Uutiset

Yleinen

Talvitiepäivillä Tampereella

Tampereella järjestettyjen Talvitiepäivien anti oli kovin talvista. Onneksi ainakin keskiviikko oli sateeton, jolloin asiakkaat ehtivät tutustua näyttelyyn. Kuvassa pääaulan edessä Vilakoneen Willen osasto, jossa esillä olivat työkoneista esimerkiksi Starkin lumiaurat Relax-laukaisujärjestelmällä

Uddeholmin tappiterät oli kiinnitetty Polanneterän valmistamaan työlaitteeseen. Polanneterä valmistaa mm Scrofa polanneterää 2,7-3,6 metrin levyisenä.

Hydraulisesti siirrettävät nostovarret eivät ole hassumpi idea. Niitä voidaan liikuttaa eriaikaisesti tai jättää kelluvaan asentoon. Valmistaja on Piippo Hydraulic

Hydraulinen jatke on toimiva, kun aurataan pikkuteitä ja baana on joskus kapeampaa. Valmistaja on FMG ja myyntiä hoitaa AGCO Suomi.

Skaalan-levenevästä aurasta rakennettiin entistä leveämpi kompaktissa koossa. Valmistaja on RP-Koneet. Lujasta rakenteesta tinkimättä vakiomallin 19-30 aurasta valmistettiin kaksi entistä leveämpää auraa. Eli minimileveys pysyy, mutta maksimileveyttä on enemmän, jolloin isot alueet saadaan hoidettua nopeammin. Sylinterit ovat rungossa ja siipi limittyy kiskojen varassa etupuolelle.
Ensimmäiset 19-37 mallit valmistettiin Lumiliike Oy:lle viime talvena ja hyvien kokemusten rohkaisemana tämän talven ajoon lisättiin matalammat mallit 18-35. Nyt on tehokkuus huipussaan! Jokaiseen pukattuun lumikasaan jää Lumiliikkeen leima.

Hesen välineillä lumi liikkuu molempiin suuntiin ajettaessa, jolloin esimerkiksi liittymät saadaan nopeasti puhtaaksi ja muu liikenne häiriintyy mahdollisimman vähän. Hese on työkonejärjestelmä, jolloin peruskoneeseen voidaan hankkia lisälaitteita työn vaavivuuden mukaan.

Metsätyön iDig sopii pieneen ja isoon koneeseen kuljettajan avuksi. Laitteiston kiinnittäminen on nopeaa ja kuljettaja näkee ohjaamon näytöltä sentintarkasti, missä kauha on. Laitteisto on langaton.

Talvitiepäivien yhteydessä on työnäytös. Nyt oli myös lunta mitä aurata. Koneet valmiina ennen esityksen alkua.

Edessaä Stark ja Wille. Takana FMG ja Valtra.

Soukkion valmistama reunantäyttökauha, jolla voidaan täyttää myös reikiä tiessä

Valtran ja FMG:n tyylinäyte lumen aurauksesta. Vauhtia ei lyhyellä esittelyalueella saanut riittävästi, jotta lumi siivestä olisi irronnut ja lentänyt kuten pitäisi.

Tarjolla oli myös isompaa auraa Arctic Machinelta. Kyseinen aura sivusiipineen sopii valta- ja moottoriteiden auraukseen, jolloin yhdellä aurauskerralla saadaan ilman valleja tie puhtaaksi.

Lännen Tractorisin yhdistelmä, jossa perävaunu seuraa kääntyvällä aisalla on kätevä yhden miehen yhdistelmä. Perävaunua saa hinattua myös sivussa.

Soukkion reunantäyttökauha työnäytöksessä tositoimissa.

Hakkeella voidaan myös torjua liukkautta. Hake ei painu pohjalle, vaan jää pintaan, jolloin karhennus jatkuu vesisateen jälkeenkin. Haketta on käytetty kokeilumielessä Oulussa.

Lue seuraavaksi