Uutiset

Yleinen

Fendtin peltopäivillä Wadenbrunnissa 2018

Fendt järjesti perinteiset peltopäivät Wadenbrunnissa, Würzburgin lähellä Saksassa ja samassa tilaisuudessa oli lehdistötilaisuus. Viesti oli selkeä. Traktoreita tarvitaan tulevaisuudessakin, koska ruokaa pitää tuottaa ja siksi Fendt panostaa tuotekehitykseen. Tavoitteet asetetaan nyt vuoteen 2020.

Ensimmäisen päivän esittelyt päättyivät iltatilaisuuteen, missä Fendtin toimitusjohtaja Peter-Josef Paffen kertoi Fendtin tiestä menestykseen.

Fendtin toimitusjohtaja Peter-Josef Paffen viime vuosien menestyksestä ja panostuksista tulevaisuuteen. Kasvua tavoitellaan ja esimerkiksi Fendtin markkinaosuus on kasvanut Saksassa parin vuoden aikana siten että alle 20 % markkinaosuus on kasvanut 25 % markkinaosuudeksi. Paffen toteaa, että yhä useammat asiakkaat arvostavat Fendtin laatua ja toiminnallisuutta. AGCO:n merkkien markkinaosuus on Saksassa lähellä kolmeakymmentä prosenttia. Tänä vuonna ennustetaan, että Fendtin traktoreiden myyntimäärä on 16800 kappaletta ja viennin osuus on 67 % valmistetuista koneista. Länsi- ja Keski-Euroopan markkinoilla, mihin ei ole laskettu Turkkia, Fendt on saavuttamassa 10 % kokonaismarkkinaosuuden. Kokonaismarkkina on nyt noin 171000 kappaletta.

Paffen perustelee menestystä tuotekehityksellä, mitä on tehty vuosia ja mitä tehdään edelleen. Tänä vuonna tuotekehitysbudjetti on 70 miljoonaa euroa. Määrä on vähitellen kasvanut ja panostuksen kohteena ovat erityisesti sähkötraktorit, täsmäviljely ja autonomiset koneet. Sähkötraktori esiteltiin jo Agritechnicassa ja sähkötraktoreita on ollut jo käytössä. Sähkötraktori konsepti ei ole kuitenkaan vielä valmis, kun etenkin työaika päivässä jää lyhyeksi akkutekniikan vuoksi. Ennen vuodenvaihdetta tehdään ensimmäinen rajoitettu sarja koeajoon E100-sähkötraktoreita.

Tähtäimessä vuosi 2020

Kotimarkkinoilla eli Euroopassa Fendt on tavallaan saavuttanut liiketoiminnan huippunsa, kun pahimmasta kilpailijasta on menty ohitse.

-Fendt halutaan pitää ammattilaisille suunnattuna merkkinä, johon investointi kannattaa. Tärkeää on saada työt tehtyä tehokkaasti ja tuottavasti, Paffen painottaa.

-Yhtenä kehityskohteena on ollut ja tulee olemaan uudet tuotteet, kuten nurmikoneet, joita myydään Fendt nimellä. Fendt nimi tuo uskottavuutta markkinointiin, Paffen kertoo. Toki konkretiaa tarvitaan, jotta työntekijät sitoutuvat tekemiseen. Innovaatioiden lisäksi asiakaspalvelussa tarvitaan laatua ja ammattitaitoa.

Vaikka Euroopassa parannettavaa isossa mittakaavassa on vähän, Fendt toimiii myös muilla isoilla markkinoilla. Challengerin telatraktorit ovat nyt Fendtejä. Amerikkaan myytiin viime kaudella 800 traktoria. Vuonna 2020 Amerikan myyntitavoite on 2000 traktoria

Fendt esitteli uuden Ideal-puimurimalliston Agritechnicassa ja syksyllä Idealit olivat kiertueella Saksassa. Yhtenä tavoitteena oli saada asiakkaan käyttöön suurempi puintiteho pienemmällä polttoainemäärällä. Se saadaan mittaamalla ja säätämällä.

-Kiertue oli menestys, Paffen kertoo.

Työnäytöskoneet ajettiin pellon läpi kohden vierailijoita. Peltoa Wadenbrunnin näytöksessä oli käytettävissä 90 hehtaaria esittelyaluetta ja työnäytöksiin osallistui satakunta konetta. Kuvassa Fendt Katana 65-ajosilppuri, mitä ei vielä tuoda Suomeen. Fendtin ajosilppurivalikoima on markkinoilla suuremmasta päästä. 

Fendtin hinattavan kasvinsuojeluruiskun renkaat ohjataan automatiikalla kulkemaan tarkasti juuri samaa reittiä kuin traktori. Kuvassa käännös on päättymässä ja traktorin renkaat ovat suorassa, mutta ruisku seuraa vielä takarenkaiden jälkiä.

Ohjainlaitteet ovat yhteneväiset ajettavissa ja hinattavissa malleissa. Rogatorin ohjaamo on kuten Fendt-traktorissa.  

Autonomiset traktorit eivät ole välttämättä enää monen tuotekehitysvuoden takana. Erikoisviljelyssä niiden hyödyt tulevat nopeimmin esiin.

Fendt 828 Vario ja Müthingin murskat sopivat penkkojen niittoon mutta myös kuten kuvassa kasvuston murskaamiseen korjuun jälkeen. Murskausta tehostetaan vastaterillä.

Lue seuraavaksi