Uutiset

Yleinen

Etunostolaite Solis-traktoreihin

Konetalo Vainikka aloitti intialaisten Solis-traktoreiden maahantuonnin ja jälleenmyynnin viime syksynä. Maxpossa oli esillä Solis 26 varustettuna uudella etunostolaitteella. Kysymys on traktorin keulaan asennettavasta nostolaitteesta, joka nostaa noin 300 millimetriä. Kysymys ei siis ole etukuormaajasta, jollainen on jo ollutkin saatavilla Soliksiin.

Hollantilaisvalmisteisia etunostolaitteita saa kaikkiin Solis-traktorimalleihin (4 kpl). Maxpossa uusi etunostolaite nähtiin Solis 26:n nokalla (kuvassa). Siinä työlaitekiinnike on Kat 1:n kolmipistekiinnike. Nostokapasiteetti on 613 kilogrammaa ja nosto noin 300 millimetriä. Suurempiin traktorimalleihin asennettavissa nostolaitteissa arvot ovat suuremmat. Etunostolaite mahdollistaa helpon lumiauran sovituksen sekä käytön. Toki nokalle voi kiinnittää näin mitä tahansa laitteita, vaikkapa trukkipiikit lavojen siirtelyä varten tai laitteita vain ”kantamista” varten. Mielikuvitus lienee rajana, mitä eteen voi kiinnittää, varsinkin kun monessa etupäässä käytettävissä laitteissa riittää pieni nostoliike. Ainakin tämän kokoluokan traktoreissa.
Konetalo Vainikan miesten mukaan juuri kuvassa esiintyvä Solis 26 on ollut viime aikoina Suomen myydyin yksittäinen traktorimalli. Lähiaikoina siihen on odotettavissa säältä suojaava ohjaamo.

Michelin Tweel -rengas sopii vaikka ruohonleikkuriin, kuten tässä.

Osastolla nähtiin myös uudentyyppisillä renkailla varustettu Grasshopper 430 D -ruohonleikkuri. Michelinin patentoima ilmaton pyörä on nimetty Tweel-renkaaksi. Siinä ei ole perinteistä metallivannetta. Pultattava keskiö on toki terästä. Vanteen tai paremminkin pinnojen virkaa hoitavat muoviset hetulat, jotka myös joustavat ilmakumirenkaan tavoin. Kulutuspinta on kiinnitetty hetuloihin. Pinnalle luvataan noin 2 000 tunnin käyttöikä. Loppuun kulunut Tweel-rengas on helppo hävittää viemällä se muovinkierrätykseen. Hautala Service tuo Grasshopperit maahan ja Konetalo Vainikka toimii niiden jälleenmyyjänä pääkaupunkiseudulla.

 

Lue myös: Konetalo Vainikan uusi edustus – Solis-traktorit

 

 

Lue seuraavaksi