Uutiset

Yleinen

Agritechnica Hannoverissa 2017_2

Faresinin osastolla esiteltiin uusia malleja ajettavista seosrehuvaunuista. Pyöreä ohjaamo on vaihtunut kulmikkaaseen, josta näkyvyys työkohteelle on parantunut.

Uutta oli vaunuun lastattujen komponenttien jatkuva ruokinnallinen analysointi. Samantyyppisiä analyysejä tehdään korjuussa ajosilppureissa. Kun analyysiä tehdään ruokintavaiheessa ja kuljettaja saa ohjaamoon viiveettä dataa, voidaan ruokintaa täsmäyttää juuri oikealla ja viime hetkellä. Faresinia myy Tapio Pirttinen Oy.

Kun työkoneiden koko kasvaa, edellytetään myös työkonerenkailta lisää kantavuutta. Esimerkiksi Alliancen VF 480/95 50 on suunniteltu ajettaviin kasvinsuojeluruiskuihin ja nostokoneisiin, kantamaan raskasta kuormaa pienillä ilmanpaineilla. Alliancen maahnatuoja on NDI.

Pronarin tuotevalikoimat ovat laajat ja esimerkiksi järeää maansiirtovaunua on tarjolla. Omapaino on 5500 kiloa ja kuormaa saa laittaa 16500 kiloa 12,5 kuutioiseen lavaan. Kippauskulma on 55 asteeseen.

Pronarilla on tarjolla  myös järeämmän puolen paalivaunua. Pronaria myy SR-Harvesting.

Jos haasteellisissakin olosuhteissa pitää pellolle mennä, niin tekniikka otetaan avuksi. Tällaiset järjestelmät vähentävät tallaamisesta aiheutuvia ongelmia toki joka kelillä. Joskinin 18-kuutioinen vaunu on saanut allensa levenevän etuakselin ja paineilmajärjestelmän, joka levenevässä akselissa on pitänyt toteuttaa navan kautta. Agritek tuo maahan Joskinia.

Ali on uutuuspaino, siis patentoitu keulapaino, jossa painoa voidaan säätää sopivaksi. Paino on kaksiosainen, jolloin kun massaa tarvitaan lisää, etäännytetään etuosaa.

Lue seuraavaksi