Uutiset

Autot

Uutuuksia Sorsalta

Verhoomo Sorsa on reilussa 30 vuodessa kasvanut todella merkittäväksi hyötyajoneuvojen varustelijaksi ja yritys työllistää jo lähes 50 henkilöä kolmella eri paikkakunnalla. Sorsa on aina panostanut voimakkaaseen tuotekehitykseen, jonka tuoreimpia menestystarinoita on erittäin suosittu B-kortilla ajettava Iveco Dailyn matkailuautoversio. Monipuolisesta päällirakenneosaamisesta tunnettu Sorsa on myös panostanut kuormalavoihin ja yrityksen kautta saakin hyvin tarkkaan räätälöidyt lavat kovaan käyttöön. Seuraava suuri askel Sorsalla on voimakas panostus kylmäajoneuvoihin ja Helsinkiin onkin nyt valmistunut uusi nykyaikainen 300 neliön kylmäajoneuvoyksikkö.

Verhoomo Sorsan Ilari Salonen sekä Iveco Finlandin Raimo Haavikko ovat tyytyväisiä yhteistyön laadusta ja monipuolisuudesta. Suositun Daily-matkailuauton lisäksi tarjolla on myös lavaratkaisuja sekä kylmäajoneuvoja.

Sorsa-nimestä on tullut vuosien mittaan ajoneuvovarustelualalla standardi ja kaiken takana on ahkera suunnittelutyö sekä tinkimätön laaduntarkkailu. Yritys toimii hyvin monipuolisesti ja tuottaa esimerkiksi retkeilyautoja, pikkubusseja, jatko-ohjaamollisia ajoneuvoja sekä hyvin yksilöllisesti räätälöityjä erikoisajoneuvoja vaativiin tehtäviin. Yrityksen ammattiosaaminen kattaa kaikki varustelussa vaadittavat osaamisalueet, kuten sähkö-, ilmastointi- sekä kylmälaitetehtävät. Sorsa onkin hyvin tunnettu yhteistyökumppani yksityisasiakkaiden ja yritysten lisäksi myös autovalmistajien keskuudessa, josta hyvänä esimerkkinä toimii Sorsan ja Iveco Finlandin pitkäaikainen ja monipuolinen yhteistyö.

Daily soveltuu päällirakennukseen

Verhoomo Sorsalla on aikaisemmin ollut lavapuolella sekä maahantuontia, omaa tuotantoa ettäpitkälle vietyä lavojen varustelupalveluita. Sorsan toimitusjohtaja Ilari Salonen kertoo heidän kiinnittäneen huomiota isomman kokoluokan lavojen kysyntään varsinkin kuntasektorilla sekä LVI- ja sähköaloilla. ”Meillä on hyvin toimiva yhteistyökuvio pieksämäkeläisen Piakon kanssa ja tätä kautta pystymme tarjoamaan asiakkaillemme luotettavia ja tehokkaita ratkaisuja kustannustehokkaaseen hintaan. Merkittävää on asennuksen helppous ja nopeus esimerkiksi Iveco Dailyn alustalle”, kertoo Salonen.

Iveco Finlandin Raimo Haavikko onkin hyvin tyytyväinen Dailyn soveltuvuudesta varusteluun. ”Esimerkiksi Iveco Daily 35 Hi-Matic-automaattivaihteistolla tarjoaa todella toimivan ratkaisun vaativiinkin työtehtäviin. Dailyn rungossa on valmiit kiinnityspisteet, mikä sekä lisää asentamisen helppoutta että takaa kiinnitysten kestävyyden”, kertoo Haavikko. ”Dailyt on mitoitettu kovaan työhön ja niistä löytyvät esimerkiksi pistokkeet valmiina raskaan kaluston tapaan. Myös nosturiasennukset onnistuvat ilman erillisiä lisävahvistuksia ja kattavan valikoiman kautta painoluokat sekä kantavuudet saa sopeutettua omien työtehtävien mukaisesti. Lisäksi ohjaamon läpikuljettavuus sekä doppelimahdollisuus ovat monelle asiakkaalle tärkeitä”, Haavikko lisää.

Suosittu Sorsan Daily-matkailuauto

Hyvistä myyntiluvuista voi päätellä, että B-kortilla ajettava Sorsan Daily-matkailuauto miellyttää suomalaisia autoilijoita. Mukavuus, tilavuus sekä monen haluama automaattivaihteisto ovat osana suosion takana.

Verhoomo Sorsa päätti kehittää Iveco Dailyn alustalle tyylikkään ja huippuvarustellun matkailuajoneuvon, jonka tilavuus ja teho riittävät myös suurempiin kuljetuksiin ja perävaunun vetoon. Kokonaisuuden tuli silti olla ajettavissa B-kortilla ja tietenkin myös hinnan pitää säilyä järkevänä. Pitkällisen suunnittelun ja aikaa sekä vaivaa säästämättömän työn kautta Sorsa onnistui kehittämään Dailystä todella toimivan ja tyylikkään kokonaisuuden. ”Työ vaati esimerkiksi omien muottisarjojen valmistusta, mutta nyt ahkeruutemme palkitaan, sillä myynti on käynyt todella vauhdikkaasti. Erittäin suosittu on ollut Daily 35S13V, jossa huippuajomukavuus, kunnon vuodetilat kahdelle ja matkustamisen ylellisyys yhdistyvät 16 kuution tavaratilaan ja reiluun perävaunun vetokykyyn” kertoo Salonen.

Sorsan Daily-matkailuauto kerää katseita tyylikkyydellään ja varustelun tasosta ja laadusta kertovat esimerkiksi kaikkien istuinten nahkaverhoilu, ilmawebasto, huippuluokan äänentoisto sekä kolmen vuoden takuu. Rakenteissa on käytetty runsaasti esimerkiksi kevyttä lasikuitua, joka näkyy suoraan polttoainetaloudellisuutena. ”Olemme todella ylpeitä tästä kotimaisen työn laadun osoituksesta ja tulemme jatkamaan retkeilyautoluokan ykkösenä maassamme myös jatkossa”, Salonen lupaa.

Vahva panostus kylmäajoneuvoihin

Sorsalla on takanaan jo 33 vuoden kokemus kylmäajoneuvojen valmistamisesta ja nyt alan säädösten yh

Verhoomo Sorsa on avannut uuden 300 neliön kylmäajoneuvoyksikön, joka mahdollistaa nopeat läpimenoajat sekä erittäin yksilölliset ratkaisut vaikka perälaudalla varustettuihin ajoneuvoihin.

ä tiukentuessa yritys panostaa sektoriin voimakkaasti. ”Kylmäajoneuvopuoli on hyvin käsityövaltaista ja vaatii ammattitaitoa ja alan erikoisosaamista. Olemmekin kehittäneet toimivat konseptin eri kokoluokan ajoneuvoihin ja pystymme tuottamaan huippuluokan kylmäajoneuvoja nopeasti ja kustannustehokkaasti”, korostaa Salonen. ”Tämänhetkinen tuotantovauhtimme on jo sata kylmäajoneuvoa vuodessa ja uuden kylmäajoneuvoyksikön valmistuttua toiminta tehostuu entisestään. Osaamisestamme kertoo esimerkiksi perälautanostimilla varustettujen kylmäajoneuvojen valmistus, joka vaatii pitkälle vietyä ammattitaitoa ja suunnittelukykyä” Salonen lisää.

Iveco on kuin tehty myös kylmäajoneuvon alustaksi. ”Ivecon moottorissa on valmiudet kompressorille ja myös ohjaamoilmastointi jää toimintaan ilman erillisiä asennuksia. Isot kantavuudet takaavat tehokkuuden ja kokonaiskustannukset saadaan hyvin maltilliselle tasolle”, korostaa Haavikko. Salonen on samaa mieltä Ivecon soveltumisesta vaativiin kuljetuksiin ja onkin hyvin tyytyväinen merkin laatuun. ”Ivecon arvot sekä laatukriteerit vastaavat Verhoomo Sorsan arvoja ja tehokkaan yhteistyön kautta pystymme tarjoamaan asiakkaillemme toimivia ja kestäviä ammattiluokan ratkaisuja vuosiksi eteenpäin”, päättää Salonen.

www.verhoomosorsa.fi

www.iveco.fi

Lue seuraavaksi