Uutiset

Autot

Titec Oy räväytti linjakilvellään

MBS-15 linjakilpi

Kuopiolainen Titec Oy on tuonut markkinoille uuden, erityisesti pikkubusseihin ja tila-autoihin suunnitellun MBS-15 -linjakilven, jota valmistaja esitteli kesäkuisessa Taksinäyttelyssä. Uusinta teknologiaan hyödyntävässä linjakilvessä nojataan LED-tekniikkaan ja Bluetooth-yhteydellä tapahtuvaan tiedonsiirtoon Android-älypuhelimella. Timo Lyytisen mukaan näytön tekstejä voidaan ohjelmoida älypuhelimella tai kilven takaa löytyvällä ohjauspaneelilla.

”Olemme panostaneet erityisesti kilven älykkäiden ominaisuuksien kehittämiseen. Ominaisuuksiin kuuluu muun muassa valovoiman säätö ulkoilman kirkkauden mukaan ja vierivän tekstin pysäytys liikkeentunnistimella”, kertoo Lyytinen Suomessa koottavasta kilvestä. Ensimmäisenä markkinoille tuotiin kooltaan 70×615 millin kilpi, mutta valikoimaa kasvatetaan pian myös isommalla, kooltaan 100×864 millin kilvellä.

Lyytisen mukaan kilpi ja siinä käytettävä teknologia on suunniteltu jo lähtökohtaisesti älypuhelimella käytettäväksi. Ominaisuuksista ja toiminnoistaan huolimatta kotimaisen linjakilven kerrotaan olevan vastaavalla tasolla muiden vastaavien tuotteiden kanssa. Kuopiolaistoimijan mukaan impulssi linjakilven kehittämiseen on saatu käyttäjiltä, jotka ovat toivoneet helppokäyttöistä ja luotettavaa linjakilpeä.

”Kilpeä on suunniteltu ja viilattu kohta kahden vuoden ajan ja nyt se on myyntikunnossa”, kertoo Lyytinen, jonka mukaan ensimmäinen tuotantoerä on jo myyty asiakkaille eri puolille maata.

Lue seuraavaksi