Uutiset

Autot

SsangYong esittelee XLV-katumaasturin

Pienten katumaasturien markkinat ovat kasvaneet nopeasti. Vuonna 2015 SsangYong anseerasi Tivolin, joka oli SsangYongin ensimmäinen pieni katumaasturi – ja samalla yrityksen menestynein uusi automalli. Vuonna 2015 maailmanlaajuisesti myytiin noin 64 000 Tivolia.

Tivoli on täyttänyt asiakkaiden moninaiset tarpeet, erityisesti tilan tarpeen. Tivolin vahvuuksina ovat olleet mahdollisuus kuljettaa viisi aikuista mukavasti sekä yksi segmentin suurimmista tavaratiloista.

XLV on Tivolin pidennetty versio, joka tarjoaa entistäkin enemmän tavaratilaa ja käytännöllisyyttä. XLV Air esiteltiin 2015 Frankfurtin autonäyttelyssä ja erittäin positiivisen palautteen ansiosta auto pääsee tuotantoon. XLV:n myynti alkaa Euroopassa toukokuussa. 2016 tavoitteena on myydä yhteensä yli 100 000 Tivolia ja XLV:tä.

XLV jakaa saman alustan ja 2 600 mm akselivälin Tivolin kanssa. XLV:n 238 mm lisämitta, verrattuna Tivoliin, on laitettu C-pilarin taakse, jolloin tavaratila kasvaa hulppeaan 720 litraan samalla kun autossa matkustaa viisi aikuista mukavasti.

XLV on saatavilla Tivolista tutuilla 1,6-litraisilla bensiini- tai dieselmoottoreilla. Bensiinimoottori tuottaa 126 hv tehoa ja dieselmoottori 115 hv tehoa ja 300 Nm vääntöä. Bensiinimoottorilla co2-päästöt ovat 159 g/km ja dieselmoottorilla vastavaasti 117 g/km. Vaihteistovaihtoehtoina ovat kuusivaihteiset manuaali- ja automaattivaihteistot. XLV on saatava myös nelivetoisena.

Lue seuraavaksi