Uutiset

Autot

Kiinalainen luksusluokan SUV tulee Suomeen

Hedin Automotiven täyssähköautomerkkien valikoima laajenee entuudestaan, kun yhtiö aloittaa kiinalaisten Hongqi-luksusautojen myynnin Suomessa. Hongqi on FAW-autonvalmistajan merkki ja se on valmistanut eksklusiivisia premium-luokan autoja jo vuodesta 1958. Suomessa myytävä malli on Hongqi E-HS9, jota valmistetaan sekä 7-paikkaisena Premium-mallina että 6-paikkaisena Exclusive-mallina.

– Hedin Automotive on dynaaminen ja nopeasti kehittyvä yritys. Tartumme määrätietoisesti uusiin mahdollisuuksiin, kun koemme, että ne palvelevat Suomen markkinaa ja suomalaisia asiakkaitamme, sanoo Hedin Automotiven toimitusjohtaja Mikko Mykrä.

 – Nyt tartuimme Hedin-konsernin tarjoamaan mahdollisuuteen tuoda jälleen uuden ja erittäin mielenkiintoisen täyssähköauton Suomeen. Hongqi-luksusautot edustavat kiinalaisten täyssähköautojen aatelia.

Autojen myynti toteutetaan Suomessa samalla kaavalla kuin suomalaisten suosion saavuttaneiden MG-täyssähköautojen: Hongqi-autot myydään ruotsalaisen sisaryrityksen Hedin Premium Car AB:n varastosta ja Ruotsissa ensirekisteröidyt autot tuodaan Suomeen ajamattomina. Hedin Premium Car AB on Hongqin virallinen maahantuoja ja jakelija.

Vaikuttava ulkonäkö ja kuninkaallista luksusta

Hongqi E-HS9 on luksusluokan täyssähköinen SUV, joka herättää huomioita jykevällä koollaan ja ulkomuodollaan. Auton palkittu päämuotoilija Giles Taylor on onnistunut yhdistämään ainutlaatuiset pienet detaljit voimakkaisiin ja puhtaisiin linjoihin. Vaikuttava keula ja merkille tyypillinen LED-valaistus kruunaavat kokonaisuuden: yli 5,2 metriä pitkä auto on ilmestys paikasta riippumatta.

Hongqi-luksusautoihin kuuluu ylellinen varustelutaso vakiona.

 ­– Laatu ja viimeistely näkyy ja tuntuu kaikissa materiaaleissa. Nahkapenkit ovat sähköisesti säädettävissä ja niissä on sisäänrakennettu lämmitys ja jäähdytys. Etupenkeistä löytyy lisäksi säädettävä hierontatoiminto. Perusvarusteluun kuuluu kaksi isoa, integroitua näyttöä, joista muun muassa ajotietokone, multimediajärjestelmä, ilmastointi ja navigointi ovat säädettävissä. Lisäksi Hongqi-applikaatio tarjoaa monipuolisen ja kattavan etähallinnan moneen toimintoon, sanoo Hongqi-autojen projektijohtaja Jon Höckerstedt.

Myös turvallisuusasiat on huomioitu ja varustelutasoon kuuluvat muun muassa 12 pysäköintitutkaa, neljä kameraa eri puolilla autoa, kuolleenkulman varoitin sekä automaattinen hätäjarru.

Suomessa myytävät autot ovat 7-paikkainen Hongqi E-HS9 Premium ja 6-paikkainen Hongqi E-HS9 Exclusive. Molemmissa on 99 KWh:n (netto 90 kWh) kokoinen akku, joka tarjoaa jopa 465 km toimintaetäisyyden. Autot ovat saatavilla valkoisena, harmaana ja mustana, joko yksi- tai kaksivärisenä. Hongqin merkkihuolto on keskitetty Helsinkiin Hedin Automotiven Herttoniemen toimipisteeseen.

Hinnat ja saatavuus

E-HS9 Premium (7-paikkainen malli): 74 900 €
E-HS9 Exclusive (6-paikkainen malli): 84 900 €Lue seuraavaksi