Uutiset

Autot

Mitsubishi Pajero Hall of Fameen

Ensimmäisen sukupolven Mitsubishi Pajero on valittu Japanin autoteollisuuden Hall of Fameen. Tämä legendaarinen maastoauto esiteltiin vuonna 1982. Pajeron vahvuuksia olivat tuolloin neliveto-ominaisuudet ja henkilöautomainen ajettavuus. Auto saavutti miljoonien asiakkaiden luottamuksen vuosikymmenten aikana. Sillä oli myös merkittävä rooli nelivetoisten autojen suosion kasvattamisessa niin kotimaassa kuin kansainvälisillä markkinoillakin.

Mitsubishi Pajeroa valmistettiin yhteensä 3,25 miljoonaa kappaletta neljän sukupolven ajan. Mallin tuotanto päättyi vuonna 2021. Suomeen ensimmäiset Pajerot ennättivät vuonna 1983. Viimeiset, suosituksi vetoautoksi nousseet Pajerot rekisteröitiin Suomessa vuonna 2019. Suomen Pajero-kanta on yhä yli 2 600 kappaletta.

Viisiovinen Pajero 80-luvun puolesta välistä.

Pajeroa vietiin vuosikymmenten saatossa yli 170 maahan. Sen kotimaassa Japanissa Pajerosta valmistettiin kotimarkkinoille suunniteltuja erikoismalleja. Sellaisia olivat esimerkiksi kei-car-luokkaan sijoittuva Pajero Mini (1994), Pajero Junior (1995) sekä Pajero iO (1998). Myös Suomessa on saatu nauttia Pajeron juhlamallista. Kun Suomi ja Mitsubishi-juhlivat 70-vuotisjuhlaa vuonna 1987, tuotiin maahan erä paremmin varusteltuja Pajero EXE Finlandia -autoja.

Dakar-rallissa 1985.

Pajero niitti mainetta myös autourheilussa. Mitsubishi osallistui Pajerolla yhteen maailman vaativimpaan autokilpailuun Dakar-ralliin peräti 26 kertaa saavuttaen yhteensä 12 kokonaiskilpailuvoittoa mukaan lukien seitsemän peräkkäistä ykköstilaa. Moottoriurheilusta saatua kokemusta hyödynnettiin lisäämään Pajeron ja muiden tuotantomallien vetovoimaa. Sen nelivetoteknologia, kestävyys ja luotettavuus muodostavat tänäkin päivänä Mitsubishi-mallien menestyksen perustan.

Mitsubishin maahantuonnista vastaa tänä päivänä Astara Finland, joka osa kansainvälistä Astara-konsernia, maailman johtavaa liikkumisyhtiötä.

Pajero vuodelta 1991.
Neljännen sukupolven Pajero esiteltiin vuonna 2006.


Mitsubishi Pajero

  • Legendaarinen maastoauto esiteltiin vuonna 1982
  • Valmistus 1982–2021
  • Pajeroa myytiin vuosikymmenten saatossa yli 170 maassa
  • Malli niitti menestystä myös Dakar-rallissa voittamalla kilpailun peräti 12 kertaa
  • Suomen teillä liikkuu yhä yli 2 600 PajeroaAstara: The Open Mobility Company
Olemme liikkumiseen avoimesti suhtautuva yhtiö, jonka lähestymistapa on ihmiseltä ihmiselle, ja joka on sitoutunut kestävään kehitykseen. Yli viiden miljardin euron liikevaihdon vuonna 2022 saavuttanut Astara tarjoaa henkilökohtaisia liikkumisratkaisuja, jotka vastaavat käyttäjien tarpeisiin markkinoista riippuen mukaan lukien omistamisen, tilaamisen ja auton yhteiskäytön. Liikkuvuuden ekosysteemiä tukee digitaalinen osaamisemme ja Astara-alusta. Kaikesta tästä on kiittäminen Astaran monimuotoista tiimiä, jossa on yli 50 kansallisuutta, 19 maata ja kolme maanosaa: Eurooppa, Latinalainen Amerikka ja Kaakkois-Aasia.

Astara Northern Europe
Astara Northern Europe on osa globaalia Astara-konsernia. Toimimme Pohjoismaissa ja Baltiassa yhteensä kolmessa eri maassa: Suomessa, Ruotsissa ja Virossa. Suomessa Astara edustaa Kia- ja Mitsubishi-merkkejä. Ruotsissa Astara toimii Abarth-, Alfa Romeo-, Fiat-, Fiat Professional ja Jeep-merkkien maahantuojana. Virossa Astara vastaa Mitsubishin jälkimarkkinoinnista.
Astara on yksi maailman johtavia liikkumisyhtiöitä, jonka ”Move. It’s Your Right.” -brändislogan kuvastaa suhdettamme liikkumiseen.

Mitsubishi Motors Corporation (MMC)
Mitsubishi Motors Corporation on japanilainen maailmanlaajuinen yhtiö, joka on tunnustettu katumaasturien, lava-autojen, sekä sähkökäyttöisten ja ladattavien hybridiautojen valmistaja. Mitsubishi Motors valmisti ensimmäisen autonsa yli sata vuotta sitten ja on historiansa aikana ollut edelläkävijänä kehittämässä sekä uusia ajoneuvoluokkia että huipputeknologioita. Mitsubishi Motors on sitoutunut jatkuvaan investointiin uusiin teknologioihin, muotoiluun ja tuotekehitykseen. Mitsubishin maahantuontiyhtiö Suomessa on Astara Finland.


Lue seuraavaksi