Uutiset

Autot

Audin legendaarinen quattro määrää tahdin

Audi ja quattro-neliveto on aina merkinnyt kirjaimellisesti Teknistä etumatkaa (Vorsprung durch Technik), kuten automerkin tunnuslause kuuluu. Neliveto on ollut Audin ydin aina 1980-luvun ensimmäisestä quattro-nelivedosta nykyisissä e-tron-sähköautomalleissa käytettävään elektronisella voimanjaolla varustettuun quattroon saakka.

Nyt Audi aloittaa Land of quattro -erikoiskampanjan Suomessa ja asiakasetu voi olla jopa yli 5 000 euroa. Erikoiskampanjassa mukana olevat mallit ovat Audi A4, A6 ja Q5 sekä sähköautot Q8 e-tron ja Q4 e-tron. Kampanjamallit on erikoisvarusteltu ja sisältävät mallista riippuen runsaasti mukavuuteen ja turvallisuuteen suunnattuja suomalaisten asiakkaiden arvostamia varusteita ja ominaisuuksia. Näitä varusteita ovat esimerkiksi lämmitetty monitoimiohjauspyörä, Teknologia-paketti City, Teknologia-paketti Tour, urheilulliset etuistuimet sis. sähkösäätöiset ristiseläntuet, älypuhelimella ohjattava seisontalämmitys ja -tuuletus ja Matrix LED-ajovalot sekä Audi Q4 e-tron -sähköautomallissa toimintamatkaa lisäävä lämpöpumppu. Audi A4 ja Q4 e-tron -malleissa quattro-nelivedon saa takavetoisen auton hinnalla.

”Suomessa kaikkiin tilattaviin Audin mallisarjoihin on saatavilla quattro-neliveto ja quattron osuus koko Audi-mallistosta on jo yli 66 %. Audi quattron asema Suomessa on lähes institutionaalinen ja ilmasto-olosuhteemme sopivat täydellisesti yhteen quattron kanssa. Asiakkaamme ovat huomanneet quattro-nelivedon käyttömukavuuden ja Land of quattro -kampanja on jälleen yksi osoitus hyvästä yhteistyöstämme valmistajan kanssa – pääsemme toteuttamaan jälleen asiakkaidemme toiveita”, sanoo K-Auton Audista vastaava liiketoimintajohtaja Johanna Ali.

Audi A4 -mallien quattro-osuus on yli 65 % ja sähköautomallin Q4 e-tronin yli 50 %. Kaikki Audi A6, A7, A8, Q5 ja Q7 sekä Q8 -mallit ovat aina quattro-nelivedolla varustettuja.

Audi A4 40 TFSI quattron hinta alkaen 43 987,52 euroa, Audi A6 40 TDI quattro 56 987,23 euroa sekä ladattavista hybrideistä Audi A6 50 TFSI e quattro hinta alkaen 63 990,01 euroa ja Audi Q5 50 TFSI e quattro hinta alkaen 61 995,66 euroa. Sähköautomallistossa puolestaan Audi Q8 e-tronin hinta alkaen 78 990 euroa ja Audi Q4 e-tronin 55 990 euroa (Q4 e-tron 45 quattro).

Audi Land of quattro -malliston autoja on saatavilla heti toimitukseen. Yksilöidyn asiakastilauksen toimitusaika on tämän hetken tuotantotilanteen mukaan noin 3-6 kuukautta mallista riippuen.

Audi Land of quattro -malliston hinnastot ja lisävarustehinnastot:

 https://bit.ly/AudiLandofquattromallistoHinnastojaLisavarustehinnasto

Audi quattro

Audi-malleissa, joissa on pitkittäin eteen sijoitettu moottori, jatkuvan quattro-nelivedon yhdysside on itselukittuva keskitasauspyörästö. Taloudelliseksi optimoitu quattro ultra -järjestelmä on suunniteltu Audi-malleihin, joissa pitkittäismoottori on yhdistetty joko manuaalivaihteistoon tai S tronic -kaksoiskytkinvaihteistoon. Tässä tapauksessa quattro-järjestelmässä on kaksi erilaista kytkintä: edessä oleva monilevykytkin ja takaosan sakarakytkin. Erityisen tehokkaisiin Tiptronic-momentinmuunninvaihteistolla varustettuihin malleihin on tarjolla urheilutasauspyörästö. Sähköautomalleissa – kuten Q8 e-tron, Q4 e-tron ja e-tron GT – quattro on toteutettu joko kahdella tai kolmella sähkömoottorilla. Tässä sähköinen neliveto jakaa vääntömomenttia akseleiden välillä jatkuvasti, portaattomasti ja sekunnin murto-osissa.

Miten quattrosta tuli legenda?

Audi quattro sai ensi-iltansa Geneven autonäyttelyssä vuonna 1980 ja se on ollut siitä alkaen sekä tavallisten autoilijoiden että kilpa-ajajien suosiossa.

Ensiesittelystään lähtien Audi on valmistanut yli 11,2 miljoonaa nelivetoautoa ja quattrosta on tullut oleellinen osa Audin DNA:ta. Legendaarista mainetta ovat kasvattaneet myös erottuvat ja suomalaistenkin hyvin muistamat mainokset. Niistä maineikkain on Jämsässä kuvattu video, jolla rallikuski Harald Demuth ajaa Audi 100 CS:llä Kaipolan hyppyrimäen huipulle.

Pian quattron ensiesittelyn jälkeen Hannu Mikkola vei rallin pysyvästi nelivetokaudelle Audi quattrolla. Sähköisen liikkumisen aikakaudella vastaava suunnannäyttäjä on e-tron-sähköautomallien sähköinen quattro.Lue seuraavaksi