Uutiset

Autot

Korjaamoala kokoontuu messuille

Korjaamoalan ammattilaiset kokoontuvat Helsingin Messukeskuksessa tammikuun lopulla järjestettäville Auto & Korjaamo –messuille nyt jo 15. kerran. Luvassa on jälleen tukeva kattaus alan uusimpia tuulia.

Helsingin Messukeskuksessa 23. – 25.1.2014 järjestettävillä Auto & Korjaamo -messuilla kerrotaan ajoneuvojen kehityksestä ja kehittyneistä autokorjaamopalveluista yli 60 näytteilleasettajan voimin. Esillä on niin moottori- ja ajoneuvotekniikka kuin kori- ja rengasteknisiä ratkaisuja, joita valottavat alan kärkipään toimijat asiantuntijoineen. Tapahtuman järjestää Helsingin Messukeskus yhteistyössä Suomen Autoteknillisen liiton, Autoalan Koulutuskeskuksen ja Teknisen Kaupan ja Palvelujen yhdistyksen kanssa.

Auto & Korjaamo -messujen Tietovarikolla järjestetään päivittäin tietoiskuja, joissa käsitellään muun muassa ajoneuvotekniikkaa ympäristön näkökulmasta. Maksuttomien tietoiskujen aikana paneudutaan myös ajoneuvotekniikan kehitykseen sähköturvallisuuden, jarrujärjestelmien kehityksen sekä polttoaineiden ja komponenttikorjausten saralta. Ennakkotietojen mukaan luvassa on myös asiaa työhyvinvoinnista sekä korjaamotoiminnassa hyödynnettävistä laskentajärjestelmistä ja uusista korjausmenetelmistä.

Seminaarissa autoalan trendit

Autoalan johdolle ja vaikuttajahenkilöille suunnattu maksullinen Autoalan tulevaisuus – muutoksista mahdollisuus -seminaari järjestetään messujen yhteydessä torstaina 23.1. Seminaarissa paneudutaan autoalaan vaikuttaviin uusimpiin kehitystrendeihin, joilla on myös merkittävä yhteiskunnallinen vaikutus. Seminaarin avaa liikenneministeri Merja Kyllönen, joka puhuu autoalan roolista osana Suomen liikennejärjestelmää. Katsauksen talousnäkymiin antaa pääekonomisti Timo Tyrväinen Aktia Pankista ja muutoksiin sopeutumisesta aktiiviseen uudistamiseen kehottaa liiketoimintajohtaja Kalle Lappalainen Talent Vectiasta. Älykkäistä ajoneuvoista puhuu tutkimusprofessori Nils-Olof Nylund VTT:ltä ja perinteisemmän ajoneuvotekniikan kehityksestä professori Matti Juhala Aalto yliopistosta. Autoalan Koulutuskeskuksen järjestämä seminaari on samalla myös Suomen Autoteknillisen Liiton 80-vuotisjuhlaseminaari.

Jälkimarkkinoinnin kehittämistä

Perjantaina järjestettävässä jälkimarkkinoiden päällikkö- ja asiantuntijaseminaarissa käsitellään ajoneuvotekniikan kiihtyvää kehitystä, lainsäädännön ja säännösten muuttumista sekä niiden luomia uhkia ja mahdollisuuksia. Tilaisuuden aloittaa ajoneuvotekniikan kehitystrendeillä johtava tutkija Juhani Laurikko VTT:ltä. Uusien kori- ja turvatekniikoiden vaikutuksista huolto- ja korjaamotoimintoihin kertoo asiantuntija Martti Holmikari. Liikenneneuvos Kari Saari Liikenne- ja viestintäministeriöstä tulee kertomaan ajoneuvolainsäädännöstä ja katsastustoimilupalaista. Seminaarissa julkaistaan jälkimarkkinoinnin johdolle tammikuussa tehdyn kyselyn yhteenveto. Autoalan Koulutuskeskuksen järjestämän tilaisuuden päättää paneelikeskustelu jälkimarkkinoiden nykytilasta ja tulevaisuudesta. 

Mestarimekaanikon metsästys

Suomen Autoteknillinen Liitto ry:n järjestämän kaikille autotekniikan ammattilaisille avoimen Mestarimekaanikko –kilpailun finaali sijoittuu myös messujen yhteyteen. Helsingissä tammikuun puolivälissä järjestetyn semifinaalin kolme parasta kilpailijaa ottavat toisistaan mittaa Auto & Korjaamo –messujen aikana kolmella eri työrastilla.

Finntest Oy:n, Diagno Finland Oy:n sekä Wihuri Oy Teknisen Kaupan osastoilla järjestettävien tehtävärastien perusteella selviää Mestarimekaanikko 2014 –kilpailun voittaja.

 ”Auto & Korjaamo -messut on tärkeä tapahtuma autonosatukkukauppiaille ja korjaamolaitetoimittajille, sillä messuilla esitellään alan viimeiset uutuudet. Samalla pääsemme keskustelemaan korjaamoliiketoimintaa kehittävistä palveluista. Nyt kun edellisestä tapahtumasta on jo yli kaksi vuotta, yritykset ovat tulossa mukaan innoissaan”, kertoo Teknisen Kaupan ja Palvelujen yhdistyksen Korjaamolaitetoimittajat KLT-jaoston asiamies Hannu Kyyhkynen.

Auto & Korjaamo –messut ovat avoinna torstaina ja perjantaina 23. – 24.1. klo 10-18 ja lauantaina 25.1. klo 10-16.

Lue seuraavaksi