Uutiset

Autot

Fras-le toimittaa jarrupalat

Maailmanlaajuisilla markkinoilla toimiva brasilialainen Fras-le S.A. kuuluu yli 10 000 nimikkeen ja useiden tehtaidensa turvin maailman viiden suurimman kitkamateriaalivalmistajan joukkoon. Pääasiassa jälkimarkkinoilla ja OEM-yritysten kanssa toimiva Fras-le tuottaa jarrupaloja huomattavissa määrin myös vaativille eurooppalaismarkkinoille.

Fras-le ja Lonaflex –brändeihin kuuluu useita tuoteperheitä, jotka pitävät sisällään muun muassa raskaassa kalustossa ja linja-autoissa käytettävät jarrupalat, jarruhihnat sekä kytkinpinnat. Ajoneuvojen ja työkoneiden lisäksi yhtiön tuotteita käytetään myös teollisuudessa kuten hisseissä, metroissa ja öljynporauskalustossa.

Kilpailukykynsä varmistamiseksi yhtiö on sijoittanut huomattavia summia tuotekehitykseen ja korkeaan teknologiaan. Yhtiön mukaan myös Yhdysvalloissa sijaitsevaan, jarruhihnoja valmistavaan tehtaaseen on panostettu viime vuosina suuresti. Tuotteidensa suorituskyvyn ja laadun varmistamiseksi yrityksellä on moderni tutkimus- ja tuotekehityskeskus, jossa testataan ja kehitetään niin uusia tuotteita kuin niissä käytettäviä materiaalejakin. Tuotekehityskeskuksen lisäksi yhtiöllä on oma testirata, jossa voidaan testata tuotteiden OEM-valmistajien vaatimustenmukaisuus.

Fras-le on vastikään tuonut markkinoille uuden raskaassa kalustossa käytettävän, eurooppalaisen ECE-R90 standardin mukaisen HD PRO FLE/1931 -jarrupalan, joka on kehitetty kilpailemaan OEM-tuotteiden kanssa.

Valmistajan mukaan tuotekehitystyö vei kaikkiaan neljä vuotta ja tuloksena on aiempaa tehokkaampi tuote, joka kestää pidempään ollen samalla mukavampi käyttää.

Uusi tuote on tarkoitettu käytettäväksi erityisesti vaativissa olosuhteisissa autoissa, jotka pysähtelevät usein. Teknisesti HD PRO FLE/1931 -jarrupalat tarjoavat hyvät kitkaominaisuudet heti asennuksesta alkaen erityisen sopeutumispinnan ansiosta. Lisäksi paloissa on kestoikää kasvattavat V-urat, jotka poistavat jarrupölyä tehokkaasti.

Toinen erityinen ominaisuus on mekaaninen kiinnitys, joka varmistaa kitkamateriaalin pysymisen kiinni takalevyssä myös vaikeissa olosuhteissa. Rakenne eliminoi vanhanaikaisen liimaamisen, jossa palan irtoaminen oli mahdollista suuren kuumuuden tai erityisen suuren jarruvoiman takia. Valmistajan mukaan HD PRO FLE/1931-paloja suositellaan käytettäväksi esimerkiksi linja- ja jäteautoissa, jotka pysähtelevät usein.

”HD PRO FLE/1931 jarrupalat ovat premium-luokan tuotteita, jotka vastaavat korkeita OEM-standardeja. Tämä takaa palan korkean kilpailukyvyn ja hyvän hinta-laatusuhteen. Paloissa on paras kitkamateriaali mitä ajoneuvoteollisuudella on tarjota tänä päivänä”, vakuuttaa Fras-le-tuotteita Suomessa edustavan Onnin Auto Oy:n Joni Juvonen.

Lue seuraavaksi