Uutiset

Työkoneet

Wacker Neusonin pienkuormaajatuotanto siirtyy Amerikkaan

Wacker Neuson Group ilmoittaa rakentavansa vuonna 1986 avatulle Amerikan tehtaalleen tuotantolinjan liukuohjattuja pienkuormaajia varten. Ensimmäiset koneet tulevat rullaamaan Menomoneessa Wisconsinsissa sijaitsevan tehtaan linjan päästä asiakkaille ensi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä.

Amerikka on tunentusti maailman suurin pienkuormaajien markkina-alue.

”Strategiamme on valmistaa tuotteita siellä, missä niille on kysyntää ja näin on järkevää aloittaa valmistus Amerikassa”, kertoo Wacker Neuson SE:n toimitusjohtaja Cem Peksaglam.

”Me toimme tämän vuoden alussa markkinoille neljä mallia, jotka on räätälöity juuri Pohjois-Amerikan markkinoita ajatellen. Palaute niin asiakkailta kuin jälleenmyyjiltä oli positiivista. Kun nyt aloitamme valmistuksen lähempänä asiakkaita, niin pystymme entistä nopeammin reagoimaan markkinoiden vaatimuksiin”, jatkaa Peksaglam.

”Uusien mallien kehitys nojasi pitkälti kentältä saatuihin vinkkeihin, joten nyt meillä on käsissä neljä asiakkaiden toiveista koottua pienkuormaajamallia. Esimerkiksi ohjaamo on aivan uusi kaikissa malleissa”, lisää Pohjois-Amerikan toimintoja johtava Christopher Barnard.

Oheinen video kevään 2014 ConExpo-näyttelystä. (Equipment World)

Tuotantoon otetaan pyöräalustaiset mallit SW24 ja SW28, joiden työkuormat ovat 1100 ja 1400 kiloa. Näiden lisäksi tehtaalla kootaan myös tela-alustaiset mallit ST35 ja kuvan ST45, joiden työkuormat vastaavasti ovat 1600 ja 2100 kiloa. Tuotekehitys työskentelee parhaillaan lisämallien kimpussa, kerrotaan Wacker Neusonilta. Aiemmin pienkuormaajat tehtiin Itävallan Hörschingin tehtaalla lähellä Linziä.

”Pienten dumpperien ja minikaivukoneiden kysyntä kasvaa tasaisesti ja nyt vapautuva tuotantokapasiteetti käytetään yllämainittujen kasvavien tuotelinjojen hyväksi”, lopettaa Peksaglam.

Lue seuraavaksi