Uutiset

Työkoneet

KH-Koneet Oy:n Simo Ahlgren sanoo koneiden käyvän hyvin kaupaksi

Päättymässä oleva talvi on pitänyt osaltaan KH-Koneiden konemyynnin kiireisenä. Varsinkin uusia Kramer-pyöräkuormaajia on toimitettu paljon juuri lumitöihin. Kauppaa on tehty tasaiseen tahtiin ja KH-Koneilla uskotaan kaupankäynnin jatkuvan edelleen vilkkaana kevättä kohti siirryttäessä. Yrityksen eri toimipisteissä on totuttuun tapaan runsaasti peruskoneita ja lisälaitteita on valmiina pikaiseenkin toimitukseen.

Tapasimme KH-Koneet Oy:n liiketoimintajohtaja Simo Ahlgrenin ja kävimme läpi yrityksen tuntoja markkinatilanteesta sekä näkemyksiä tuleviin alan kotimaan tapahtumiin.

”Rakentamisen haastavasta tilanteesta huolimatta meillä on ollut varsin virkeä alkuvuosi edustamiemme merkkien osalta. Oma osansa siihen on ollut kunnon talvikeleillä, jotka ovat työllistäneet koneita ympäri koko maan. Etenkin täällä Etelä-Suomessa koettu pitkä talvi näkyy myynnissä. Alan toimijoita kun riittää alueella paljon. Myös Crent-konevuokraustoimintamme on nyt saatu kunnolla käyntiin maanlaajuisesti. Meillä on ollut hyvä pöhinä ja se tuntuu vain jatkuvan. Tarjouspyyntöjä tulee tasaisesti sisään, mikä tukee kasvutavoitteitamme, joita olemme asettaneet koko KH-Koneilla”, aloittaa Simo Ahlgren.

Keväällä meillä on alkamassa työlaitteisiin liittyvä nollakorkokampanja, kun talvilaitteista siirrytään kevään kalustoon, lähinnä erilaisiin harja- ja pesurilaitteisiin. Uusia peruskoneitakin on Ahlgrenin mukaan KH-Koneiden tapaan valmiina äkkilähtöihin. Klaukkalan toimipisteen pihalla oli helmikuun lopussa noin 150 uutta konetta, niin kaivukoneita kuin pyöräkuormaajia ja merkkeinä Kramer, Yanmar ja Ljungby Maskin.

Kevään tapahtumissa mukana

Ahlgren sanoo KH-Koneiden olevan täydellä höyryllä mukana kevään konetapahtumissa, kuten Seinäjoen Konepäivillä, Konekaupan Villi Länsi -tapahtumassa, Mansen Mörininöillä ja Oulun Oikiat Konepäivillä. Pihoilla tulee olemaan tuolloin esillä paljon yrityksen edustamaa kalustoa. Myös tuoteuutuuksia nähdään Ahlgrenin mukaan keväällä niin kaivukoneissa kuin pyöräkuormaajissa. Tarkemmin hän ei kuitenkaan asiaa vielä paljasta, vaan pitää meidät konehullut jännityksessä.

”Mansen Mörinöiden aikaan huhtikuun puolessa välissä ilmestyy KH-Koneiden asiakaslehti, joka sisältää laajan kattauksen yrityksen tämän hetken palvelu- ja tuotetarjontaa”, lupaa Ahlgren.

Syksyllä sitten Klaukkalan ja Vantaan (Edeco-Tools ja KH-Tekninen Kauppa) toimipisteellä on konetta esillä isosti, kun Stadin Mörinät järjestetään syyskuun lopulla pääkaupunkiseudulla. Sinne Ahlgren toivottaa kaikki tervetulleeksi paikan päälle jo nyt.

”Meiltä löytyvät tuolloin paikanpäältä edustettuina kaikki merkkimme; Kramer, Yanmar, Wacker Neuson, Kobelco, Ljungby Maskin ja Dynapac”, listaa Ahlgren.

Jyväskylän toimipiste uudistuu

Jyväskylään avataan loppukesällä uudet toimitilat Seppälänkankaan teollisuusalueelle. Sielläkin on syksyllä luvassa konepäivät avajaisteeman alla. Jyväskylän uuden pisteen toimintoihin tulevat kuulumaan konemyynti ja -vuokraus sekä huoltopalvelut kaikkien KH-Koneet Groupin edustamien merkkien osalta. Kone- ja lisälaitemerkeissä Ahlgren toteaa yrityksen jatkavan samoilla tutuilla merkeillä.

KH-Koneet Groupilla on tällä hetkellä seitsemän toimipistettä Suomessa. Lisäksi Groupin merkkejä myyvät jälleenmyyjät, kuten Amados Markkinointi Oy Mikkelissä sekä Maxlift Oy Joensuussa ja Kuopiossa. Maxlift on aloittanut äskettäin myös koneiden vuokraustoiminnan molemmissa toimipisteissään. JL-Machine Oy on puolestaan aloittanut konevuokrauksen Pohjois-Suomessa KH-Koneiden edustamien merkkien osalta.

Ahlgren muistuttaa myös KH-Koneet Groupin läsnäolosta Ruotsin markkinoilla. Siellä Groupilla on neljä omaa toimipistettä KH-Maskin-nimen alla sekä paljon enemmän jälleenmyyjiä kuin Suomessa. Vaihtokoneita Groupilla on tällä hetkellä noin 350 kappaletta sijoittuneena niin Suomeen kuin Ruotsiin. Ja nämä kaikki koneet ovat helposti tarjolla molempien maiden asiakkaille tarpeen tullen. Sopiva kone saadaan nopeasti Ruotsista Suomeen tai päinvastoin.

Lisää huoltoautoja

KH-Koneilla on panostettu viime aikoina lisää myös kenttähuoltoon. Vastikään Suomen kenttähuoltoon saatiin pari uutta autoa. Näin yrityksellä on yhteensä viitisentoista huoltoautoa palvelemassa asiakkaita siellä, missä asiakkaat ovat eli työmailla. Myös huollon tavoitettavuuteen on panostettu, jotta asiakas saa nopeasti tiedon tarpeisiinsa.

Tänä päivänä koneissa lisääntyvät etävalvontatekniikat helpottavat huollon työskentelyä ja vähentävät äkkilähtöjä. Etähallinnan avulla voidaan etukäteen suunnitella huoltoajankohtia tasaisesti kalenteriin. Ja säännölliset huollot myös edesauttavat koneiden kunnossa pysymistä ja lisäävät niiden tuottavuutta. Ahlgren lupaa, että huolto on aina nopeasti tavoitettavissa.
”Kyllä hoituu, on mottomme”, sanoo Ahlgren lopuksi.Lue myös:

Lue seuraavaksi