Uutiset

Työkoneet

Levorannassa autot ja toimitilat loistokunnossa

Levorannan Autoliike on Suomen toiseksi vanhin autoliike ja selkeästi vanhin Ford-ajoneuvojen jälleenmyyjä. Fordit ovatkin olleet viiden vuoden kuluttua satavuotisjuhlaa viettävän yrityksen myynnissä jo vuodesta 1947, ja virallisen edustussopimuksen kautta vuodesta 1963. Tämänkaltaisen menestystarinan syntyminen ei olisi mahdollista ilman ahkeruutta, rohkeutta ja kaupallista osaamista sekä ennen kaikkea korkeaa asiakastyytyväisyyden tasoa. Tämä onkin yrityksessä varmistettu korkealla asiakaspalvelun tasolla, mikä näkyy niin henkilökohtaisessa palveluasenteessa sekä miellyttävässä ympäristössä. Nyt Levoranta lisää piha-alueiden hoidon helppoutta uudella Kramer 5075 -kuormaimella.

Levorannan Autoliike on merkittävä Ford-hyötyajoneuvojen myyntipiste. Uusia Fordeja on saatavana kaikkiin kokoluokkiin ja kaikilla käyttövoimilla, ja liike myy vuodessa kaikkiaan jopa 300 uutta tai käytettyä hyötyajoneuvoa.

Levoranta työllistää tällä hetkellä noin 50 alan ammattilaista Sastamalan, Tampereen ja Rauman toimipisteissä, ja Ford-, Kia- ja Subaru-henkilöautojen myynnin lisäksi yritys on tunnettu myös vankkana hyötyajoneuvopuolen erikoistalona. Levoranta myykin vuodessa yhteensä noin 300 uutta tai käytettyä hyötyajoneuvoa, ja Fordin pakettiauto-, kevytkuorma-auto sekä pick up-valikoiman kattavuuden ansiosta tarjolla onkin sopivaa kalustoa lähes kaikkiin luokan kuljetustehtäviin. Automyynnin lisäksi Levoranta panostaa luonnollisesti myös muihin palveluihin. Onnistuneet jälkimarkkinointitoiminnot, kuljetuspalvelut ja rahoitus- sekä leasingratkaisut ovatkin näytelleet merkittävää osaa yrityksen kymmenissä asiakastyytyväisyyspalkinnoissa.

Talousneuvos kasvutarinan takana

Kuten monessa suomalaisessa yritysmaailman menestystarinassa, niin myös Levorannan kasvun taustalla on yhden henkilön ennakkoluulottomuus ja visionäärisyys. Aulis Ylönen liittyi Levorannan miehistöön nuorena autoinsinöörinä vuonna 1981 ja yrityksen toimitusjohtajan vaativiin saappaisiin mies astui 1990-luvun alkupuolella.

Talousneuvos Aulis Ylönen ja Ford, lyömätön yhdistelmä jo vuosikymmenien ajalta. Kuvan Ford Capri vuodelta 1972 on eräs Auliksen suosikkiajoneuvoista ja esillä usean muun kaunokaisen kanssa Levorannan Sastamalan toimipisteessä.

”Levoranta oli autokaupan vauhdikkaiden vuosien jälkeen ajautunut taloudellisesti hankalaan asemaan, ja kun vielä 90-luvun lama iski täysillä päälle, olivat johtajataipaleeni ensimmäiset vuodet vähintäänkin haastavia. Kovalla työllä ja henkilökunnan sitoutumisella pahimmasta päästiin yli, ja niiden vuosien ansiosta kovin pienistä vaikeuksista ei tässä talossa hämmennytä”, kertoo talousneuvos Aulis Ylönen.

”Lamasta selittyämme suuntasimme rohkean, mutta tasaisen kasvun linjaan, jossa myös alan suhdanneherkkyys otettiin huomioon. Hyvä yhteistyö Fordin maahantuonnin kanssa on auttanut uusien autojen myyntiä, ja panostus käytettyjen ajoneuvojen myyntiin on pitänyt varastot sopivan kokoisina. Tämä on osoittautunut toimivaksi yhdistelmäksi, ja kun tähän on liitetty muiden palveluiden toimivuus, on selkeä menestyskonsepti ollut kasassa vuosikymmenien ajan. Vahvana osoituksena toimintamme onnistumisesta toimivat erittäin pitkäikäiset asiakassuhteet, joissa Levorantaan saavutaan usein monenkin sukupolven voimin”, lisää Ylönen.

Automyyjä henkeen ja vereen

Vaikka Aulis Ylösen menestystarinaan kuuluu autotalon kasvuhistoria sekä talousneuvoksen ansaittu arvonimi, on mies edelleen miltei jokapäiväinen näky Levorannan automyynnissä.

”Myin ensimmäisen autoni 18-vuotiaana, jolloin Ford Anglialla tehtiin hulppea 190 markan voitto.  Tämän jälkeen olen myynyt urallani noin 15 000 autoa, joten mihinkäs sitä raidoistaan pääsisi. Käytännön myyntityö pitää myös hyvin mukana alan kehityksessä, mikä auttaa reagoimiseen yrityksen isojen linjojen suhteen. Tästä esimerkkinä toimii suhtautumisemme ajoneuvojen käyttövoimamuutokseen, ja meillä on jo hyvä valikoima hybridejä sekä täyssähköautoja ja myös niiden vaatima latausinfra asiakkaittemme käyttöön. Huomioimme ympäristöystävällisyyden muutenkin monin tavoin ja Sastamalan FordStoren energiantuotantoon käytetäänkin laajaa aurinkopaneelikattausta.”

Taidetta monissa muodoissa

Aulis Ylöselle on vuosien mittaan kehittynyt silmää niin autokauneudelle kuin perinteisille taideteoksille.

”Autokauppa on edelleen suuri osa elämääni, mutta luonnollisesti aikaa täytyy riittää myös muuhun toimintaan ja harrastuksiin. Fordin klassikkoautot ovat lähellä sydäntäni, ja liikkeissämme on aina esillä myös kaunottaria vuosien takaa. Hyvänä esimerkkinä toimivat vaikkapa vuoden 1972 Ford Capri kolmen litran moottorilla sekä vuosimallin 1928 Ford A Standard Roadster, jotka kiinnostavat selvästi kaiken ikäisiä ajoneuvojen ystäviä.”

”Toinen tärkeä intohimoni on taide, jossa yhdessä Leila-vaimon kanssa olemme panostaneet erityisesti kotiseutumme taiteeseen ja taitelijoiden tukemiseen. Olemme järjestäneet useita näyttelyitä ja olemme vahvasti mukana esimerkiksi Galleria Akselin sekä Sammaljoen taidegallerian toiminnassa. Yhteisöllisyys on meille muutenkin tärkeää ja taiteen lisäksi sponsoroimme merkittävästi esimerkiksi useita kotiseutumme urheiluseuroja”, korostaa Ylönen.

Ensivaikutelma tärkeää, Kramer laadun takeena

Aulis Ylönen on aina korostanut asiakaskunnan arvostamista ja palvelujen korkeaa tasoa.

”Ensivaikutelman merkitystä ei voi korostaa liikaa, ja hyvän henkilökohtaisen palvelun lisäksi myös ympäristön täytyy olla kunnossa ja visuaalisesti kaunis. Suomen haastavissa olosuhteissa erityisesti ulkotilojen kunnossapito on haasteellista ja aikaa vievää. Lumipenkat tai rapaiset pihat eivät houkuttele ketään ja eivät ole autokaupan kaluston arvoisia. Levoranta on myös tässä mielessä kulkenut alan kärjessä ja meillä asiakkaat saavat tutustua ajoneuvoihin siisteissä ulko- ja sisätiloissa.”

Levorannan Autoliikkeen Kari Anttila ja Aulis Ylönen kättelivät Kramer-kaupan kiinni KH-Koneen Jukka Heiskalan sekä Crentin Jani Hoivalan kanssa. Harjalaite, aura, hiekoitin ja trukkipiikit lisäävät koneen ympärivuotista käyttöastetta.

”Kunnossapidon laatua kehittääksemme otimme myös kiinteistönhuollon omaan hoitoomme, ja olemme panostaneet konekannan laadukkuuteen. Laajat piha-alueemme vaativat runsaasti hoitoa ja aikaisempien pienkuormaimiemme kapasiteetti ei riittänyt esimerkiksi runsaslumisen talven vaatimuksiin. KH-Koneen Jukka Heiskala antoikin meille Kramer 5075 -esittelykoneen koekäyttöön, ja kuormain vakuutti nopeasti niin minut kuin muut koekäyttäjät, kertoo Ylönen.

Tehoa ja ketteryyttä

Levorannan Sastamalan toimipisteessä Kramerin puikoissa urakoiva Kari Anttila on ollut hyvin tyytyväinen koneen ominaisuuksiin.

Sastamalan Levorannan Autoliikkeessä ulkotyöt hoidetaan Kramer 5075 -kuormaimen avulla. Näin esimerkiksi yrityksen laajaan hyötyajoneuvokalustoon on helppo tutustua kaikissa olosuhteissa.

”Kramerilla hoidetaan hyvin monipuoliset pihatyöt, ja koneen ketteryys sekä voiman yhdistelmä soveltuu hyvin toimintaamme. Varustimme kuormaimen zoom-auralla, hiekoittimella, keräävällä harjalaitteella sekä trukkipiikeillä, ja tarpeen mukaan lisälaitteita hankitaan lisää. Varustelun avulla saamme lumet ja hiekat poistettua tehokkaasti omien aikataulujemme mukaan, ja näin myös ulkotilojen ajoneuvot ovat tutustumiskunnossa kaiken aikaa.”

”Kramer on myös kuljettajan kannalta osoittautunut mukavaksi kaveriksi, sillä esimerkiksi sen hallintalaitteet ovat hyvin loogisia ja näkyvyys on hyvä joka suuntaan. Kramer onkin vienyt ulkotilojemme hoidon uudelle tasolle, ja täytyykin sanoa, että kunnon koneella on mukava työskennellä”, päättää Anttila.

Lue seuraavaksi