Uutiset

Työkoneet

Vermeerin suuntapora

Koko kone porauskunnossa painaa noin 6000 kiloa. Moottorina on Kubotan 83-heppainen diesel. Poratangon lataaminen on automaattista, joten niitä ei tarvitse käsitellä manuaalisesti. Mukana kulkee maksimissaan 64 metriä teräkankia. Kuljettajan istuin on hyvin lähellä poraavaa terää, joten näkyvyys on ensiluokkainen.

Horisontaalisissa porauksissa porausnesteen virtaus on maksimissaan 94,6 litraa minuutissa ja pystypo-rauksiin saadaan optiona jopa 378 litran minuuttivirtaus. Laitteeseen on saatavilla useita erilaisia porakärkiä käyttökohteen mukaan.

Laite on 1,65 metriä leveä ja sen kuljetuspituus on 5,6 metriä. Minimi porattavan reiän halkaisija on 90 millimetriä ja koneen hydrostaattinen voimansiirto antaa maksimissaan 3,5 kilometrin etenemisnopeuden.

Edelleen Several Oy:n osastolla oli kaiken kansan ihmeteltävänä turkulaisen Maasaha Oy:n omistama, tela-alustainen ja 30 tonnin painoinen Vermeer T755 Commander
-ketjukaivuri. Massiivinen kone pystyy kaivamaan talvisaikaan routaankin 450 tai 600 millimetriä leveää kaivantoa. Konepörssi vierailee Maasahan työmaalla lähitulevaisuudessa, joten koneesta enemmän loppuvuodesta.

Mielenkiintoinen murskainuutuus on Vermeer HG 6000. Se on varustettu uudella Duplex II -rummulla, jonka ansiosta murskain voidaan muuntaa hakkuriksi alle kolmessa tunnissa. Hakkurina se toimii mm. korjuutähteillä ja pyöreällä puulla, murskainversiolla voidaan pilkkoa kannot.

Lue seuraavaksi