Uutiset

Työkoneet

Komatsu esittelee kolme sähkökaivukonetta Intermatissa

Maailmanlaajuisesti operoiva, maarakennus-, kaivos- ja metsäkoneita valmistava Komatsu on mukana runsaalla tarjonnalla kevään Intermat-messuilla Pariisissa. Messut järjestetään Villepinten messukeskuksessa 24.–27.4. (ke-la).

”Olemme mukana Pariisin Intermat-messuilla muutamien välivuosien jälkeen. Koronapandemian aiheuttamien katkosten jälkeen on taas mukava nähdä ja tavata asiakkaita ympäri maailman Pariisin perinteisessä konenäyttelyssä”, sanoo Naser Memic Rendon Komatsulta.

”Odotettavissa on mielenkiintoinen tapahtuma. Komatsu esittelee siellä uusimpia konemallejaan sekä tulevaisuuden vähäpäästöisiä työmaaratkaisuja. Läsnäolollaan Komatsu lujittaa asemaansa niin Euroopan kuin Afrikan markkinoilla.”

Komatsun osastonumero messuilla on Halli 5B. Sisäosastolla on esillä lähes 30 konetta. Myös sähköistyminen, digitalisoituminen sekä huoltopalvelut ovat vahvasti esillä. Osastolla saavat ison huomion äskettäin julkaistut pyöräalustaiset kaivukoneet PW168-11 ja PW198-11.

PW198-11

Osaston virtuaalisella lavalla kurkistetaan lähitulevaisuuden innovaatioihin. Messukävijät pääsevät tutustumaan Komatsu-kaivukoneisiin, jotka on varustettu Smart Construction 3D Machine Guidance -paketilla. Sen avulla voidaan parantaa pyörä- ja tela-alustaisten kaivukoneiden tuottoa.
Paikalla olevat Komatsun tuotepäälliköt kertovat lisää osaston koneista, tuotetuesta sekä muista niihin liittyvistä palveluista.

Ilmastonmuutosasiat mielessä Komatsu on aktiivisesti mukana kehittämässä asiakkaidensa kanssa turvallisia, tuottavia sekä puhtaita tulevaisuuden työmaita. Komatsulla on yhtenä tärkeänä hiilineutraaliin toimintaan tähtäävänä asiana sähkökoneiden tuotekehitystyö. Komatsun matka kohti maarakennuskoneiden sähköistämistä alkoi jo vuonna 2008, kun yritys julkaisi hybridikaivukoneen. Siitä lähtien Komatsu on kasvattanut hybridi- ja sähkökaivukoneiden mallistoa. Nyt jo entistä suurempia kaivukoneita on saatavilla täyssähkökäyttöisenä.

Komatsu esittelee Intermatissa kolme uutta, täyssähköistä kaivukonetta; tela-alustaisen PC210LCE-11:n (20 t), tela-alustaisen ja lyhytperäisen PC138E-11:n (13 t) ja ohjaamollisen, kumitelaisen minikaivukoneen PC33E-6. Kaikissa niissä on litiumioniakku.

Turvakaarellinen PC33E-6
PC138E-11
Tuleva PC210LCE-11 on hyvin lähellä tätä PC200LCE-mallia.

Hiilineutraalisuustavoitteet edellyttävät myös urakointikoneilta asiaan paneutumista. Lisäksi työmaiden toimintametodeita on kehitettävä tavoitteisiin pääsemiseksi. Komatsun osaston digitaalisessa nurkkauksessa voi optimoida työmaan tehokkuutta sekä sijoitella työmaalle koneita ja työvoimaa.
Nurkkauksessa on esillä myös rahoitusvaihtoehtoja, jälkimarkkinointia, varaosapalveluita sekä Komatsun erilaisia telematiikkaratkaisuja.

Osastolla kiinnitetään huomiota näiden kaikkien merkitykseen päätöksenteossa, kun ollaan hankkimassa uutta kalustoa. Oikeilla valinnoilla saavutetaan polttoainesäästöä, tehokkuuden kasvua sekä hyvin toimiva koneiden huolenpito. Esillä on myös koneisiin sovitettuna 3D-koneohjausjärjestelmiä.

Komatsun sisäosaston vieressä olevalla ulko-osastolla nähdään vähän suurempia koneita, kuten PC950-11-kaivukone (95 t), HD605-8-kiviauto (52 t, kantavuus 53 t) ja pitkäpuominen PC390HRD-11-purkukone (46–62 t) varustettuna K100-puomin pikavaihtojärjestelmällä.

PC950-11
PC390HRD-11

”Komatsun tulevaisuudennäkymät ovat sekä selvät että haastavat. Tavoitteenamme on ihmisten, yhteiskunnan sekä koko planeetan terveellisempi tulevaisuus. Lupauksemme on luoda tulevaisuuden arvoja yhdessä. Intermat 2024:ssä onkin nähtävissä vahva uskoutumisemme tälle tavoitteelle”, toteaa Naser Memic Rendon lopuksi.


Suomessa Komatsu-maarakennuskoneita edustaa Suomen Rakennuskone Oy.


Lue seuraavaksi