Uutiset

Työkoneet

”Takeuchi sen olla pitää”

JRK-palvelut Oy on ylöjärveläinen vuonna 2010 perustettu perheyhtiö, joka on kasvanut tasaisen vahvasti, ja viime vuosi oli yhtiölle jälleen tuloksellisesti ennätysvuosi. Yritys urakoi Pirkanmaan alueella hyvin monipuolisissa työtehtävissä ja vaihtelevat urakat asettavat myös yhtiön konekannalle kovan vaatimustason. Yrityksen runkokoneina toimivatkin Takeuchin kaivukoneet, jotka ovat merkittävässä roolissa JRK-palvelujen työtehtävien menestyksekkäässä suorittamisessa.

JRK-palvelut Oy on mainio esimerkki suomalaisen perheyhtiön kasvutarinasta, jossa ahkeruudella ja uusilla toimintatavoilla on hankittu vuosien mittaan vankka ja monipuolinen asiakaskunta. Yritys aloitti toimintansa vuokrakoneilla maarakennusalan perustöillä, mutta mielessä oli koko ajan toiminnan kasvattaminen ja oman konekannan kehittäminen. Nyt JRK-palvelujen kalustoon kuuluukin jo kaksi kaivukonetta, kaksi kuorma-autoa, kaivurikuormain, pienkuormain sekä runsaasti pienkoneita ja lisävarusteita. Myös asiakkaita on enemmän ja heille suoritetaan esimerkiksi kiinteistönhuoltotehtäviä, verkonrakennustöitä sekä monipuolisia maarakennusurakointia.

Takeuchi sopii käteen

JRK-palveluiden kaivukoneet ovat kumpikin Takeucheja, ja tähän on ollut merkittävästi vaikuttamassa toisen polven yrittäjä Rami Kellomäki.

Rami Kellomäki on nuoresta iästään huolimatta kokenut urakointialan ammattilainen. Kellomäki on huolestunut alan koulutuksen tasosta, mikä vaikuttaa maarakennustehtävien houkuttelevuuteen ja aiheuttaa mainehaittaa koko alalle.

”Olin aikaisemmin saanut jo kokemusta Takeuchilla urakoinnista, ja perheyhtiön palvelukseen tullessani liputin kovasti merkin puolesta uusia hankintoja suoritettaessa. Ensimmäinen Takeuchi hankittiin taloon käytettynä vuonna 2022 ja siitä saatujen hyvien kokemusten perusteella oli uuden koneen hankinnan tullessa ajankohtaiseksi helppo kääntyä merkkiä edustavan Honka Tradingin puoleen. Kävimme viime vuoden Mansen Mörinöillä tutustumassa Takeuchi TB350R -koneeseen, ja Honka Tradingin Heikki Santahuhta järjesti meille mallin koekäyttöön. Testaukset vakuuttivat meidät hyvin koneen soveltuvuudesta, ja niinpä Heikin tekemä tarjous uudesta koneesta olikin kohtuullisen helppo hyväksyä”, kertoo Rami Kellomäki.

”Takeuchi TB350R sopii kokoluokkansa ansiosta mainiosti työtehtäviimme ja yksilöllisen räätälöinnin kautta saamme myös työtehon optimoitua. Pyysimme koneeseen esimerkiksi kauhanpyörittäjän, webaston, rasvarin sekä vilkku- ja lisätyövalot, ja Honka Trading hoiti varustelut ripeällä aikataululla. Kone saapui meille viime vuoden heinäkuussa ja nyt vajaan 400 käyttötunnin jälkeen siitä ei ole juuri kuin positiivista sanottavaa.”

Honka Trading varusteli JRK-palveluiden Takeuchin tarkoin työtehtävien mukaiseksi työkoneeksi. Kone onkin suoriutunut vajaa vuoden työtehtävistä perushuolloilla ja kulutusosien vaihdoilla.

”Olemme urakoineen uudella koneella lähinnä sähköyhtiöiden vaativia tehtäviä, kuten paalutöitä sekä kaapelointia. Takeuchi on osoittautunut kokoonsa nähden voimakkaaksi, ja myös sen hyvä ulottuvuus tekee urakoinnista tehokasta. Hallintalaitteet ovat loogiset ja monitoiminäyttö tarjoaa tarvittavan tiedon nopeasti ja selkeästi. Tilava ohjaamo on ergonomisesti miellyttävä pitkinäkin työpäivinä, ja isot ikkuna-alat takaavat puolestaan hyvän näkyvyyden joka suuntaan. Etenemiskykynsä puolesta koneella voi mennä hyvinkin haastaviin paikkoihin, kunhan nyt pitää maalaisjärjen mielessä. Ainoa kehityskohde, joka nopeasti tulee mieleen, on sivupeilien heiveröisyys, ja tästä annettu palaute onkin luvattu ottaa huomioon”, lisää Kellomäki.

Honka Trading palvelee yksilöllisesti

Monissa perheyhtiöissä henkilökunnan määrä ei ole suuri, ja onkin tärkeää, että yhteistyökumppanien toimintaan voi luottaa.

”Honka Tradingin Heikki Santahuhdan kanssa asioidessa on aina voinut luottaa hommien sujuvan sovitulla tavalla aikataulujen puitteissa. Myös neuvoja on aina saanut nopeasti yhdellä puhelinsoitolla, eikä aikaa haaskaudu turhan byrokratian vuoksi. Olemme myös tottuneet tekemään paljon itse esimerkiksi konehuoltojen osalta, ja myös tässä suhteessa yhteistyö on sujunut hyvin, eikä konetta ole tarvinnut siirrellä perushuoltojen tai kulutusosien vaihdon vuoksi oman hallin ulkopuolelle, kiittelee Kellomäki.

Ala sopii myös nuorille

Rami Kellomäki on hyvä esimerkki uuden sukupolven ennakkoluulottomuudesta sekä reippaasta työasenteesta.

Takeuchi TB350R soveltuu JRK-palvelut Oy:n työtehtäviin mainiosti kompaktin kokoluokan yhdistyessä onnistuneesti voimakkuuteen sekä ulottuvuuteen.

”Koneurakointi on mielestäni varmasti mainio vaihtoehto monelle omaa uraansa miettivälle. Alan teknisen kehityksen nopeus on reipasta, mikä pitää myös mielenkiintoa yllä ja antaa uusia haasteita. Työssä on myös tietty oma vapaus ja oman käden jäljen näkeminen on aina mukavaa. Olisikin mukavaa nähdä alalla enemmän nuoria, ja huomiota tulisi kiinnittää erityisesti alan koulutukseen, joka omakohtaistenkin kokemusten perusteella on vähintäänkin kyseenalaisella tasolla”, päättää Kellomäki.

Lue seuraavaksi