Uutiset

Työkoneet

Rinta-Jouppi Machine kehittää palveluaan

RintaJouppiMachine_myynti

Seppo Salomäki (alk.vas.), Jesse Salomäki, Benny Sundqvist, Joona Tolvanen ja Joonas Koskinen omaavat yhdessä yli 100 vuoden kokemuksen konealalta.


Maarakennuskoneiden asiantuntijan, Rinta-Jouppi Machinen palvelu paranee uusien myyntikumppaneiden kanssa varsinkin Keski- ja Lounais-Suomessa.

Rinta-Jouppi Machinen uusina myyntikumppaneina ovat syksyllä aloittaneet konekaupan ammattilaiset Joonas Koskinen (37 v), ja Joona Tolvanen (48 v). Molemmilla uusilla myyjillä on vahva konealan tausta ja laaja ymmärrys alasta.

Joonas Koskinen on tehnyt konekauppaa Lounais-Suomesta käsin jo yli 20 vuotta. Hän tekee kauppaa oman yrityksensä kautta Teollisuustiellä Tl. Koskella. Kokemusta Joonaksella on konekaupan lisäksi raskaan kaluston huolloista, kunnostuksista ja pesupalveluista.

Joona Tolvanen omaa kymmenien vuosien alan kokemuksen koneurakoitsijana. Keski-Suomesta käsin konevälityskauppaa Tolvanen on tehnyt oman yrityksensä kautta aktiivisesti viime vuodet. Tolvasen omalla myyntilistalla on satoja tuotteita raskaan kaluston alalta.

”Olimme jo jonkun aikaa etsineet lisäresursseja myyntiin palvelun parantamiseksi ja nopeuttamiseksi. Tunsimme Joonan ja Joonaksen kanssa jo aikaisemmin, joten yhteinen sävel löytyi molempien kanssa nopeasti”, kertoo Rinta-Jouppi Machinen Seppo Salomäki.

Nopeampaa palvelua

”Nyt pystymme palvelemaan asiakkaitamme nopeammin kaikkeen myyntiin liittyvän toiminnan suhteen. Vaihdossa meille tarjotut koneet ehditään tutkimaan nopeammin ja reagointi muutenkin paranee entisestään”, sanoo Salomäki.

Myös paikallisuudesta on etua. Sen on osoittanut viime vuonna Rinta-Jouppi Machinella aloittanut Benny Sundqvist, joka on palvellut läntisen rannikkoseudun asiakaskuntaa menestyksekkäästi. Bennyn ruotsin kielen taidosta on ollut etua, niin ostajalle kuin myyjälle.

Vastaavaa odotetaan nyt Joonakselta ja Joonalta. ”Heidän kanssaan meillä on yhdessä myös win-win-mahdollisuus löytää laajalle asiakaskunnalle sopivat koneet aikaisempaa isommasta tarjonnasta”, lisää Seppo Salomäki.

Tavoitteena kasvattaa varastoa ja myyntiä

Tänä vuonna Rinta-Jouppi Machinella myydään lähes 200 konetta ja lisälaitteet siihen päälle.
”Varaston koko on tänä vuonna pysynyt normaalina, mutta olemme pystyneet nopeuttamaan sen kiertoa. Vuodesta on tulossa kaupallisesti paras Rinta-Jouppi Machinen vuonna 2015 alkaneessa historiassa”, sanoo Seppo Salomäki.

Koneiden varustelu on nopeutunut ja ne saadaan nyt toimitettua asiakkaille aikaisempaa lyhyemmässä ajassa. Tähän saatiin vielä lisävahvistusta, kun Rinta-Jouppi Machinella aloitti marraskuussa korjaamopäällikkönä Tuomo Nyrhinen

”Toimintamme perustoja ovat osaava, luotettava ja asiantunteva palvelu, maarakennusalan koneiden vankka asiantuntijuus ja laaja, yli 100 vaihtokoneen valikoima. Tämä kaikki heti nopeaan toimitukseen kaikkialle Suomeen”, tiivistää lopuksi Seppo Salomäki Rinta-Jouppi Machinen asiakaslupauksen.

Tuomo Nyrhinen on korjaamotoiminnan ammatilainen

Seinäjokinen Tuomo Nyrhinen (37 v.) on nimitetty Rinta-Jouppi Machinen korjaamopäälliköksi ja varaosamyyjäksi. Nyrhisellä on 16 vuoden kokemus raskaan kaluston korjaamotoiminnasta. Lisäksi varaosamyynti on tullut hänelle tutuksi viime vuosien aikana.

”Meiltä kysytään yhä useammin myös varaosia eri konemerkkeihin, niin päätimme vastata tähän kysyntään. Haluamme palvella asiakkaitamme aikaisempaa enemmän yhden luukun -periaatteella”, perustelevat Seppo Salomäki ja Tuomo Nyrhinen varaosamyynnin aloittamista. Tarkoitus on aloittaa harkiten kysynnän mukaan, samalla kuitenkin varaosavalikoimaa tasaisesti kasvattaen.

Yleisimmät osat pidetään perusvarastossa hyllyssä. Lisäksi on tarkoitus ottaa varastoon myös niin sanottuja elintärkeitä osia, joiden rikkoontuessa koneen työt keskeytyvät kokonaan.
”Perusvarastoa tullaan kehittämään tarpeen ja kysynnän mukaan”, kertoo Nyrhinen suunnitelmista. Valikoimassa on tarkoitus pitää alkuperäis- ja tarvikeosia. Myös omia kanavia osien hankintaan käytetään valikoiman kasvattamisessa tarkoituksenomaiseksi.

Asiantuntevaa korjaamotoimintaa

Rinta-Jouppi Machinen korjaamolla työskentelee Nyrhisen lisäksi kolme asentajaa. Pesuista, maalauksista ja fiksauksista vastaa lisäksi oma henkilö.

”Asentajamme ovat ammattitaitoisia ja kokeneita työkonealaa hyvin ymmärtäviä ammattilaisia. Minä toimin myynnin ja korjaamon välissä puskurina molempiin suuntiin. Omalla työlläni säästän heille kaikille aikaa. Kehitän samalla toimintaamme saadaksemme korjaamon läpimenoaikoja lyhyemmiksi”, tiivistää Nyrhinen työnjohdollisia tehtäviään.

Vaikka myyntikoneiden varustelu ja fiksaus vie Rinta-Jouppi Machinen korjaamon ajasta yli puolet, niin muiden konehuoltojen ja erilaisten remonttien määrä on ollut myös kasvussa.
”Meillä tehdään moderneissa tiloissa mitä moninaisimpia konealan korjaamon töitä ajantasaisella kalustolla ja vahvalla ammattitaidolla. Varaosamyynnin alkaessa korjaamomme palvelut paranevat entisestään”, päättää Nyrhinen.


Lue seuraavaksi