Uutiset

Työkoneet

Laatu luo tuottavuutta

Rakenne-Kylänpää urakoi pääasiassa kunnallisteknisiä töitä. ”Viimeisimmät puolitoista vuotta vesiosuuskunnat ovat työllistäneet meitä paljon. Tänä vuonna olemme rakentaneet jo noin sata kilometriä paineviemäriä”, kertoo tekninen johtaja Ari-Pekka Lehto. Myös uusin hankinta, Hitachi 210LC oli tällaisella työmaalla Liedossa, jossa urakkana on uuden Nenämäki 5 -asuntoalueen kunnallistekniikan rakentaminen. Tänä vuonna Kylänpäälle on tullut jo kaksi muutakin uutta Hitachia, 135 ja 85, kasvattamaan kapasiteettia.

”Teemme maarakennustöitä monipuolisesti ja esimerkiksi rakennuspohjia teemme aika paljon. Yksi urakka-alue viime ajoilta on ollut päiväkotien ja koulujen pihojen teko. Tilaajina ovat pääasiassa kunnat ja kaupungit, mutta myös yksityiset asiakkaat. Usein työt ovat Turussa Raisiossa tai Mynämäellä, myös Raumalla on ollut useita kohteita”, esittelee Lehto yrityksen toimintaa.

Hitachit mieleen

Hitachit ovat Kylänpäälle mieleen, koska yhteistyö näitä Rotatorin tuotteita edustavan Lännen Konepalvelun kanssa on toimivaa. ”Olemme tehneet jo pitkään hedelmällistä yhteistyötä. Aina jotakin tapahtuu, kun koneet ovat töissä, mutta ongelmat on saatu ratkottua hyvin toimivan huollon kautta. Hitacheissa on hydrauliikka erittäin hyvin toimivaa ja tunnokasta”, kehuu toimitusjohtaja Kauko Kylänpää. Mainittakoon tähän Hitachiin asennetun propo-ohjauksen ominaisuuksista muokattavuus, jolla liikkeiden, kuten kauhan käännön suunnan saa muutettua kuljettajan tottumusten mukaiseksi. Tästä on etua varsinkin koneilla, joilla on useita, erilaisiin järjestelmiin tottuneita kuljettajia.

Lännen Konepalvelun Jarkko Turvasella on vankka kokemus Hitachin kaivukoneista. Aikaisemmin hän työskenteli Rotatorilla ja myi vuonna 1983 toisen Suomeen tuodun Hitachi-kaivukoneen. Vuodesta 1997 hän on toiminut Lännen Konepalvelussa, joka edustaa Rotatorin tuotteita Lounais-Suomessa ja Ahvenanmaalla.

Ensimmäisen Hitachinsa Kylänpää hankki vuonna 1989. ”Tämä 100WD on edelleen kalustossa liki 20 000 tuntia mittarissa. Se on aina varmasti käyntiin lähtevä ’pihakone’, sitä käytetään esimerkiksi mullan seulonnassa.” Tuon hankinnan jälkeen Kylänpää on hankkinut useita Hitachi-kaivukoneita ja niitä on tällä hetkellä kalustossa yhdeksän kappaletta kokoluokassa 1,5-22 tonnia.

Laatua arvostetaan

Työntekijöitä Rakenne-Kylänpäällä on vakinaisesti parikymmentä ja lisäksi puolenkymmentä miestä ennakkoverolipulla töissä. Työntekijöistä usea on ollut mukana toiminnassa aivan yrityksen alkuajoista lähtien, mutta tietysti matkan varrella joukko on kasvanut.

”Nuorten saaminen tälle alalle on tänä päivänä vaikeaa”, tietää Kylänpää. ”Työ on vastuullista ja vaatimukset työmailla kovia. Parhaiten alalle kasvaa lähtemällä ’montun pohjalta’, mutta tänä päivänä nuoret haluavat saada heti kevyet työt ja korkean palkan.”

Kotipaikka Kylänpää-Yhtiöillä on Mynämäellä, mistä suuri osa työntekijöistäkin on kotoisin. Yrityksen ”pääkonttori” sijaitsee keskeisellä paikalla Mynämäellä. Rakenne-Kylänpää on vuonna 1991 rakentanut tämän kiinteistön, jonka Kylänpää-Yhtiöt hankki viime vuodenvaihteessa ja remontoi toimistokäyttöön.

Kylänpään yhtiöiden toimintatapaa ja laatua arvostetaan, mikä tuo myös töitä. ”Pienenä organisaationa meillä on kyky tehdä nopeasti päätöksiä, josta on monesti selvää etua”, sanoo Kylänpää.

 

kylanpaa-yhtiot.com

lannenkonepalvelu.fi

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi