Uutiset

Yleinen

Valtran pikku N kiinteistöhoidossa

Ruukin Kiinteistöhuolto on hankkinut esittelykäytöstä uuden pikku N:n. Ketterä kolmisylinterinen 103 sopii Juha Korkalan mukaan hyvin kiinteistötöihin hyvin. Ohjaamoon pitää kiivetä toisin kuin ”perinteisiin” kiinteistökoneisiin. Toisaalta myös näkyvyys työkohteelle on hyvä, kertoo Juha.

Uusi N on mukava töissä, Juha kehuu. Kun töissä ei ahdista kaluston puolesta, 8-10-tuntinen päivä ei tunnu ahdistavalta. Ja kun lähdetään poistamaan hiekkaa työpäivät pitenevät vielä tuosta, Juha jatkaa. Viisiportainen Hitech-vaihteisto sopii sitä paitsi hyvin kiinteistötöihin. 

Ketterien kiinteistöhuoltoon sopivien pikkutraktoreiden ”ongelma” on monesti niiden hydrauliikan tuotto. Litroja hydrauliikkajärjestelmästä pitää saada riittävästi ulos, jotta yksi merkittävä työvaihe eli katujen harjaus saadaan tehtyä. Jos ei tuotto riitä, ei traktori sovi monipuoliseen kiinteistöhuoltoon. Kahden kolmen viikon harjaussesonki on kuitenkin merkittävä, jota varten ei voi muuta kalustoa hankkia. 

Pikku N:n hydrauliikan tuotto 5-portaisissa Hitech malleissa on enimmillään 90 litraa minuutissa ja se riittää myös harjakoneelle. Versussa ja Directissä vakiona on 115 litraa minuutissa ja suurtehopumpulla 160 litraa.

Tämä ei ole Juhan kaluston talven vakioreittejä. Valleja pudotetaan, jotta tie kuivuisi nopeammin, eikä loska pyörisi tiellä. Aura on kiinni etukuormaimessa ja siipi kääntyy vakiomallia enemmän. 

Viisto nokka avartaa kuljettajan näkymää työkohteelle. 

Kun traktorin akseliväli on lyhyt ja pyörät kääntyvät riittävästi, työ tehostuu ahtaissa nurkissakin. 

Katso video – Valtran pikku N kiinteistöhoidossa 
Kiinteistötöihin halutaan monesti runko-ohjattua työlaitetta. Niillä on toki puolensa, mutta monesti traktorilla voidaan hoitaa samat työt ja paljon enemmän. Ruukin Kiinteistöhuollolla on kokemuksia molemmista, ja traktorit ovat pääroolissa, kun yritys hoitaa Ruukin-Paavolan alueelle teiden kunnossapitoa.Lue seuraavaksi