Uutiset

Yleinen

Uudistunut S-sarja Valtralta

Uusi traktorisarja on kehitetty yhteistyössä emoyhtiö AGCO:n kanssa. Traktorin moottorina on AGCO Sisu Powerin 8,4CTA-4V-moottori ja vaihteistona on portaaton AVT-voimansiirto (AGCO Variable Transmission).

S-sarjassa on käytössä SCR-moottoriteknologia (Selective Catalytic Reduction), jota on käytetty jo aiemmin kuorma-autoissa. SCR tekniikalla vähennetään typen oksideja pakokaasuista ruiskuttamalla pakokaasuun ureapohjaista AdBlue-lisäainetta. Tällä teknologialla S-sarja täyttää jo nyt vuonna 2011 voimaan tulevan Tier/Stage 3B-päästönormin.

3 % ureaa

Traktorissa on 51 litran AdBlue-säiliö ja AdBluen kulutus on noin 3 prosenttia polttoaineen kulutuksesta. AdBlue-säiliö pitää täyttää noin joka toisen tankkauksen yhteydessä. Traktorin käyttäjän kannalta SCR-teknologia tarjoaa monia etuja, sillä se vähentää polttoaineen kulutusta noin viidellä prosentilla, mahdollistaa tehon lisäämisen lämpökuormaa kasvattamatta, vähentää voiteluöljyn nokeentumista ja parantaa moottorin luotettavuutta. SCR-tekniikka on vakiona S352:ssa ja muissa malleissa lisävarusteena, lukuun ottamatta mallia S232.

AVT-voimansiirto

AVT-voimansiirto on AGCO konsernin koneissa jo koeteltua tekniikkaa, joka tarjoaa käyttäjälleen mahdollisuuksia tehostaa työtään. Traktorin työskentelynopeutta ja moottorin kierroksia voidaan säätää niin kaasupolkimella, käsivivulla kuin automatiikan avulla.

Vetoteho, hydrauliikka ja nostolaitteet mahdollistavat suurten ja monimutkaisten työkoneiden helpon käytön. Takanostolaitteen nostovoima on 7,5 tonnia koko nostolaitteen nostomatkalla ja 11 tonnia maksimissaan. Etunostolaitteen nostovoima on 5 tonnia ja se on saatavana myös yhdessä etujousituksen kanssa.

Hydrauliikan tuotto on 175 l/min ja käytössä on 6 hydrauliikkalohkoa sekä suora power beyond –liitin. Traktori painaa 10 300 kiloa, ja sitä voidaan lisäpainottaa 14 320 kiloon tai paripyörien kanssa jopa 17 640 kiloon.

Tehokas jousitus

Näkyvyys nelipilarisesta ohjaamosta on hyvä joka suuntaan. TwinTrac-taakseajolaite on säädettävissä sivusuunnassa ja se mahdollistaa tehokkaan työskentelyn taaksepäin. Ohjaamojousitus on nelipisteinen ja se tasoittaa töyssyt yhdessä etuakselin jousituksen kanssa. Lisävarusteeksi tarjolle tulee myös Valtran puoliautomaattinen AutoComfort-ohjaamojousitus.

Hallintalaitteet ovat selkeät ja helppokäyttöiset. HiTech-suunnanvaihto ja käsijarru toimivat kuten muissakin Valtroissa. Säädettävä QuickSteer-ohjaustehostin helpottaa ajamista.

Xenonit vakiona

Valaistuksesta huolehtivat xenon -valot S:n liikkuessa tiellä ja työmaalla. Lisävarustevalikoima on kattava; kuten Isobus-työkonehallinta, AutoGuide-automaattiohjaus ja ilmastoitu istuin, joilla käyttäjä voi räätälöidä itselleen haluamansa traktorin. Uuden S-sarjan valmistus alkaa vuonna 2009 ja samalla se korvaa entisen S-sarjan.

Lue seuraavaksi