Uutiset

Työkoneet

Kubota 50 vuotta Euroopassa

Kubota juhlistaa tänä vuonna 50-vuotista läsnäoloaan Euroopan markkinoilla. Kubota avasi ensimmäisen tytäryhtiönsä Ranskaan vuonna 1974. Tapahtumaa tullaan huomioimaan laajasti koko Kubota Groupin puitteissa läpi koko vuoden.

Kubota on nykyisin Euroopassa merkittävä toimija maarakennus- ja maatalous- ja viheralueiden hoitokoneiden markkinoilla. Kubotan mukaan suosio perustuu innovatiivisiin ja edistyksellisiin tuotteisiin sekä maailmanlaajuiseen kokemukseen.

Eurooppa on ollut alusta alkaen Kubotalle yksi sen kolmesta tärkeimmästä toimialueesta. Muut kaksi aluetta ovat Aasia ja Pohjois-Amerikka. Yritys on panostanut kaupallisen verkoston luomiseen. Siinä on ollut avainasemassa luottamus yhteistyökumppaneihin ja jälleenmyyjiin, kun työskennellään Euroopan kaltaisilla vahvasti kilpailluilla markkinoilla.


”Luotettavien ja kilpailukykyisten tuotteiden avulla olemme pystyneet luomaan tunnettavuutta alalla”, todetaan Kubotalta.

Gonshiro Kubota perusti Kubotan vuonna 1890 Japanissa. Maarakennus-, maatalous- ja viheralueiden hoitokoneiden lisäksi Kubota tunnetaan nykyisin myös moottorivalmistajana. Kubotalla on paljon OEM-asiakkaita Euroopassa, jotka käyttävät valmistamissaan koneissa ja laitteissa Kubotan moottoreita.


Eurooppaan asettumisensa jälkeen Kubota on pyrkinyt edistämään maanosan hyvinvointia niin ruoka-, vesi- kuin ympäristöasioissa tuoden toimintaan mukaan kansainvälistä näkemystä. Päällimmäisenä pyrkimyksenä on parantaa asiakastyytyväisyyttä ja tarjota luotettavaa sekä pitkäaikaista kumppanuutta. Näitä asioita tukee yrityksen motto “Kubota, On Your Side eli Kubota, puolellasi”.

Vuonna 2017 perustettu Kubota Holding Europe -yhtiö vahvisti osaltaan konsernin asemaa Euroopassa. Kubotan mukaan kiitos kuuluu myös kaikkien osastojen henkilökunnille, jotka ovat hyödyntäneet suuren organisaation synergiaa tuotteiden ja palveluiden luomisessa, mistä on etua niin jälleenmyyjille kuin loppukäyttäjille.


Jatkuvaa kasvua

Kubota on panostanut alusta alkaen vahvasti läsnäoloonsa Euroopan vaativilla markkinoilla. Koko puolen vuosisadan ajan yritys on kasvattanut tasaisesti jälleenmyyjäverkostoaan. Yritys työllistää Euroopassa tällä hetkellä noin 5 000 henkeä. Jälleenmyyjiä on yli 1 300.

Kubota on huomioinut eurooppalaiset asiakkaansa rakentamalla paljon toimintoja juuri Euroopan alueelle. Näin asiakkaita pystytään palvelemaan nopeammin ja tekemään tuotteista paremmin Eurooppaan sopivia.

Euroopan toiminnot

Hollannissa sijaitsee Innovation Centre Europe (ICE) eli Euroopan innovaatiokeskus ja Ranskassa tutkimus- ja kehityskeskus, jossa kehitetään uusia traktorimalleja Euroopan olosuhteisiin. Jakelukeskuksia on kaksi, toinen Hollannissa Alblasserdamissa lähellä Rotterdamia ja toinen Cavaillonissa, Etelä-Ranskassa. Koillis-Ranskassa sijaitsee 2,2 hehtaarin kokoinen varaosien logistiikkakeskus, josta palvellaan koko markkina-aluetta. Varaosatäydennykset sinne tulevat Kubotan Euroopan tehtailta.

Kubotan maatalouspuolen koneiden valmistus alkoi Pohjois-Ranskassa vuonna 2015 (Kubota Farm Machinery) ja rakennus- ja urakointikoneiden (Kubota Baumaschinen GmbH) Zweibrückenissä Saksassa jo vuonna 1989.

Vuonna 2012 Kubota hankki omistukseensa Kverneland Groupin, joka on tunnettu maatalouspuolen työlaitteista. Näin Kubota sai entistä suuremman jalansijan Euroopan maatalouskonemarkkinoilla. Myös viime vuosina Kubota on tehnyt yritysostoja, kuten Pulverizadores Fede (puhaltimet ja sumuttimet) sekä Gianni Ferrari (leikkurit). Näin Kubota pystyy palvelemaan asiakkaitaan entistä monipuolisemmin.


”Nyt kun juhlistamme Kubotan 50-vuotista läsnäoloa Euroopan markkinoilla, arvostan sitä sitkeyttä ja innovatiivisyyttä, joka on ohjannut toimintaamme tällä matkalla. Kubota Holding Europen presidenttinä kiitänkin nyt syvästi koko meidän vannoutunutta henkilökuntaamme, lojaaleja asiakkaitamme, jälleenmyyjiämme sekä muita yhteistyökumppaneitamme, jotka alueella toimivat. Tämä merkkipaalu ei ole pelkästään kunnianosoitus aikaisemmille saavutuksille, vaan myös hyvä lähtökohta tulevaisuuden haasteille.
Nyt nostakaamme malja loistaville menneille 50 vuodelle sekä toiveille, joita tulevaisuudessa tulemme täyttämään”, sanoo Yasukazu Kamada lopuksi.Kubotan julkilausuma ”For Earth, For Life” (Maalle ja elämälle) kertoo hyvin yrityksen omistautumisesta ympäristönsuojeluun tehostamalla ruuan ja veden tuotantoa, mikä on yhteiskuntamme elintärkeä tekijä väestön kokoajan kasvaessa.

Tehtävä on aina suoritettu, kun Kubota-traktori muokkaa maata ruuantuotantoon, tai kun Kubota-kaivukone kaivaa vesijohtoa tai parantaa muuten ympäristöä.


Ville Kyllönen


Kubota-maarakennuskoneet tuo maahan ja jälleenmyy Konesilta Oy.

Kubota-traktoreiden sekä -viherkoneiden maahantuonnista ja jälleenmyynnistä vastaa Stokker Oy.Lue seuraavaksi