Uutiset

Yleinen

SGS:lle EMC-mittaushuone Tuusulaan

SGS avasi yhden Pohjois-Euroopan suurimmista EMC-mittaushuoneista Tuusulaan. Tässä ainutlaatuisessa laboratoriossa on yksi Pohjois-Euroopan kooltaan suurimmista kaupallisista EMC–mittaushuoneista. Tuusulan EMC–testauslaboratoriossa testataan pääasiassa suurikokoisia ja painavia laitteita. Uuden laboratorion avajaisia vietettiin 24.8.2016 Tuusulan Yrityskeskuksessa.

SGS Fimko Oy                                                                                           25.08.2016

”Tehdyllä investoinnilla haluamme varmistaa, että suomalaisella teollisuudella on paikallisesti saatavilla palvelu, joka takaa kilpailukyvyn kansainvälisillä markkinoilla” totesi SGS Fimkon toimitusjohtaja Mika Richardt. Laboratorion mittauslaitteisto ja sähkönsyötöt on suunniteltu vastaamaan suomalaisen teollisuuden nykyisiä ja tulevia tarpeita.

Petri Peltonen (vas.), Mika Richardt ja Lasse Mäkelin leikkaamassa nauhaa avajaisten kunniaksi.

”SGS:n investointi on erittäin tervetullut. Se tukee monipuolisesti tärkeän vientisektorimme teknologiateollisuuden tuotekehitystä ja kasvua”, sanoi alivaltiosihteeri Petri Peltonen työ- ja elinkeinoministeriöstä avajaispuheessaan. Asiakkaan puheenvuoron piti ABB:n Lasse Mäkelin, joka kiitteli SGS:n rohkeutta tarttua laboratorioprojektiin.

Uusi mittaushuone on tarkoitettu erityisesti suuremmille laitteille: traktoreille, metsätyökoneille, trukeille, koneille ja isoille teollisuustuotteille ja se täydentää SGS Fimkon Helsingin ja Espoon olemassa olevaa EMC–testaustarjontaa. ”Mittaushuoneessa voidaan testata kaikki mikä mahtuu moottoritien sillan alta, kunhan pituus ei ylitä kymmentä metriä”, EMC-asiantuntija Timo Hietala SGS Fimkosta kertoi.

 

Itse mittaushuoneen lisäksi avajaisvieraat pääsivät tutustumaan suomalaiseen supersähköautoon, Toroidioniin. Tällä kertaa Toroidion oli pelkästään näytteillä, mutta seuraavalla vierailullaan tähän laboratorioon se pääsee testattavaksi.

Mitä on EMC?
Sähkömagneettinen yhteensopivuus (Electromagnetic Compatibility, EMC) tarkoittaa sähkölaitteen kykyä toimia luotettavasti toimintaympäristössään. Laadukas ja standardien mukaan testattu laite sietää tietyn määrän ympäristössä esiintyviä sähkömagneettisia häiriöitä, eikä aiheuta muille laitteille tai esimerkiksi radiovastaanottimille häiriöitä. Jos laitetta ei ole suojattu sähkömagneettisilta häiriöiltä, se saattaa rikkoutua tai aiheuttaa toimintahäiriöitä. EMC koskee käytännössä kaikkia sähköisiä laitteita, olivatpa ne paristo-, akku- tai verkkosähkökäyttöisiä.

Tietoja Tuusulan EMC-mittaushuoneesta:
Huone on tyypiltään puolikaiuton
Huoneen mitat (p x l x k): 22,6 m x 13,1 m x 8,1 m
Pyörityspöydän halkaisija: 6 m
Pyörityspöydän kantavuus: 20 000 kg
AC: max 690 V (3 x 200 A)
DC: max 1500 V (200 A)

Yhteydenotot ja lisätietopyynnöt:
Soile Näppi, Markkinointi ja viestintäkoordinaattori
0401827062
soile.nappi@sgs.com

SGS on maailman johtava tarkastus-, verifiointi-, testaus- ja sertifiointiyritys. Yritys tunnetaan kaikkialla maailmassa laadusta ja luotettavuudesta. Työntekijöitä on yli 85 000 ja maailmanlaajuinen verkosto kattaa yli 1 800 toimipaikkaa ja laboratoriota. Suomessa SGS työllistää lähes 200 asiantuntijaa.

Lue seuraavaksi