Uutiset

Yleinen

ParKone Oy:ltä tehokkaat työkalut maanmuokkaukseen

ParKone Oy Haapajärveltä on yksi niistä suomalaisista yrityksistä, jotka ovat panostaneet tuotteiden suunnitteluun ja tuotannon laatuun. Parkoneen valmistama kone maksaa investoijalle enemmän kuin kevyemmät peruskoneet, mutta monesti laadukkaan koneen hinta kuitataan vähemmällä työmäärällä vuosien varrella kokonaisuutena. Ennakkoluuloton suunnittelu ja raudan ääressä koneen valmistaminen eivät ole katoavaa kansanperinnettä.

ParKoneella työskentelee tällä hetkellä 8 työntekijää ja omistajat ovat mukana tuotannossa. Toimitusjohtaja Vesa Koskela on pitkän linjan metallimies. Metallitöistä kokemusta on karttunut mukaan mm. Maaselän Koneelta sekä Aimo Kortteen Konepajalta, sitten metallitöitä tehtiin Reisjärvellä Gasekilla.

Gasekilla tapasin Paavolan Jussin, jonka kanssa lopulta päätettiin lähteä yrittäjäksi vuonna 2014. ParKone jonne teimme alihankinta metallitöitä tuli 2014 lopulla myyntiin, joten päätimme ostaa sen. ParKoneella työtä on tehty nyt vuodesta 2015. Kolmantena pienosakkaaksi yritykseen on juuri tullut Markku Pihlajanmaa.

Viime vuoden Okra oli hyvä näyttely ja sieltä poiki kauppoja syksylle kuin myös keväälle, joita toimitellaan edelleen, toteaa Vesa Koskela. Keväällä tehdään viimeisiä tilauksia pitkää päivää ja lauantaita myöten. Tämän Parkon Compactin asiakas kiinnostui äkeestä Okrassa ja nyt äes toimitetaan varusteltuna varpajyrillä ja jälkiharalla kevääksi töihin. Äkeet toimitetaan kokonaisena asiakkaalle lavetilla. Huoltoa on mietitty tavallista enemmän, kun rasvausnipat ovat molemmin puolin telin akselia. Äes on töissä pölyssä koko ajan ja rasvalla ajetaan myös likaa ulos. Huollon helppous on tärkeää asiakkaalle.

Maanmuokkauskalusto on se, mistä ParKone parhaiten tällä hetkellä tunnetaan, mutta uusia tuotteita on suunnittelussa ja yksi niistä on tarkoitus esitellä keväällä Rysky-päivillä Ylivieskassa karjavaunu. Vaunu on 1,8 metriä leveä ja 6 metriä pitkä. Vaunu on metallirunkoinen ja sisäpuolella on filmivaneri ja lattiassa kumipäällyste. Alusta on varusteltu 260 leveillä renkailla ja teli-akselistolla. Kärryssä on hydraulinen nosto ja lasku sekä kokoluokkia ja lisävarusteita on karjavaunuun saatavilla. Tarjolla on erilaisia ovi- ja jakajavaihtoehtoja käyttötarpeen mukaan. Ja lisää uusia tuotteita saadaan esittelyyn vielä tänä vuonna.

Parkoneen uusi tuote on vaunu karjansiirtoon.

Markkinoinnissa yhteistyötä on tehty vuodesta 2012 Turun Konekeskuksen kanssa ja se jatkuu hyvin edelleen. Nyt yhteistyö alkoi SR-Harvestingin kanssa. Uuden yhteistyön myötä saamme kattavuutta paremmin eri puolille Suomea, mm. Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Suomen alueelle. Toki Kymenlaaksossa on nyt vahva panostus myyntiin. Kun markkinointi ja myynti on jälleenmyyjillä, vain tulokset ratkaisevat, mutta samaan aikaan panostamme markkinointiin myös itse mm. esittelyvideoilla ja työnäytöksillä.

Kun jälleenmyyjiä on useampi voi asiakas sitten omalta kohdaltaan ratkaista, kenen kanssa hän kauppaa tekee. Tarjoamme jälleenmyyjillemme toki teknistä tukea, jolloin asiakas voi olla suoraan tehtaalle yhteydessä ja kysyä Parko tuotteista lisätietoa, joihin vastaamme mielellämme.

Parkon äkeissä on paljon hitsattua saumaa, kun kaikki on ympärihitsattu.

-Haluan painottaa, että Parko tuotteet on kotimaista suunnittelua ja tuotantoa. Tavoitteena on ollut tehdä laadukkaampia tuotteita kuin muut ja siinä ollaan onnistuttu, minkä myös käyttäjiltä saadusta palautteesta voi todeta, Vesa toteaa.

Pintakäsittelynä on pohjamaali jonka päälle tulee metallihohtomaali. Tuotannossa pyöritettäviä telineitä käytetään hitsauksessa ja hiekkapuhalluksessa, jolloin työ on ergonomista.

-Kun Parkon äkeitä aikoinaan alettiin suunnitella, tavoitteena oli riittävä järeys, jolloin äkeellä voidaan muokata raskaitakin maalajeja. Kun piikki ei kovaa paikkaa väistä, niin tarvitaan voimaa, mutta muokkaus voidaan tehdä vähemmillä ajokerroilla. Siitä asiakkaat ovat kiitelleet, mm. Effective raskaansarjan äkeessä telin laakerointi ja 400 milliä leveät renkaat kantavat äkeen hyvin, jolloin työsyvyys on vakaa riippumatta siitä, millaisella maaperällä ollaan liikkeellä, vaikka äes painaa noin tonnin enemmän koko luokkaa kohden kuin vastaava kilpailijoilla. Myös järeä ja kestävä 12×70 S-piikki 9 piikkiakselilla ja 12 sentin piikkijaolla on hyvin kiitelty sänkimuokkauksessa olkimassan läpäisyssä.

Viime keväänä esitelty keskiraskas äes Compact on saanut kiitettävän vastaanoton siinä myöskin telin laakerointi, 300 milliä renkaat ja 3,8 metriä pitkä runko toimivat ja nämä yhdistettynä korkean profiilin 45×12 S-piikkiin sijoiteltuna 11 piikkiakselille 8 tai 10 sentin piikkijaolla, tekevät Compact-äkeestä vakaan ja kevyen vedettävän ja mahdollistavat  erinomaisen kylvöpohjan jo yhdellä ajokerralla. Vesa esittelee.

-Positiivista palautetta on toki mukava kertoa kyselijöille jotka äkeestä ovat kiinnostuneita. Täydellistä konetta ei ole vielä keksitty ja siksi kuuntelemme myös asiakkailta saatuja parannus- ja lisävarustetoiveita ja niitä toteutamme aina kun näemme sen meidän tuotteisiin soveltuvaksi.

Suunnittelemme tuotteet itse. Laserleikkeet otamme alihankkijoilta, sekä putkitavara tulee meille määrämittaan sahattuna alihankkijalta. Tämän jälkeen leikkeet särmätään itse, hitsataan, hiekkapuhalletaan, maalataan metallihohtovärillä ja tehdään loppukokoonpano. Varustelu on asiakaskohtainen, jolloin voidaan tiettyjä komponentteja valmistaa etukäteen.

Erilaisuus tuo etua

-Jos aikoinaan olisi tehty samanlainen äes kuin kaikilla muillakin, niin valmistus olisi ehkä jo loppunut. Kun panostettiin laatuun ja tehtiin äkeestä riittävän raskas, saatiin tuotteelle sopivan kokoinen markkina etenkin Etelä-Suomesta. Samanlaisella äkeellä kuin kaikki muut valmistavat, olisimme olleet hintakilpailussa. Parkon äkeen hinta, varustelusta riippuen on hieman kalliimpi kuin muilla, mutta rahalla saa parempia ominaisuuksia ja tehokkuutta muokkauseen, Vesa muotoilee.

Innovator-jankkuri

Innovator on Parkoneen maanuudistaja. Se toimii syvämuokkaimena, jolla saadaan vanha kyntöantura ja peltoon tulleet tiivistymät rikottua. Jälkiä ei pellolle tarvitse tehdä kovinkaan taajaan, kun pellon vesitalous muuttuu. Ajolinjat kannattaa suunnitella niin, että pohja rikotaan vinosti salaojitukseen nähden. Tällöin vedelle saadaan helpoin reitti salaojaan.

-Jankkurilla pitäisi peltoa hoitaa silloin kun on kuiva sää ja maan pintarakenne vielä kunnossa. Märkänä vuonna pellon kantavuus kärsii ja jankkurointi on haasteellisempaa, Vesa muistuttaa.

Dragger-tasauslana

Monikäyttöinen Dragger-tasauslanassa käytetään samaista järeää Innovatorin runkoa varustettuna kolmella lanaterällä. Draggerilla hoidetaan tehokkaasti sorateiden lanaamiset ja talvella lumityöt ja polanteen poisto. Kääntyvällä takaterällä voidaan tehostaa irrotusta ja toisaalta ohjata irrotettua tavaraa haluttuun suuntaan. Dragger-lanoista saatu palaute on ollut kiitettävää ja kokoonsa nähden lana on todella tehokas niin kesä- kuin talvikäyttöön.

Koneen kanssa on luontevinta ajaa eteenpäin, jolloin on helpointa seurata muuta liikennettä. Takaterä voidaan kääntää ajossa hydrauliikalla ja ohjata purkusuuntaa. Hammastetulla terällä hiekka tulee jään alta esiin ja pinta on taas pitävä. Tällöin keväällä myös jää sulaa nopeammin, kun jäässä on tummaa päällä.
Draggerin kanssa voidaan pitää vauhtia, kun kone ei rynkytä eikä pompi. Tasauslanalla saadaan hoidettua polannetta tai hiekkatietä ajamalla eteen ja taaksepäin, terien ottavuutta säädetään työntövarren mittaa muuttamalla. Talvella pihaa voidaan puhdistaa siihen suuntaan, mikä työn kannalta sopii parhaiten. Lopuksi tai välillä konetta kääntämättä kertynyt kasa voidaan peruuttamalla työntää penkalle. Esimerkiksi polannetta poistettaessa kertynyt kasa saadaan nopeasti pois muun liikenteen jaloista, kun lanan kanssa läjä pukataan sivuun.

Maalauksen ja hiekkapuhalluksen lisäksi alihankintana tehdään hitsausvalmistusta sekä erikoishitsauksia useille metallialan yrityksille. Erikoishitsaukset vaativat ammattitaitoa ja kalustoa, jota kaikilla ei ole.

ParKoneen nykyiset toimitilat sisältävät hallitilaa 2000 neliötä. Kiinteistössä on oma maalaamo, jossa tehdään myös alihankintamaalausta. Maalaamon koko, 15×10 metriä, mahdollistavat pitkien esineiden kuten rekan perävaunujen ja lavettien maalauksen, yms..

SR-Harvesting aloitti myynnin

Parkon jälleenmyyjä SR-Harvestingin Matti Pesonen toteaa, että Parkoneen kaltaisia valmistajia tarvitaan, jotka valmistavat laadukkaita tuotteita. Hintaluokka on korkeampi kuin tavallisella tuotteella, mutta moni asiakas pohtii myös kokonaiskustannuksia ja työn laatua. 

-Muutamia äkeitä on varattu keväälle myös ennakkoon varastoon, jotta muutama viime hetken kauppakin voidaan tehdä. Tarjolla on myös rahoitusvaihtoehdot, Matti päättää.

Lue seuraavaksi