Uutiset

Yleinen

Okra 2018/2

Okrassa Hankkijan osastolla esiteltiin Ala-Talkkarin uusi viiden kuution hinattava hiekoitin. Hiekoittimessa on perinteinen alle pudottava hiekoitintela sekoitusakselilla, sekä lisävarusteisena saatava sivulevitin-järjestelmä. Sivulevittimellä hiekkaa voidaan levittää halutulla tavalla hiekoittimen oikealle tai vasemmalle puolelle, jolloin suurimmaksi työleveydeksi saadaan tarvittaessa huikeat 9 metriä. Levittimien toimintaa ohjataan erillisellä proportionaalisella venttiililohkolla, johon ohjauskäskyt tulevat langattomasti traktorin hyttiin asennettavalta käyttöliittymältä. Hiekoitusmäärä säätyy automaattisesti ajonopeuden mukaan ja ohjauskeskus sisältää muitakin käyttöä helpottavia ominaisuuksia. Säiliön tilavuus 5,3 m3. Okrassa oli esillä laitteen prototyyppi ja lopullinen versio tulee markkinoille syksyllä 2018.

Someron tilapalvelu Oy hoitaa maatilatöiden ohella talvella teitä eli kolaa lumiauran kanssa ja hiekottaa. Kesällä tehdään lähinnä maatalouspuolen urakointeja, peltotöitä. 2012 vuonna tuli taloon ensimmäinen 6,2-metrinen McConnel-vaakatasomurskain, jolla on hoideltu nurmien puhdistusniittoja ja oljen murskausta. Tänä vuonna oli ennen Okraa tehty ensimmäisellä kierroksella ranskalaisella SUIRE Turbogyr 8000:lla lähinnä luomupelloille 300-400 hehtaaria puhdistusniittoja. Vuotuinen käyttö on noin 1000 hehtaarin luokkaa.
-Kone on raskas laittaa päälle ja se vaatii voimaa. Vaakatasomurskaimen teho on kuitenkin valtava, kun terät pyörivät ja jälki on sen mukaista, kertoo Esa Kivisaari. Maatilaa hoidetaan ja urakointia tehdään yhdessä Pekka-isän kanssa. Nyt on hommattu myös tela-alustainen kaivukone.

Lue seuraavaksi