Uutiset

Yleinen

Närhi Oy osti Porokka Forest Oy:n osakekannan

Pirjo ja Jouni Porokka myivät omistuksensa Porokka Forest Oy:stä. Kauppa solmittiin 2.10.2014. Yrityskauppa tähtää kasvuun yhtiöiden strategian mukaisesti ja aseman vahvistamiseen kotimaan markkinoilla.

– Nyt syntynyt yksikkö on paremmassa asemassa kilpailemaan myös ulkomaisten toimijoiden kanssa. Yritysjärjestelyjen taustalla on molempien yritysten pitkä kokemus raskaan kaluston toimialoilla. Tämän kaupan yhteydessä kummankin yrityksen vahvuuksiin liitetään toisen yrityksen osaaminen ja tarjonta, toteaa Markku Penttinen, Närhi Oy:n toimitusjohtaja.

Jouni Porokka katsoo luottavaisesti tulevaisuuteen. Intohimoinen pitkän linjan yrittäjä ja asiakaspalvelija kokee saavansa tekemiseensä vahvan selkänojan yrityskaupan myötä.
– Molempien yritysten toiminnan tavoitteena on pitää asiakkaidensa pyörät pyörimässä luotettavasti. Pääsemme kehittämään ja tekemään asioita yhdessä entistä paremmin. Olen innokas jatkamaan työtä uudessa yksikössä. Toimintafilosofiamme on jo lähtökohtaisesti sama: ”Pidetään Suomi liikkeellä hakkuuaukean reunasta ja moottoritieltä perille asti”, toteaa Porokka Forest Oy:n toimitusjohtaja Jouni Porokka.

Kaupassa syntyneen yksikön liikevaihto on n. 15.5 milj. € ja yritykset työllistävät yhteensä n. 30 henkilöä. Kaupalla ei ole henkilöstövaikutuksia.
Kumpikin yritys jatkaa toimintaansa omilla toimipaikoillaan. Porokka Forest Oy:n toiminta jatkuu entisellään Jouni Porokan johdolla Salpakadulla Joensuussa. Myös tiivis yhteistyö pääyhteistyökumppaneiden Kesla Oyj:n ja Jyki Oy:n kanssa jatkuu ennallaan.

– Kesla Oyj:n näkökulmasta uusi kuvio vahvistaa entisestään Keslan kotimaan myyntikanavistoa ja asiakasnäkyvyyttä, samalla vahvistaen Keslan markkinajohtaja-asemaa Keslalle tärkeällä markkina-alueella”, toteaa Keslan toimitusjohtaja Jari Nevalainen.

TP

Lue seuraavaksi