Uutiset

Yleinen

MultiOne-maahantuonti uusiin käsiin

RealMachinery Oy ja Dae-Tek Oy ovat aloittaneet MultiOne-pienkuormaajien maahantuonnin 1.1.2016. Italialaisvalmisteiset pienkoneet täydentävät yritysten jo ennestään monipuolista työkonetarjontaa.

Maarakennus-, rakennus- ja tienrakennusalan lisäksi pystytään nyt tarjoamaan koneita maatalous- ja kiinteistöhoitopuolelle. Dae-Tek Oy hoitaa MultiOne-tuotteiden maahantuonnin ja RealMachinery Oy niiden myynnin sekä jälkimarkkinoinnin.

MultiOne ei ole uusi merkki Suomen pienkuormaaja-markkinoilla. Se on ollut tarjolla maassamme jo joitakin vuosia. Arvioitu konekanta on nyt noin neljäsataa konetta. Pienkuormaajan käyttökohteita on maataloudessa, viherrakennuksessa, kiinteistöhoidossa ja rakennus-yrityksissä. MultiOne-koneita on myös konevuokraamoilla sekä lisääntyvässä määrin yksityiskäyttäjillä, joita ovat pääasiassa omakotiasujat ja mökkiläiset.

Pienkuormaajat ovat saavuttaa suuren suosion myös karja- ja hevostiloilla, joilla on aina tarvetta lapiota suuremmalle ja voimakkaammalle ratkaisulle. Perinteiset traktorit ja pyöräkuormaajat ovat liian suuria sisäkäyttöön. Hydrauliikan kehittyessä ja yleistyessä tuli mahdolliseksi valmistaa entistä pienempiä työkoneita, joita MultiOnekin edustaa.

Italiassa valmistettavissa koneissa käytetään tunnettuja komponentteja. Voimanlähteinä on tarjolla Yanmar– ja Kohler-dieselmoottoreita tehoilla 15–57 kW.

Pienimmissä malleissa on käytössä Briggs & Stratton -bensiinimoottoreita tehoilla 16–20 kW. Yli 37 kilowatin malleissa on jo Stage IV -päästönormit täyttävät moottorit.

”MultiOne valmistaa vuosittain tuhansia pienkuormaajia”, sanoo tuotepäällikkö Marko Kierros Dae-Tek Oy:stä. Koneiden lisäksi yritys valmistaa lukemattoman määrän erilaisia työlaitteita käytettäväksi pienkuormaajien kanssa.

Pikainen laskenta kertoo, että valikoimasta löytyy yli 170 kappaletta erilaisia lisälaitteita. Työlaitesovite on sama mitä valtaosassa pienkuormaajia käytetään. Työlaitelistalta löytyy kattava valikoima lisävarusteita maatalouteen, rakentamiseen, kiinteistönhoitoon, viherrakentamiseen, puutarhoille ja jopa metsätöihin.

Nyt alkaneen uuden maahantuojayhteistyön yhteydessä MultiOne aloittaa myös täysin uuden malliston lanseerauksen.

Mallimerkinnät tulevat olemaan jatkossa esimerkiksi muotoa MultiOne 6.3 tai 8.4. Vanhat mallimerkinnät kuten 520, 630 ja 950 tulevat poistumaan valikoimasta.

Kaikki uudet mallit ovat runko-ohjattuja ja niissä kuljettaja istuu aina eturungossa. Uusien mallien muotoilua on modernisoitu ja huoltokohteisiin pääsyä on helpotettu.

Ergonomiaa on parannettu. Jopa 190 senttinen toimittaja pystyi vaivattomasti kipuamaan koneen ohjaamoon eikä olo ratin takana tuntunut mitenkään ahtaalta. Hallintalaitteiden sijoittelua on muutettu ja kuormaajan hallintaan on otettu käyttöön uusi runsaasti toimintoja sisältävä Joystick-ohjain.

Uusien mallien huippunopeus on jopa 40 kilometriä tunnissa. Kaikissa uusissa malleissa on kaksivartiset aisastot ja niissä kaikissa on myös teleskooppitoiminto. Nelivetoinen voimansiirto on vakiona kaikissa malleissa.

Hydraulikäyttöisten työlaitteiden letkut voidaan varustaa helppokäyttöisillä paineenpoistavilla pikaliitinkoteloilla. Letkujen irrottamien käy tällöin vaivattomasti. Paineet poistuvat turvallisesti ja liitin on vankkarakenteinen.

Tuotepäällikkö Kierroksen mukaan tehtaan mallivalikoima on erittäin monipuolinen. Suomeen tullaan maahantuomaan olosuhteisiimme sopiva räätälöity mallisto, joka kattaa koneet painoluokista 400–2100 kg.

Kaikissa koneissa on vähintään turvakaaret. Lisävarusteena kaikkiin malleihin on saatavana De Luxe -ohjaamopaketti. Siinä turvakaarikehikon päälle asennetaan lasit ja ovet. De Luxe -ohjaamon rakenne on tiivis ja kunnon lämmitys kuuluu varusteisiin. Ohjaamopaketti voidaan asentaa koneeseen myös jälkikäteen. Suomeen tuotavan malliston hinnat ovat 17 500 – 60 000 euroa. Hinnat ovat arvonlisäverottomia.

Jani Kuitunen palvelee MultiOne-asiakkaita varaosa-asioissa. Janin toimipiste on Keravalla.

Viime vuoden lopussa RealMachinery Oy:n markkinointipäällikkönä aloittanut Heikki Pohjanpää asettaa kuluvan vuoden myyntitavoitteeksi noin sata konetta. Jatkossa pyritään yli sadan myydyn koneen vuosivauhtiin. Lähitavoitteena on myös saada markkinakakkosen sija.

Uutena asiana Pohjanpää mainitsee rahoitusvaihtoehdon, mitä RealMachinery Oy aloittaa nyt tarjoamaan. RealMachinery Oy ja Siemens Rahoitus ottavat käyttöön Leasing-rahoituksen myös MultiOne-koneiden hankinnan yhteydessä.

Keväällä Mansen Mörinöiden yhteydessä avataan Lempäälään uusi Show Room, missä tulee olemaan esillä koko Suomeen tuotava MultiOne-mallisto. Noin kahden tuhannen neliön Show Room tulee toimimaan Maspart.comin tiloissa.

Maankattavalla myynti- ja huoltoverkostolla pyritään palvelemaan uusia ja vanhoja asiakkaita. Lisäksi pyritään panostamaan myyntiin enemmän myös maatalouspuolelle.

Lue seuraavaksi