Uutiset

Yleinen

Metsäalan katselmus myrskyn jälkeen

Messujen antiin tutustui ennätykselliset 43 000 kävijää, mutta KWF:n ja ELMIA WOOD Ab:n yhteistyönä hoidetut järjestelyt sujuivat mallikkaasti. Konenäyttelyalueella yleisön liikkuvuuteen ja osastojen esillepanoon oli panostettu vahvasti ja myrskyn siivoamalta vuoren laelta avautuva maisema kruunasi kokonaisuuden.

Kävijämäärän ohella, myös näytteilleasettajien määrä oli ennätyksellinen suuri, yli 400 yritystä ja kaikki tärkeimmät konevalmistajat olivat paikalla näyttävästi. Saksan markkinoiden lisäksi tapahtuma on merkittävä koko Eurooppaa ajatellen ja useimmille suomalaisillekin konevalmistajille KWF oli vuoden ehdoton päätapahtuma.

Erillinen työnäytös myrskytuhoalueella

Konenäyttelyn kanssa samanaikaisesti järjestettiin neuvontapainotteinen retkeily myrskytuhoalueiden puunkorjuuseen ja metsittämiseen liittyen. Vuoristoon oli perustettu muutaman kilometrin välein yhdeksän erillistä koulutusrastia, joiden välillä liikkui kymmenien pikkubussien laivasto non-stoppina.

Kullakin rastilla oli muutamia samaan teemaan liittyviä näytöksiä ja kohteeseen tutustumisen jälkeen seuraavalle rastille pääsi siirtymällä tienvarteen, josta bussi poimi kyytiin ja jätti taas halutulle kohteelle. Rastien välisen ajomatkan aikanakin riitti nähtävää Sauerlandin vuoristomaisemia ja myrskyn tuhoa ihmetellessä.

Yli 6600 kävijää tutustui kierroksen kohteisiin ja oman lisämausteensa järjestelyille antoi työnäytösten kypäräpakko. Valtaosa kävijöistä oli ottanut oman kypärän mukaan, mutta suojainhankinnan pystyi tekemään vielä paikan päälläkin. Messujen puolesta oli perustettu kuljetusten lähtöalueille myyntipisteitä, joista myytiin järjestäjän mukaan noin 1000 kpl suojakypäriä 15 euron kappalehintaan. Enpä haluaisi olla lähistöllä, jos samaa kokeiltaisiin Suomessa.

UU – Kimmo Alakoski

Lue seuraavaksi