Uutiset

Työkoneet

Harvesting Partner -korjuukumppani aloitti Stora Enson puunhankinnassa

Stora Enson yrittäjäverkosto täydentyi uudella puunkorjuukumppanilla, kun Metsäpalvelu Nygård Oy aloitti työt yhtiön Länsi-Suomen puunhankinnassa marraskuussa. Uusi korjuuyrittäjä on Stora Enson ensimmäinen Harvesting Partner -kumppani Suomessa.

”Työt Stora Enson hakkuutyömailla ovat alkaneet suunnitellusti Etelä-Pohjanmaalla Järviseudun alueella. Harvesting Partner -malli mahdollisti yritykselleni uuden konekaluston hankkimisen sekä ryhtymisen ison puunhankkijan yhteistyökumppaniksi. Samalla avautui mahdollisuus kasvattaa yhden miehen yrityksestä perheyritys”, sanoo yrittäjä Arto Nygård.

Stora Enson tuore korjuukumppani Länsi-Suomessa on yrittäjä Arto Nygård.


Uusi Harvesting Partner -konsepti täydentää Stora Enson perinteistä korjuuyrittäjäverkostoa. Konseptin merkittävin hyöty on, että uuden yrittäjän ei tarvitse hankkia rahoitusta isoihin koneinvestointeihin, vaan näin hän voi keskittyä ydinliiketoimintaansa eli puunkorjuuseen. Stora Enson tavoitteena on tukea puunkorjuun ammattilaisia pysymään alalla, mutta myös helpottaa esimerkiksi metsäalalta muille toimialoille siirtyneiden yrittäjien ja kuljettajien palaamista takaisin puunkorjuun pariin.

”Ensimmäisellä Harvesting Partner -kumppanillamme on hieno kasvutarina jo nyt. Olemme hyvässä vauhdissa, hakkuut ovat käynnissä ja vähitellen pääsemme myös kehittämään korjuutoimintaa yhdessä. Tästä on hyvä lähteä vahvistamaan Länsi-Suomen kasvavaa puunhankintaa Metsäpalvelu Nygård Oy:n sekä muiden alueella toimivien korjuuyrittäjien kanssa”, sanoo operaatiojohtaja Elina Hopponen Stora Enson Suomen puunhankinnasta.

Harvesting Partner -konsepti on jo käytössä Stora Enson Ruotsin puunhankinnassa, ja malli on todettu siellä toimivaksi. Ruotsin ensimmäiset uudet korjuukumppanit ovat aloittaneet toimintansa.

”Suomessa julkaisimme uuden Harvesting Partner -konseptin keväällä 2023. Kiinnostus korjuukumppanuutta kohtaan oli heti todella suurta, ja kävimme paljon keskusteluita potentiaalisten yrittäjäkumppaneiden kanssa. Nyt pääsimme vauhtiin Länsi-Suomessa, ja seuraavaksi haemme Harvesting Partneria Itä-Suomeen”, sanoo Elina Hopponen lopuksi.


Lue seuraavaksi