Uutiset

Yleinen

Massey Ferguson 3600 –sarja – jokapaikanhöylä

Tälle käyttäjäkunnalle K-Maataloudella on tarjottavanaan kaksi vaihtoehtoista työkalua, Massey Ferguson 3600 ja 4400 –sarjat. Seuraavassa kylmät tyypit tuoreemmasta 3600 –sarjasta, josta Maata-louskeskon tuontiohjelmassa ovat kaksi suurinta mallia 3635 ja 3645.
Massikan 3600 –sarjaan kuuluu maailmalla neljä teholuokkaa ja näistä jalostettuja erikoismalleja lukematon määrä. Sarjan kaksi suurinta mallia kattavat teholuokat 78 – 91 hevosvoimaa ja suuri valinnaisvarusteiden määrä mahdollistaa sopivan paketin rakentamisen kaikkiin töihin. Perusrakenne pienemmissäkin malleissa on kuitenkin sama, joten tehosta tinkimiseen ei juuri järkisyitä löydy.
Traktorit valmistetaan Italiassa Carraron tehtaalla ja moottorina on kolmisylinterinen Nokialainen SisuDiesel. Molempien mallien turbomoottoreiden iskutilavuus on 3,3 litraa. Suurimpaan 3645 malliin lisäpotkua antaa välijäähdytys.

Voimansiirto

Takavetoisen version voimansiirtona on 12/12 nopeuksinen vaihteisto varustettuna mekaanisella suunnanvaihtajalla. Nelivetomallien vaihteistoksi voidaan valita 24/24 nopeuksinen laatikko mekaanisella suunnanvaihtajalla, johon on lisävarusteena saatavissa Speedshift –automatiikka. Speedshiftillä voidaan valita kaksi Powershift –nopeusaluetta ajon aikana kytkimeen koskematta.
Valinnaisena vaihteistona nelivetomalliin voi tilata sähköhydraulisella suunnanvaihtajalla varustetun laatikon. Tämän askin yhteydessä lisäetuna tulee nappikytkin vaihdevipuun, jolloin vaihdetta voidaan vaihtaa kytkinpolkimeen koskematta. Suunnanvaihtovipu on sijoitettu vasemmalle oh-auspyörän alle sekä hydraulisessa, että mekaanisessa versiossa.

Voimaa työkoneille

Nostolaitteen nostoteho on 2500 kg ja vakiohallintaa voisi kai kutsua vaikka parannetuksi vipuhallinnaksi. Asennon- ja vetovastussäädön hallinta tapahtuu periteisesti vivuilla.
Laskunopauden ja vetovastuksen herkkydensäätö tehdään pyöritettävillä nupeilla.
Vetovastustunnustelu tapahtuu työntövarren kiinnityspisteestä.
Työhydrauliikkapumpun tuotto 190 barin paineella on 54,2 litraa minuutissa. Ulkopuolisen hydrauliikan lohkoja on vakiona kaksi, mutta lisävarusteena on saatavissa kolmas lohko taakse ja kaksi keskelle etukuormainta tai muita työlaitteita varten.
Voimanulosottoon on valittavissa varustelistalta kaikki yleisesti käytössä olevat versiot. Vakiona on normaali 540 ja 540E r/min säästövoimanotto, jolla saavutetaan 540 kierroksen pyörimisnopeus moottorin kierrosluvulla 1648, tai vaihtoehtoisesti päästään suurempaan 750 kierroksen nopeuteen. Valinnaisena voidaan tilata 540 / 1000 r/min voimanotto, jos käytetään jyrsimiä tai muita suurta tehoa vaativia koneita. Ajovoimanotto on saatavissa lisävarusteena.
Massey Ferguson 3600 –sarjan traktori on sellaisenaan passeli perustraktori moniin töihin, joissa riittää yksinkertainen perustekniikka.
K-Maatalouden tilaamien traktoreiden perusvarusteluun kuuluvat tärkeimmät varusteet urakointiin ja maataloustöihin. Kompaktit ulkomitat ja ketteryys tekevät siitä näppärän työkalun.

Lisätiedot

www.k-maatalous.fi ja www.masseyferguson.com
käy samalla katsomassa Massikan 50 -vuotis juhlasivut, joilla on ehditty jo 60 –luvulle saakka. Muista myös Massikan tuunauskisa, johon ilmoittautumisohjeet löytyvät
K-Maatalouden sivuilta.

Kimmo Alakoski

Lue seuraavaksi