Uutiset

Yleinen

Masiinassa otetaan konemiehestä mittaa – uutuutena traktoriajon taitokisa

Masiinamessuilla kisataan tänäkin vuonna maanrakennuskoneen kuljettajien SM-kilpailu. Kilpailussa osallistujat suorittavat erilaisia tehtäviä useilla maarakennuksessa käytettävillä koneilla, kuten kaivukoneilla ja pienkuormaajilla. Tehtävissä vaaditaan tarkkuutta ja nopeutta, mutta mukana on myös hoksottimia vaativia tehtäviä.

– Kilpailutehtävät on laadittu niin, että jokainen voi onnistua, joten kannattaa lähteä rohkeasti mukaan kokeilemaan. Tänä kesänä SM-kisassa on tiedossa vauhdikasta koneenkäsittelyä, sanoo kilpailujohtaja Esa Peltonen.

”Mönkijäkrossi” lupaa hurjia hyppyjä

Lauantai-iltana Pesämäen Motocross-radalla ajetaan Masiina ATV SM-Cross eli mönkijöitten SM-osakilpailu. Kyseessä on Suomen ensimmäinen motocrossin iltakilpailu. Mestaruudesta mittelevät Suomen parhaat kuljettajat 450-kuutioisilla motocross-mönkijöillään.

– Mönkijöillä ajettava motocross on Euroopassa jo hurjan suosittua ja suosio kasvaa vauhdilla myös Suomessa. Kisa ajetaan takavetoisilla kilpailukäyttöön suunnitelluilla ja rakennetuilla mönkijöillä, kertoo Juji Loukko Kauhajoen Moottorikerhosta.
Laji on kuljettajalle kiinnostavalla tavalla haastava. Uusia kilpailijoita tulee jatkuvasti. Monet talvella moottorikelkkakisoja ajavat ovat valinneet mönkijämotocrossin kesälajikseen.

Katsojille järjestäjät lupaavat tapahtumarikkaan, hurjiakin tilanteita sisältävän kisan.
– Kannattaa ehdottomasti tulla tutustumaan lajiin. Monelle se on ollut rakkautta ensi silmäyksellä, vakuuttaa Juji Loukko.

Traktoritaitajat kisaavat sunnuntaina

Messusunnuntaina pyörähtää käyntiin uusi Traktoriajon kansallinen taitoajokilpailu. Kilpailu on tarkoitettu jokaiselle traktorimiehelle ja -naiselle.
– Kisaa käydään traktoreilla ja yleisesti maataloudessa käytettävillä koneilla. Tehtävät rakennetaan normaalisti traktorilla tehtävien töiden pohjalta. Tämä on oiva tilaisuus haastaa itsensä ja kaverinsa pitämään hauskaa, sanoo kilpailujohtaja Esa Peltonen.

Lisätiedot sekä ilmoittautuminen niin traktorikisaan kuin Maanrakennuskoneiden SM-kilpailuunkin löytyvät Masiinamessujen kotisivuilta www.masiinamessut.fi.
– Kannattaa muistaa, että Masiinamessuilla messuvieras voittaa aina, sanoo masiina­johtaja Kyösti Kangas.   

 

Lue seuraavaksi