Uutiset

Yleinen

Maatalouskone- ja traktoriurakoinnin hintatilastoa kerätään nyt

Kyselyyn voi vastata netissä. TTS Työtehoseura kerää jälleen maatalousyrittäjien tekemän koneurakoinnin toteutuneita taksoja. Vastauksia toivotaan mahdollisimman paljon, jotta saadaan luotettava ja kattava läpileikkaus urakointihinnoista. Tulokset julkaistaan keväällä Työtehoseuran tiedotesarjassa.

Kysely postitetaan aikaisemmin hintatietoja ilmoittaneille. Netissä kyselyyn voi vastata kuka tahansa koneurakointia tehnyt. Kaikki vastanneet ja yhteystietonsa jättäneet saavat tulosjulkaisun.

Linkki kyselyyn löytyy osoitteessa www.tts.fi/urakointi otsikolla ”Urakointihintakysely”. Nettikysely on auki vuoden loppuun.

Joka toinen vuosi tehtävällä kyselyllä kerätään maatalouskoneurakoinnin ohella maataloustaustaisten yrittäjien muille sektoreille tekemää urakointityötä, kuten tienhoito-, kiinteistö-, maarakennus-, metsä-, energia- tai ympäristöurakointia.

Urakoidut työt tulisi kuvata mahdollisimman hyvin, jotta myös hintoja voidaan tilastoida koneen ominaisuuksien ja työmenetelmän mukaan. Kyselyssä on myös urakointiin liittyviä taustakysymyksiä, joilla selvitetään urakointitoiminnan yleistä kehitystä ja käytäntöjä.

Lisätietoa Reetta Palva, TTS reetta.palva@tts.fi p. 044 7143 692

TTS Työtehoseura on valtakunnallinen koulutus-, tutkimus- ja kehittämisorganisaatio, joka kouluttaa vuosittain noin 7000 opiskelijaa eri alojen ammattilaisiksi. Koulutustoiminnan lisäksi TTS Työtehoseura tutkii ja kehittää noin 80 vuosittaisen projektin avulla työmenetelmien toiminnallisuutta, tehokkuutta ja tuottavuutta.

Lue seuraavaksi