Uutiset

Yleinen

LH Lift sai innovaatiopalkinnon

Laukaalainen traktoreiden kytkentälaitteita valmistava LH Lift Oy palkittiin AGCO-konsernin innovaatiopalkinnolla. Traktoreita, puimureita ja muita maatalouskoneita valmistava AGCO tunnetaan Valtran emoyhtiönä. LH Lift on toiminut yli 40 vuoden ajan Valtran alihankkijana.

– Kolmipistenostolaitteet ovat pysyneet vuosikymmeniä lähes muuttumattomina eikä alalla ole esitelty uusia innovaatioita. Siksi meidän puolipalloratkaisu työkoneiden kytkentään, sen kansainvälinen patentti ja ensiesittely Valtran T-sarjassa herätti huomiota, kertoo LH Lift Oy:n toimitusjohtaja Kari Piltonen.

Kuvassa tuotepäällikkö Timo Viikko ja toimitusjohtaja Kari Piltonen.

Puolipallokiinnitys on sarjatuotannossa Valtran T-sarjan vetovarsissa ja nostotangoissa. Lisäksi sitä voidaan käyttää myös työntövarsissa.

Puolipallokiinnitys on helpompi valmistaa ja kestävämpi kuin perinteinen silmukkapää, jota käytetään traktorin ja työkoneen välisessä kytkennässä. Perinteisessä systeemissä koneistetaan silmukkapäähän ensin pallopesä, pujotetaan sinne pallo ja saadaan metallia puristamalla pallo jäämään pesään. LH Liftin järjestelmässä kaksi puolipalloa pujotetaan karkaistuun pallopesään, jolloin silmukkapäässä voidaan käyttää huomattavasti lujempaa materiaalia. Uusi kiinnitysjärjestelmä on osoittautunut selvästi kestävämmäksi, helpommaksi valmistaa ja monipuolisemmaksi käyttää kuin vanha.

– Palkinto osoittaa, että suomalaiset alihankintayritykset voivat pärjätä kovassa kansainvälisessä kilpailussa. Innovaatioitamme on palkittu myös aiemmin, kuten kääntyvä LH Link -etunostolaite Agritechnica-näyttelyssä, kertoo Piltonen.

AGCO:n Euroopan ja Lähi-idän alueen toimittajapäivässä Unkarin Budapestissa maaliskuun lopulla palkittiin myös suomalainen syvävetotuotteita valmistava Meconet Oy päämiehen ja alihankkijan välisestä yhteistyöstä sekä ruiskupuristeosia valmistava Okartek Oy uusien tuoteprojektien läpiviennistä. Paikalle oli kutsuttu 300 AGCO:n tärkeintä alihankkijaa Euroopan kaikkiaan noin 3000 alihankkijasta.

Lue seuraavaksi