Uutiset

Yleinen

KSM-Lämpötekniikka Kaukomarkkinoille

Kaukomarkkinoiden tuotteista lähienergiaratkaisuja edustaneet Panasonic-lämpöpumput saavat nyt rinnalleen roimasti lisää alan tuotteita, kun KSM-Lämpötekniikan tarjonta toi muun muassa biopolttoainelaitteistot ja aurinkoenergiajärjestelmät palvelutarjontaan.

Kaukomarkkinoiden varatoimitusjohtaja Immo Nykänen sanoo, että Kaukomarkkinat panostaa strategiansa mukaisesti erityisesti energiatehokkuusratkaisuihin. ”Meidän lisäksemme valtio tuntuu uskovan lähienergiaan ja siksi panostamme tähän toimialaamme. Olemme jo toimineet lähienergian saralla ja myyneet yli 100 000 Panasonic-lämpöpumppua Suomeen ollen sillä rintamalla markkinajohtaja. Kasvun saamiseksi tällä alueella oli kuitenkin etsittävä uusia tuotteita lämpöpumppujen rinnalle. Meillä oli ajatuksia aloittaa esimerkiksi aurinkokeräimien maahantuontia, mutta valmiin liiketoiminnan ostamisesta tuli kuitenkin järkevin vaihtoehto.”

Kaukomarkkinoiden lähienergiayksikkö tulee jatkossakin toimimaan Kankaanpäässä. ”Fyysisellä sijainnilla ei tänä päivänä ole suurtakaan merkitystä. Saimme Kankaanpäästä hyvän tekemisen meiningin ja uranuurtajaporukan , joka varmasti menestyy osana Kaukomarkkinoita. Olen hyvin tyytyväinen tiimimme vahvistukseen”, sanoo Nykänen.

Tavoitteet kohtasivat

KSM-Lämpötekniikan toimitusjohtaja Jussi Päivike kertoo, että hän lähti esittämään Kaukomarkkinoille tätä kauppa viime elokuussa. ”Olemme vaimoni Suvin kanssa kahdestaan pyörittäneet tätä firmaa. Asennukset on meillä aina olleet ulkoistettuja palveluja. Lisätyövoimaa meillä on ollut kymmenenkin henkilöä. Palveluilla on imua ja tällä organisaatiolla meillä ei olisi ollut mahdollista kasvaa riittävästi. Iso organisaatio antaa tähän mahdollisuuksia ja Kaukomarkkinat oli mielestäni erittäin varteenotettava vaihtoehto. Heillä oli halua laajentaa ja niin kauppa syntyi. Jatkamme tässä nyt Kaukomarkkinoiden lähienergiayksikkönä”, sanoo Päivike.

Vastaavan liiketoimintakaupan Päivike teki ST1:n kanssa muutama vuosi sitten, mutta ST1 muutti toimintatapaansa yksityistämällä toimipaikat, niin Päivike osti liiketoimintansa takaisin viime vuoden joulukuussa. KSM-Lämpötekniikka on myynyt energiaa Kankaanpään kaupungille vuodesta 1993 ja se toiminta jatkuu edelleen KSM-Lämpötekniikan toimintana.

Kehittyvä tuotevalikoima

”Miksi raahata energiaa kaukaa, kun sitä voidaan tuottaa lähellä?”, ihmetteli Jussi Päivike miettiessään oman maatilansa energiaratkaisuja. Innovaatiot ovatkin alkujaan pitkälle tulleet oman toiminnan perusteella. Aluksi kattiloita ja sittemmin aurinkokeräimiä ja prikettipuristimia maahantuonut ja markkinoinut KSM-Lämpötekniikka ehti kasvaa kokonaisvaltaisia lähienergiaratkaisuita toimittavaksi yhtiöksi. Referenssikohteita on kertynyt muun muassa kerrostaloista ja palvelutaloista. Tuotteet ovat valmiiden ratkaisujen soveltamista Suomen olosuhteisiin.

Tuotevalikoima kehittyy jatkuvasti. ”Esimerkiksi uutena meillä on saksalainen Bioflamm, joka on toimittanut maailmalle jo 2500 lämpölaitosta. Näissä lämpölaitoksissa on panostettu päästörajojen hallintaan ja Bioflamm onkin edelläkävijä tällä alalla”, kertoo Päivike ja lupailee tulevaisuudessakin uutta tarjontaa, mahdollisesti ensi kesäksi. ”Uusia tuotteita on testattavanamme. Risupakettia odotellessa aurinkoenergia kuitenkin jatkaa kasvuaan edelleen, mutta kattilat ovat olleet yksi tärkeimmistä tuotteistamme. Tyytyväiset asiakkaat ja toimivat ratkaisut ovat markkinoineet meitä tehokkaasti.”

Immo Nykänen kertoo, että myös lämpöpumppurintamalta on tulossa uusia ratkaisuita. ”Ilmapumppujen rinnalle tuomme vuoden vaihteen jälkeen Panasonicin vesi-ilma-lämpöpumput markkinoille. Tämä tukee KSM-Lämpötekniikalta tullutta tekniikkaa ja mahdollistaa uusien hybridi-ratkaisuiden toteuttamista yhdistelemällä entistä useampia energiamuotoja. Myös maalämpövaihtoehtoja tutkimme aktiivisesti.”

Juha Kuusjärvi

 

Lue seuraavaksi