Uutiset

Yleinen

Helsingin MaatalousKonemessut jo viimekertaista suurempi

Nyt toista kertaa järjestettävät Helsingin MaatalousKonemessut on Suomen suurin ja kattavin maatalousalan sisätapahtuma. MaatalousKonemessuille otettiin tänä vuonna käyttöön viisi Messukeskuksen hallia entisten kahden sijaan. MaatalousKonemessut järjestetään 5.–7.11.2020 Messukeskuksessa Helsingissä.

MaatalousKonemessujen satoa vuodelta 2018. Claasin maahantuoja on vaihtunut Hankkijaksi.

Vuonna 2018 ensimmäistä kertaa järjestetyt MaatalousKonemessut sai hyvää palautetta niin näytteilleasettajilta kuin kävijöiltäkin. Tyytyväisyys heijastuu nyt myyntiin ja varaustilanne on erinomainen. Kahden suuren hallin rinnalle on tullut kolme pienempää hallia ja reilusti kasvaneesta näyttelytilasta on varattu jo yli 95 %. Suurinta kasvua on karjatalouden näytteilleasettajissa. He ovat voineet vahvistaa osallistumisensa, sillä samaan aikaan ei järjestetä EuroTier-messuja. Messukeskuksen tilat mahdollistavat myös erilaisten vuosikokousten ja muiden tilaisuuksien järjestämisen. Nyt on jo varattu tiloja usealle rinnakkaistilaisuudelle muun muassa Hereford-yhdistyksen vuosikokous ja MTK:n maaseutunuorten parlamentin kokoontuminen pidetään messujen yhteydessä. Näytteilleasettajilla on myös monipuolista ohjelmaa suunnitteilla kävijöille.

”Nyt kaikilla yhdistyksillä ja yhteisöillä on hyvä tilaisuus keskittää tilaisuutensa MaatalousKonemessujen yhteyteen. Messukeskuksella on paljon erilaisia tiloja tarjolla ja kokemuksen mukaan messujen yhteydessä järjestettävät tilaisuudet saavat myös porukat hyvin liikkeelle”, toteaa Leo Potkonen Messukeskuksesta. ”Tavoitteenamme on kehittää MaatalousKonemessuja entistäkin houkuttelevammaksi. Suuri näytteilleasettajien määrä ja kattava tuotevalikoima tuovat alan ammattilaiset paikalle. Laadukas ohjelma tuo osaltaan omaa tärkeää sisältöä tapahtumalle. Ohjelman suunnittelu alkaa todella teolla keväällä.”

MaatalousKonemessut 2018. Kuvassa on MPH:n valmistama lana.

ProAgria-keskukset ja Messukeskus tekevät tänä vuonna entistä laajempaa yhteistyötä. ProAgrialla on suuri rooli MaatalousKonemessujen ohjelman rakentamisessa. Asiaohjelman lisäksi messuilla järjestetään muun muassa traktorien koeajoa ulkoalueella ja viihteellistäkin ohjelmaa. ”Olemme hyvin avoimia kaikenlaisille ohjelmaideoille, joiden kautta maatalousalan ammattilaiset voivat päivittää tietojaan ja saada tukea ammattiosaamiseensa”, lisää Potkonen.

Viime kerrallakin kiitosta saanut Messukeskuksen saavutettavuus kaikkialta Suomesta paranee myös entisestään. Juniin on jo haettu lisäkapasiteettia ja kiitosta saaneita bussipaketteja tarjotaan myös tällä kertaa.  Hotellihuoneita on tullut runsaasti lisää kävijöitä varten. ”Matkat ja hotelli kannattaa varata jo vaikka heti, niin pääsee hyödyntämään edulliset ennakkohinnat”, vinkkaa Potkonen.

Helsingin MaatalousKonemessut

Suomen suurin maatalousalan sisätapahtuma Helsingin MaatalousKonemessut järjestetään toista kertaa 5.–7.11.2020 Messukeskuksessa Helsingissä. Tapahtumassa vieraili viime vuonna 16 800 maa- ja metsätalousalan ammattilaista sekä ulkoalueiden hoidon ja urakoinnin koneista ja laitteista kiinnostunutta ammattilaista. Näytteilleasettajia oli yli 350.  Ensi vuonna tapahtuma laajenee ja se järjestetään viidessä Messukeskuksen hallissa.

Messukeskus järjestää MaatalousKonemessut yhteistyökumppaneinaan AGCO Suomi, Agritek, Hankkija, Lantmännen Agro, NHK-keskus, ProAgria ja Turun Konekeskus.


Lue seuraavaksi