Uutiset

Yleinen

Geotrim kiertueella

Maatalouspuolella ajo-opastin hankitaan muutamaa työtä silmälläpitäen, mutta yleensä käyttö lisääntyy kun edut havaitaan. GPS:n hyödyntäminen kasvinsuojeluruiskutuksissa ja lannoitteenlevityksissä ovat yleisimmät työt, joiden tarkkuutta halutaan parantaa. Etenkin urakoitsijat, jotka tekevät paljon töitä ja käyvät tekemässä töitä monenlaisissa olosuhteissa hyötyvät tarkemmasta ajosta ja hyöty siirtyy asiakkaalle. Toisaalta moni työ tutuilla omilla pelloillakin, kuten tasainen lannoitteenlevitys nurmille, on mahdoton toteuttaa tarkasti ilman GPS:ää. Kun levitys on tasainen, saadaan korjattua mahdollisimman tasalaatuista kasvustoa.

– Useimmat hankkivat ensin peruslaitteiston ja niitä täydennetään, kun nähdään, mitä hyötyä on saatavilla. RTK-korjauksella on myös hankittu järjestelmiä agri-puolelle, eikä käyttö ole kuitenkaan riviviljelyssä vaan perinteisellä puolella, kertoo Tage Stam Geotrimiltä.
– Kannattaa etukäteen varmistaa, mitkä laitteet voidaan päivittää tulevia tarpeita varten, Tomi Oksanen muistuttaa.

Yhtenä uutuutena Geotrimin kiertueella oli CSX 750:n ohjainlaitteen näyttöön tehty 2.0 päivitys. Nyt voidaan ohjata kahta määränsäätöautomatiikka erikseen. Ominaisuudelle voisi olla käyttöä kasvinsuojelussa. Esimerkiksi Danfoilin ilmakasvinsuojeluruiskuissa, joissa tehoaineen sekoitus veteen tehdään vasta suuttimella, on mahdollisuus ohjata kahta tehoainetta erikseen tarpeen mukaan.

Lue seuraavaksi