Uutiset

Yleinen

Ei enää rengasrikkoja

McLaren Nu-Air on puhkeamaton rengas, joka yhdistää valmistajansa mukaan umpikumi- ja pneumaattisen renkaan parhaat ominaisuudet. Rengas omaa umpikumirenkaan lujuuden ja kestävyyden sekä ilmarenkaan jousto-ominaisuudet, jotka saadaan aikaan kolmessa tasossa olevilla kartionmuotoisilla rei’illä.

Rengas joustaa valmistajan mukaan täydellä siirtonopeudellakin erinomaisesti juuri sivuilla olevien reikien ansiosta. Edelleen valmistaja lupaa, että esteen yli ajettaessa pomppimisefektiä ei pääse syntymään. Nu-Air –renkaat ovat saatavilla kokoluokkiin 8-14 tuumaa ja ne on tarkoitettu pienkuormaajiin, kaivurikuormaimiin ja kurottajiin.

Sama huokoinen rakenne vähentää myös renkaan sivuun osuvien naulojen, kivien ym. aiheuttamia vaurioita. Ja sanomattakin on selvää, että renkaan paikkaushommiin ei Nu-Air renkailla tarvitse koskaan ryhtyä. Tämä säästää aikaa ja rahaa.

McLarenin omissa testeissä Nu Air –renkaalla on päästy viisinkertaiseen elinikään perinteiseen ilmarenkaaseen verrattuna. Erityisesti rengas soveltuu esimerkiksi purku- ja rakennustyömaille, jossa ajetaan vaikeilla alustoilla.

Myös pidon luvataan olevan omaa luokkaansa niin lumella, mudalla kuin hiekalla ja asfaltillakin. Tämä taas johtuu puolta paksummasta kulutuspinnasta ilmarenkaaseen nähden.

Renkaasta on olemassa kaksi eri versiota: All Terrain ja Dirt Terrain. All Terrain on tarkoitettu sisätiloihin, asfaltille ja betonipinnoille. Se on suosittu esimerkiksi purkutyömailla. Sille luvataan 3500 tunnin elinkaari.

Dirt Terrain taas on mutaisten ja savisten pohjien erikoisrengas, jolle luvataan 3000 tunnin käyttöikä. Nu-Air –renkaat toimitetaan aina vanteisiin prässättynä.

Euroopassa Nu-Air renkaita edustaa McLaren Deutschland GmbH. Tuoteohjelmassa ovat myös renkaiden päälle asennettavat telat sekä minikaivukoneiden, tela-alustaisten pienkuormaajien ym. kumitelat.

Näitä tuotteita voi tilata verkkosivujen kautta.

Lue seuraavaksi