Uutiset

Yleinen

Circulus, rajatta pyörivä kauhaharja

Snowek Oy aloittaa kehittämiensä ympäripyörivien kauhaharjojen myynnin helmikuussa 2015. Ympäripyörivät kauhaharjat tullaan tuntemaan tuotenimellä Circulus. Ne ovat täysin pyörintätoiminnon ehdoilla suunniteltuja ja niitä valmistetaan kahtena eri leveytenä: kapeamman mallin työleveys on 1,90 m ja leveämmän 2,20 m. Erot eivät jää pelkkään työleveyteen, vaan myös lamellien koossa ja keräyskapasiteeteissa on eroja. Leveämmässä harjassa on 900 mm korkeat ja kapeammassa 700 mm korkeat lamellit. Malliston pienemmät harjat soveltuvat käytettäväksi maatalous- ja kiinteistöhuoltotraktoreissa, isommat taas yli yhdeksän tonnin painoisissa pyöräkuormaajissa.

Circulus-harjoja pystyy pyörittämään rajattomasti. Kauhaharjan pyöritys on toteutettu tasaisen pyörinnän takaavalla hydraulitoimisella hammasrataskehällä. Rajaton pyörintä edellyttää lisäksi hydrauliikka- ja vesilinjojen läpivientiä. Läpivienti on Snowekin omaa suunnittelua ja tuotantoa.

Circulus-kauhaharjat tehostavat hiekan keruuta merkittävästi normaaleihin kauhaharjoihin verrattuna. Lisäksi työturvallisuus lisääntyy, kun hiekan keruuta ei tarvitse enää tehdä ajamalla taaksepäin kohteissa, joissa se ei ole muuten välttämätöntä. Tasaisen ja rajattoman pyörityksen lisäksi Circulus-kauhaharjoissa on muitakin uusia ominaisuuksia. Harjaan vakiona kuuluva, lähes 300 mm leveä rengas tekee harjauksesta vakaata, vakiona oleva kellunta takaa hyvän harjaustuloksen ja sivuille asennettavat kulutuspalat pidentävät huulilevyjen vaihtoväliä. Lisäksi kastelu- tai pölynsidontajärjestelmien mukana tuleva sinkitty vesisäiliö on isommassa harjassa irrotettava. Vesipumppu ja mahdollinen painepesuri ovat kiinni vesisäiliössä – harjauskauden jälkeen säiliöön voidaan asentaa Snowekin pultattava sovite ja kuljettaa ja käyttää pesupakettia kätevästi etukuormaajassa.

Lue seuraavaksi