Uutiset

Yleinen

Agritechnica Hannoverissa 2017_6

SaMASZ valmistaa laadukkaita heinäkoneita ja esimerkiksi SaMASZin lautasniittoelemettiä käytetään muissakin merkeissä. SaMASZin perhosia on Suomessakin jo useita. Perhonen voidaan varustaa mattoperällä, jolloin sato saadaan kerralla karholle. Sadon murskauksesta ollaan vähintään kahta mieltä ja etenkin valkuispitoisia lajeja viljelevät ovat luopuneet murskauksesta. Sato kuivahtaa kyllä murskaamattakin ja voimaa niitossa tarvitaan silloin vähemmän. SaMASZia myy Agrikymi.

Eipä ollut monimutkainen keksintö, mutta toimiva. Hopeamitalin sai GSI:n keksintö tasapohjaisten siilojen ilmapusseista, joilla saadaan siilo tyhjäksi ilman lapiointeja tai kiertäviä erillisiä vaakaruuveja. Seinään kiinnitettävään pussiin, kun puhalletaan vähitellen ilmaa, valuu vilja keskellä olevaan ruuviin.

AVR:n osastolla oli esillä kupillisista perunanistutuskoneista hinattava Ceres 450. Suunta istutuspuolellakin on selvä, kun raskaampaan koneeseen ollaan menossa ja yhdellä koneella pitäisi hoitaa useamman tilan perunat. Perunaa säiliöön sopii 3500 kiloa ja lannoitetta 1800 kiloa. Tämän lisäksi voidaan lisätä erikseen starttifosforia ja peittausainetta. Varusteita on tarjolla moneen makuun. AVR:ää myy Klåvus Group.

Pöttinger pokkasi hopeamitalin eläinmyönteisestä lähestymistavasta niitossa. Toki tämä parantaa myös rehun laatua. Kyseessä on vielä konseptiasteella oleva tuote, joka sensoreilla aistii nurmessa makaavan eläimen, jolloin niittokone ehtii nousta ja väistää eläimen. Tällöin ei rehun sekaan tule epäpuhtauksia

Pöttingerin Impress 155 on muuttuvakammioinen paalain-käärinyhdistelmä. Pöttingerissä heinä menee sullojan yli, jolloin reitti on mahdollisimman suora paaliin saakka. Tällöin koneen on mahdollista niellä mahdollisimman suurta karhoa mukisematta. Kammio antaa myöden tehdä 80-155-senttisiä paaleja, jotka ovat 120 senttiä leveitä. Silppuamisesta huolehtii 32 veistä ja veitsen väli on 36 mm.

Lue seuraavaksi