Uutiset

Kuljetuskalusto

Stena Line avaa uuden päivittäisen reitin Suomeen

Stena Gothica

Ruotsalainen lauttayhtiö Stena Line ilmoittaa avaavansa uuden päivittäisen reitin Hangosta Ruotsin Nynäshamniin. Uusi reitti on seuraava askel Stena Linen pyrkimyksissä vahvistaa edelleen asemaansa Itämerellä. Liikenne aloitetaan yhdellä aluksella helmikuussa, toukokuusta 2022 alkaen reittiä liikennöidään kahdella lautalla kummastakin satamasta päivittäin.

”Uudella Hangon ja Nynäshamnin välisellä päivittäisellä reitillämme laajennamme ja vahvistamme voimakkaasti asemaamme Itämerellä. Kasvaessamme asiakkaidemme mukana investoimme uuteen palveluun vastataksemme rahtiasiakkaidemme kasvavaan kuljetusten kysyntään Itämerellä ja sen ulkopuolella. Laajentamalla verkostoamme Suomeen parannamme ja laajennamme edelleen Pohjois-Euroopan kattavinta, tehokkainta ja integroituneinta lauttayhteysverkostoa”, Stena Linen toimitusjohtaja Niclas Mårtensson sanoo.

Kartta

Liikenne uudella reitillä Hangon ja Nynäshamnin välillä alkaa 1.2.2022 ja sitä liikennöi laiva Urd joka toinen päivä. Toinen alus, Stena Gothica, liittyy reitille 1.5.2022. Hanko-Nynäshamnia liikennöidään tämän jälkeen päivittäisillä lähdöillä molemmista satamista, mikä mahdollistaa sujuvan lastaamisen ja purkamisen koko päivän satamassa oleskelun aikana.

Stena Urd
Stena Urd

RoPax-rahtilauttojen, Urd- ja Stena Gothica -alusten kapasiteetti on 1 600 kaistametriä ja 186 matkustajaa. Ne ovat osa Stena Linen viimeisimpiä investointeja laajalle Itämeren alueelle, johon kuuluvat myös kahden pitkän, hiljattain rakennetun E-Flexerin käyttöönotto reitillä Nynäshamn – Ventspils sekä suuri kapasiteetin parannus Karlskrona – Gdynia -reitillä pidennetyillä Stena Scandicalla ja Stena Baltica.

”On todella ilo toivottaa Stena Line tervetulleeksi Hankoon. Johtavana tehokkaiden kuljetusreittien satamana Etelä-Suomessa jaamme Stena Linen tavoitteen rakentaa kestäviä kuljetusketjuja Itämerellä. Hanko on kaupan, autoteollisuuden ja metsäteollisuuden tuotteiden viennin merkittävä satama. Uusi reitti laajentaa yhteyksiämme keskeisille kohdemarkkinoillemme Ruotsissa”, sanoo Hangon Sataman toimitusjohtaja Anders Ahlvik.

”Toivotamme lämpimästi uuden reitin Hangon ja Ruotsin Nynäshamnin välillä. Olemme erittäin iloisia pitkäaikaisesta monivuotisesta yhteistyöstämme Stena Linen kanssa ja siitä, että he ovat päättäneet laajentua merkittävästi ja investoida uuteen satamaamme Norvikissa”, sanoo Fredrik Lindstål, Tukholman satamayhtiön hallituksen puheenjohtaja.

Stena Line Hanko – Nynäshamn

  • Lähdöt joka toinen päivä 1.2.2022 alkaen yhdellä aluksella
  • Päivittäiset lähdöt 1.5.2022 alkaen kahdella aluksella
  • Urd ja Stena Gothica -alusten kapasiteetti 1 600 kaistametriä ja 186 matkustajaa
  • Matka-aika 11–12 tuntiaLue seuraavaksi