Uutiset

Kuljetuskalusto

Volvo FH16 -malliin uusi moottori

Volvo FH16 780

Volvo Trucks tuo markkinoille uuden moottorin huippuluokkaiseen FH16-kuorma-autoonsa. 780 hevosvoiman tehon ja 3 800 newtonmetrin vääntömomentin ansiosta uusi 17-litrainen moottori selviytyy vaivattomasti vaikeimmistakin kuljetustehtävistä. Moottori on myös erittäin polttoainetehokas ja kestävä. Uusi moottori on sertifioidusti yhteensopiva biopolttoaineiden kanssa.

Jatkuva suurilla nopeuksilla ja raskaalla kuormalla ajaminen voi olla haastavaa. Volvon FH16-kuorma-auto uudella 17,3 litran Euro 6 -moottorilla pystyy vastaamaan hankalimpiinkin haasteisiin. Kaikkein vaativimpiin kuljetustehtäviin kehitetystä uudesta moottorista on saatavissa kolme tehoversiota; 600 hv, 700 hv ja 780 hv. Ne tuottavat korkeimmillaan 3 000 Nm:n, 3 400 Nm:n ja huippuversiossa jopa 3 800 Nm:n vääntömomentin, joka on käytettävissä kahta pienintä vaihdetta lukuun ottamatta kaikilla välityssuhteilla. Korkeamman tehontuoton ja vääntömomentin ansiosta moottorin vaste on entistä nopeampi, tuottavuus huippuluokkaa ja polttoainetehokkuus entistä parempi. Tehokas moottori parantaa myös ajettavuutta.

Volvo D17

”Olen ylpeä voidessani esitellä uuden moottorimme. Se on todellinen mestariteos, joka edustaa huippuluokkaista suunnittelua. 780 hv:n versio on kuljetusalan voimakkain moottori. Enimmäispainoon kuormatun ajoneuvon kanssa ei haluta jumiutua jyrkkään mäkeen, jos vääntömomenttia ja tehoa ei ole riittävästi. Siksi suunnittelimme D17-moottorista erittäin tehokkaan, luotettavan ja herkästi reagoivan. Asiakkaillemme tämä merkitsee sitä, että kuljetukset saadaan perille nopeammin ja polttoainetehokkuus paranee”, sanoo Marcos Weingaertner, Volvo Trucksin tuotepäällikkö.

Edeltäjästään poiketen D17-moottorissa on yksi turboahdin. Se on muuttuvageometrinen, mikä parantaa moottorin reagointikykyä ja ajokokemusta. Volvon patentoima innovatiivinen aaltomainen männän pään muotoilu optimoi palamisen ja vähentää päästöjä. Sen lisäksi ruiskutusjärjestelmä varmistaa parhaan polttoainetalouden, ja entistä suurempi sylinterin huippupaine mahdollistaa suuren tehontuoton.

Erinomaisen moottorin vasteen ansiosta moottorijarrutuksen tehoa on parannettu huomattavasti koko nopeusalueella. Tämä mahdollistaa nopeat vaihteenvaihdot, vähäisemmän jarrupalojen ja -levyjen kulumisen sekä tehokkaan hidastuvuuden alamäessä. Enimmillään moottorijarrutustehoa on 520 kW eli yli 700 hevosvoiman verran.

Volvo FH16 780

Biopolttoaineille sertifioitu

Uuden D17-moottorin kaikki tehoversiot toimivat sertifioidusti HVO-dieselillä (vetykäsitelty kasviöljy). 700 hv:n versio on sertifioitu käytettäväksi myös sataprosenttisella biodieselillä (B100). Vaihteisto on päivitetty jopa 3 800 Nm:n vääntömomentille, ja vaihteiston sisäistä rakennetta on kehitetty entistä tehokkaammaksi 3 000 Nm:n ja 3 400 Nm:n versioissa.

Volvo FH16

”Olen varma, että asiakkaat ja kuljettajat arvostavat suurempaa moottorijarrutuksen tehoa sekä HVO:n ja biodieselin käyttömahdollisuutta. D17 on hienoon kuorma-autoon suunniteltu hieno moottori. Asiakkaillamme, jotka käyttävät Volvo FH16:ta päivittäisessä työssään, on nyt apunaan entistä tehokkaampi työkalu”, Marcos Weingaertner sanoo.

Uudella moottorilla varustetun Volvo FH16:n myynti alkaa vuoden 2024 puolivälissä. Tuotannon on määrä alkaa vuoden 2024 jälkimmäisellä puoliskolla Euroopan markkina-alueella ja Australiassa.

Uusi moottori on saatavissa täysin uuteen Volvo FH16 Aeroon ja Volvo FH16:n uusimpaan versioon.Lue seuraavaksi