Uutiset

Kuljetuskalusto

Makupaloja Mansen Mörinöiltä 2024 – osa 7

Mansen Mörinät 2024

Vuoden 2024 Mansen Mörinöillä oli runsaasti nähtävää. Toimittajamme kiersivät tapahtumassa ja raportti julkaistaan nyt useammassa osassa. Tässä osiossa Nordic Truckcenter, Volvo Truck Center, Sisu, Scania Suomi, VTA Tekniikka, Veho ja Niemi-Korpi.


Nordic Truckcenter

Nordic Truckcenter

Nordic Truckcenterillä oli Kannistontiellä Lempäälässä varsin edustava valikoima DAF-kuorma-autoja. LF- ja XD-mallit edustivat jakeluautosegmenttiä. Paikalla olleessa XD:ssä oli korkea makuuohjaamo, joka tarjoaa hyvät olosuhteet yöpymisellekin.

Nordic Truckcenter

XF-mallista oli nähtävillä neliakselinen, koukkuvaihtolavalaitteella varustettu esittelyauto sekä maarakennusajoon varustettu kolmeakselinen puoliperävaunun vetoauto, joka on toimitettu asiakkaalle. Vetoauto on ulkoiselta olemukseltaan XFC-mallin kaltainen, mutta ilmajousitettuna edustaa kuitenkin XF-mallistoa.


Volvo Truck Center

Volvo Truck Centerillä oli esillä runsaslukuisesti Renault Trucks- ja Volvo-kuorma-autokalustoa sekä tietenkin palvelut. Vierailijoita oli ajoittain miltei tungokseen asti.

Hiab WCC

Mansen Mörinöillä Volvo Truck Centerillä oli mukana suuri joukko päällirakennevalmistajia ja varustetoimittajia, jotka olivat nähtävillä olleita autoja varustaneet.

Hiabin World Crane Championship eli nosturimestarikilpailu alkoi ensimmäisellä osakilpailulla Mörinöillä. Osakilpailuja on usealla paikkakunnalla kevään ja kesän aikana. Kisa huipentuu elokuun lopussa Finnmetko-tapahtumassa. Tyylinäytteen antaa Volvo Finlandin markkinointi- ja viestintätiimistä Sanna Karvinen.


Sisu Auto

Sisu Auto

Suomalaiset Sisu-ajoneuvot olivat nähtävillä Tavo Oy:n piha-alueella. Esillä oli Sisu Polar Rock -sora-auton alusta. Tässä tapauksessa auto on lavaa vaille valmis, mutta Sisun saa tehtaalta myös täysin ajoon valmiina kaikkine varusteineen ja päällirakenteineen.

Sisu GTP

Yhä edelleen Sisu GTP kiinnostaa yleisöä. GTP on modulaarisesti rakennettu erikoisajoneuvo, joka voidaan varustaa erilaisilla korivaihtoehdoilla. Tekniikka perustuu Polarien tapaan Daimler Truckin komponentteihin. Arvatenkin tämän hetken maailmanpoliittisen tilanteen takia GTP on herättänyt kiinnostusta myös muualla kuin Mörinäyleisössä.


Scania Suomi

Scania Suomi

Scania Suomen toimipisteessä oli runsaasti nähtävää. Scanian kuorma-automallisto oli laajasti esillä. Päällirakenne- ja perävaunuvalmistaja VAK oli tuonut nähtäville sekä omaa tuotantoaan että edustamiaan Kässbohrer-perävaunuja.

Fleetskills

Kuljetusalan yrittäjän täytyy varsinaisen toimintansa lisäksi suoriutua yrityksensä hallinnoinnista. Erilaista tietoa täytyy kerätä ja oikealla hetkellä toimittaa viranomaisille tai muille tahoille. Fleetskils esitteli palveluitaan tiedon hallintaan ja koulutukseen. Omia taitojaan saattoi kokeilla heittämällä palloja koreihin. Kevyellä pallolla oli taipumus pomppia ohi korista.

Meknia

Vakuutusmeklariliike Meknia oli jälleen mukana Mansen Mörinöillä, ja tälläkin kerralla mukana oli tuotu nähtäväksi maallikonkin silmin nopealiikkeistä moottoriurheilukalustoa. Liiketoimintaan Meknia tarjoaa vakuutuksien kilpailutusta tai laajempaa vakuutusasioiden hoitamiseen liittyvää palvelua.


VTA Tekniikka

VTA Tekniikka

Haikanvuoressa VTA Tekniikan hallissa huomion keskipisteenä oli jyväskyläläisen Nosto ja Kuljetus Ruuska Ky:n Scania, johon Tyllis on asentanut Palfinger PK 1050 TEC -uutuusnosturin. Poikkileikkaukseltaan päärynää muistuttava puomin rakenne on painoonsa nähden luja, joten aiemman mallisarjan lähinnä vastaavan tehoiseen nosturiin verrattuna painoetua on useita tuhansia kilogrammoja. Edistyksellisen vakaudenhallinnan ansiosta nosturi on hyvin tehokas.

VTA Tekniikka

VTA Tekniikalla oli nähtävillä laajasti myös muita Palfinger-tuotteita ja Thermo King -lämmönsäätölaitteet sekä tietysti VTA Tekniikan päällirakennetuotteet.


Veho

Veho Mercedes-Benz

Veholla riitti nähtävää. Mercedes-Benz-hyötyajoneuvojen mallisto on todella laaja alkaen Citanista, jatkuen Viton, Sprinterin ja Ategon kautta Actrosiin ja runsaslukuisena edustettuna olleisiin järeisiin Arocsiin.

Veho Mercedes-Benz Unimog

Mercedes-Benzin mallikirjossa oma lukunsa on Unimog, joka sekin oli kahden yksilön voimin Mörinöiden aikaan nähtävillä Veholla. Itse asiassa toiseen niistä oli tiettävästi ensimmäisenä maailmassa asennettu alaterä. Tienhoitovarusteet autoon oli toteuttanut Pajakulma.

Veho Mercedes-Benz Unimog
Veho Mercedes-Benz

Niemi-Korpi

Niemi-Korpi

Miika Niemi-Korven mukaan Niemi-Korpi Oy:llä oli jo perjantain iltapäivään mennessä ollut runsaasti väkeä liikkeellä. Esillä oli sekä uutta Iveco-kalustoa että monipuolisesti käytettyjä kuorma-autoja.

Niemi-Korpi

Tänä vuonna Niemi-Korven pihalla esittäytyivät myös Suomen Teollisuustyökalut ja Suomen Teollisuusvaate. Yhtiöiden edustajat Jukka Sjöman ja Väinö Hautaluoma pitivät yhteistyötä Niemi-Korven kanssa hyvänä tapana osallistua Mansen Mörinöille.

Niemi-Korpi


Lue seuraavaksi