Uutiset

Autot

Volkswagen Amarok Tamlans V6 -moduuliambulanssi – Suomen ensimmäinen monitoimiyksikkö

Volkswagen Amarok V6 -alustalle Keski-Suomen pelastuslaitoksen käyttöön varusteltu nelivetoinen moduuliambulanssi on Suomen ensimmäinen monitoimiyksikkö, jossa on valmiudet erilaisiin pelastustehtäviin.
Monitoimiambulanssin käyttöönotto parantaa pelastuslaitoksen palvelutasoa, tehostaa sen toimintaa ja nostaa valmiustason ympärivuorokautiseksi.

Keski-Suomen pelastuslaitoksen uusi monitoimiyksikkö on ainoa laatuaan Suomessa. Se on suunniteltu yhdessä asiakkaan kanssa ja varusteltu Tamlansin tehtaalla Tampereella.
Komposiittirakenteinen moduuli on kevyt, mutta kestävä. Moduulin iskunvaimennus- ja äänenvaimennusominaisuuksien ansiosta ambulanssimatkoista tulee miellyttävämpiä sekä potilaille että hoitohenkilökunnalle.
Moduulirakenteista Amarok-ambulanssia voidaan ajaa B-ajokortilla. Se on ajettavuudeltaan erinomainen, vaativammissakin olosuhteissa. Nelivetoisesta ajoneuvosta ei lopu teho kesken ja sillä päästään potilaan luokse hankalammassakin maastossa.

Koska erilaisissa pelastustehtävissä tarvittavien pelastusvälineiden tulee olla helposti saatavilla, monitoimiambulanssissa on runsaasti säilytystilaa ja oma paikkansa jokaiselle mukana kulkevalle välineelle. Kalustotilasta löytyvät mm. pelastustyökalut, raivausvälineet, savusukelluslaitteet, liikenteen varoitusvälineet sekä henkilökohtaiset suojavälineet. Oma tilansa on myös alkusammutusvälineille, pelastussukellusvarusteille, hoitolaukuille, luotiliiveille jne. Myös happipullot sekä potilaan siirto- ja tuentavälineet kulkevat mukana niille varatussa tilassa.

Hoitotilan suunnittelussa on huomioitu erityisesti työskentelyn ergonomisuus ja turvallisuus. Kaikki tarvittavat hoito- ja viestintävälineet löytyvät käden ulottuvilta ja niihin ylettyy turvavöitä irrottamatta. Hoitotarvikelokeroiden pleksilasien läpi näkee heti, mitä tarvikkeita mistäkin löytyy. Sileän seinämateriaalin ansioista hoitotila on hygieeninen ja helppo pitää puhtaana.

Ohjaamon on varustelu sisältää viestintävälineet sekä ajotietokoneet.

Tamlansin varustelemia Volkswagen Amarok Tamlans -moduuliambulansseja varustellaan Suomen lisäksi mm. Ruotsiin, Norjaan, Iso-Britanniaan, Hollantiin ja Tšekkeihin.

Lue seuraavaksi