Uutiset

Autot

Uudet Volkswagen ID.3 GTX ja ID.7 GTX Tourer

Volkswagen esittelee maailmanensi-illassa urheilullisen ID.3 GTX:n

Volkswagen ID.3 GTX on voimanpesä, joka tulee saataville kahdessa eri teholuokassa: 210 kW:n versio (286 hv) ja ID.3 GTX Performance 240 kW (326 hv). Performance-versio tuo enemmän tehoa peliin – sähköisessä kompaktissa urheiluautossa on tähän mennessä tehokkain Volkswagenin sähkömoottori. Molemmat GTX-versiot ovat takavetoisia. Korin ja alustan sijoittelu tarjoaa merkittäviä etuja: uusi 79 kWh akku (netto), joka sijaitsee auton lattian alla ja tarkasti ajoneuvon keskellä, tarjoaa urheilullisen matalan painopisteen ja ihanteellisen akselipainon jakautumisen. Visuaalisesti GTX-malleille on ominaista yksilöllinen ulkonäkö ja sisustus. Samaan aikaan GTX-debyytin kanssa ID.3-mallisto mallisto päivittyy uusimman sukupolven infotainment-järjestelmällä. Volkswagen ID.3 GTX:n myynti alkaa keväällä ja Performance-version myöhemmin tänä vuonna.

Volkswagen ID.3 GTX käyttää samaa uutta korkean hyötysuhteen APP550-sähkömoottoria, joka on käytössä myös uusimman sukupolven ID.4 ja ID.5 sekä ID.7 -malleissa. ID.3 GTX:n erikoisuutena on, että sähkömoottoria ei tarjota vain 210 kW:n teholla, vaan ensimmäistä kertaa myös 240 kW:lla. Sähkömoottori tuottaa 545 Nm:n maksimivääntömomentin molemmissa teholuokissa. Nämä moottorit kiihdyttävät ID.3:n 0–100 km/h vain 6,0 (GTX) ja jopa 5,6 sekunnin nopeudella (GTX Performance). Huippunopeus on vastaavasti elektronisesti rajoitettu 180 km/h ja 200 km/h. Voimalinja saa virtansa uudesta 79 kWh:n (netto) litiumioniakusta, joka voidaan ladata jopa 175 kW:lla DC-pikalatausasemilla. Tällä teholla akku voidaan ladata 10-80 prosenttia noin 26 minuutissa. ID.3 GTX:n yhdistetyn WLTP-toimintamatkan odotetaan olevan noin 600 km. Kaikki arvot ovat ennusteita.

ID.3 GTX erottuu kaikista muista tuotesarjan malleista yksilöllisen ulkomuotonsa ansiosta. Etupuskurissa on uusi erityinen musta ilmanottoaukko timanttityylisessä muodossa. Puskurissa on myös uudet päiväajovalot, jotka koostuvat kahdesta päällekkäin sijoitetusta LED-kolmiosta luomaan nuolenpään muodon. Ne ovat nyt osa kaikkien uusien GTX-mallien visuaalista tunnusmerkkiä. Mustissa GTX-elementeissä on korkeakiiltoinen viimeistely. Lukuisat GTX-spesifiset ominaisuudet tekevät myös ID.3 GTX:n sisustasta yksilöllisen. Ensiluokkaiset ergonomiset urheiluistuimet (kangas ja keinonahka) ovat vakiona ja korostavat tehokkaimpien ID.3-mallien urheilullista luonnetta, kuten myös punaiset koristeompeleet ja rei’itetty GTX-kirjoitus etuselkänojassa. Punaiset saumat sekä punainen merkki ohjauspyörän alareunassa ja siihen integroitu kromin värinen GTX-teksti luonnehtivat urheilullista monitoimiohjauspyörää kaikissa GTX-versioissa.

Uusien GTX-mallien debyytin rinnalla ID.3-mallisarja päivittyy ohjaamon osalta. Infotainment-järjestelmä on täysin uusittu: uuden sukupolven järjestelmäversiossa on huomattavasti suurempi 12,9” kosketusnäyttö ja uusi, intuitiivinen valikkorakenne. Uusi IDA-ääniavustaja mahdollista monien toimintojen hallinnan ja siinä on uutena ominaisuutena ChatGPT-integraatio (tekoäly, AI).

Ensiesittelyssä Volkswagen ID.7 GTX Tourer

Vain kuukausi uuden 210 kW (286 hv) ID.7 Tourer -farmarimallin maailmanensi-illan jälkeen 250 kW:n (340 hv) ID.7 GTX Tourer nelivetoversiona tekee debyyttinsä. GTX vakiinnuttaa yhä enemmän asemaansa itsenäisenä Volkswagen-tuotebrändinä ikonisten GTI-mallien tyyliin. ID.7 GTX Tourerilla on lisäksi ainutlaatuinen myyntivaltti: se on kaikkien aikojen tehokkain Volkswagen-farmari. Myynti alkaa keväällä.

ID.7 GTX Tourer -farmarimalli tasoittaa tietä uudenlaiselle urheilulliselle liikkuvuudelle yhdistämällä erinomaiset tilat urheiluauton suorituskykyyn ja sähköiseen liikkumiseen. Kiehtova ominaisuus on kahden sähkömoottorin välittömästi tuntuva sysäys, jotka tarjoavat maksimaalisen tehon ja vääntömomentin sekunnin murto-osassa. Uutta on myös litiumioniakku, jonka energiasisältö on 86 kWh (netto), ja jota voidaan ladata jopa 200 kW:lla DC-pikalatausasemilla. Tämä tarkoittaa, että akku voidaan ladata 10-80 prosenttiin huomattavasti alle 30 minuutissa ihanteellisissa olosuhteissa.

Volkswagen ID.7 GTX Tourer, jonka elektronisesti rajoitettu huippunopeus on 180 km/h, on varustettu sähköisellä kaksimoottorisella nelivetojärjestelmällä (4MOTION). Yhdessä molemmat moottorit tarjoavat järjestelmätehoa 250 kW (340 hv) – 40 kW (54 hv) enemmän kuin takavetoisessa ID.7 Tourer Pro -mallissa. Taka-akselin (PSM) sähkömoottorin teho on 210 kW (286 hv) ja etuakselin sähkömoottorin (ASM) teho on 80 kW (109 hv). Sähköisesti säädetty tehonjako etu- ja taka-akselin välillä toimii erittäin tarkasti ja viiveittä. Tämän ansiosta ajaminen on turvallista ja mukavaa myös huonoissa olosuhteissa. Nelivetoisen GTX-mallin perävaunun vetomassa on 1200 kg.

ID.7 GTX Tourerin etuosa erottuu perusmalleista yksilöllisellä puskurilla, jossa on hunajakennomainen säleikkö ja GTX-malleille tyypillinen urheilullinen ilme. Kaikissa mustissa elementeissä on lisäksi korkeakiiltoinen viimeistely. Tämä koskee myös sivukynnyksiä ja GTX-mallin takapuskurin alaosaa. Sisätilat on korostettu hienostuneilla ominaisuuksilla, kuten yksilöidyillä istuimilla, joissa on rei’itetyt GTX-kirjoitukset selkänojassa, GTX-spesifinen monitoimiohjauspyörä punaisilla koristeompeleilla ja punaiset saumat ohjaamossa ja ovipaneeleissa.

Volkswagen ID.7 GTX Tourerin tavaratila on samankokoinen kuin normaalissa ID.7 Tourer -mallissa: Cargo-tilassa jopa 605 litraa ja takaistuimet alas taitettuna 1 714 litraa. Uusi IDA-ääniavustaja mahdollista useiden toimintojen hallinnan ja siinä on myös ChatGPT-ominaisuus (tekoäly, AI). Toinen uusi ominaisuus on Wellness-sovellus, joka säätää esikonfiguroitujen ohjelmien avulla erilaisia auton toimintoja parantaakseen hyvinvointia ajon tai latauksen aikana.

Lue seuraavaksi