Uutiset

Autot

ID. Buzz Cargolle ja Caddy Cargolle Euro NCAP -menestystä

Euro NCAP:n kaksoispalkinto: Volkswagen ID. Buzz Cargon platinaluokitus ja kultaa Volkswagen Caddy Cargolle – kaksi Volkswagen Hyötyautojen mallia tekivät vaikutuksen Euro NCAP:n turvallisuus- ja testi-insinööreihin. Volkswagen ID. Buzz Cargo saavutti korkeat pisteet avustavien järjestelmiensä ansiosta. Ne pitävät sähköpakettiauton kaistallaan, mukauttavat dynaamisesti auton nopeutta ja pysäyttävät sen hyvissä ajoin paikallaan olevien esteiden tai tietä ylittävien jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden edessä. Volkswagen Caddy Cargo vakuutti testissä erityisesti kaistalla pysymisessä ja hätäjarrutuksessa. Euro NCAP:n testit paljastavat vakuuttavan suorituskyvyn. Huippuarvosanat tulivat esimerkiksi jarrutustesteissä, joissa testataan paikallaan olevien ja liikkuvien esteiden, kuten paikallaan olevien tai hitaasti liikkuvien ajoneuvojen, sekä jalankulkijoiden tai pyöräilijöiden, jotka lähestyvät sivulta ja edestä (myös pimeässä) havaitsemista ja ajoneuvon pysähtymistä.

Sähköpakettiauton kaistallapito- ja matkustajavalvontajärjestelmä ovat myös moitteettomia. Volkswagen ID. Buzz Cargossa on Blind Spot Assist -järjestelmä saatavilla lisävarusteena. Lisäksi auto reagoi vastaantulevaan liikenteeseen kääntyessään ja mukauttaa dynaamisesti nopeuttaan ajon aikana, myös paikallisten nopeusrajoitusten mukaisesti, kamerajärjestelmän ja digitaalisen karttatiedon ansiosta. Kaiken kaikkiaan Volkswagen ID. Buzz Cargo teki vaikutuksen erityisissä hyötyautojen turvallisuutta koskevissa Euro NCAP -testeissä ja saavutti 83 prosentin pistemäärän Safety Assist -kategoriassa kamera- ja tutkajärjestelmiensä ansiosta. Lopullinen tulos: ”Platinaa sähköpakettiauton turvallisuudelle”.

Volkswagen Hyötyautojen Caddy Cargo teki myös vaikutuksen ja saavutti testeissä hyviä tuloksia. Auton sisäinen apujärjestelmä hätäjarruttaa esteiden, kuten paikallaan olevan tai hitaasti liikkuvan liikenteen sekä jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden edessä. Se suoriutui myös erityisen hyvin kyvystään palata kaistalleen. Kaiken kaikkiaan Euro NCAP:n testi-insinöörit pitivät tätä 68 prosentin suoritusarvosanan arvoisena Safety Assist -kategoriassa, jolla sai kultaisen palkinnon vuoden 2024 kokonaisarvioinnissa.

Molemmat Euro NCAP -tulokset osoittavat vaikuttavasti, että hyötyautojen turvallisuutta voidaan parantaa entisestään lisäämällä kuljettajaa avustavien järjestelmien käyttöä.

Lue seuraavaksi