Uutiset

Autot

Vantaan kaupungille kaksi Renault Masteria miehistöohjaamolla

Renault Master on palkittu tänä vuonna Saksassa ”Vuoden 2012 hyötyajoneuvona” alle 3,5-tonnisten miehistöohjaamolla olevien avolavapakettiautojen luokassa. Valintaryhmä koostui 15 käyttäjästä, jotka testasivat tämän kokoluokan autoja käytännön työtehtävissä. Raati perusteli valintaansa Masterin dynaamisuudella, designilla ja kustannustehokkuudella. Ranskan Batillyssa valmistetun Renault Masterin markkinaosuus Euroopassa on 13,7 prosenttia.

Renault Masterit voittivat Vantaan kaupungin järjestämän tarjouskilpailun täyttämällä kaikki annetut valintakriteerit. Tärkeimmät valintaan vaikuttavat tekijät olivat: miehistöohjaamo, jolla voidaan kuljettaa työmiehet työmaalle ja se, että kuljettaja tarvitsee vain B-luokan eli henkilöauton ajokortin. Lisäksi auton piti olla etuvetoinen, mikä helpottaa liikkumista pehmeällä alustalla sekä talvikelillä. Myös auton hinta tietenkin vaikutti valintaan. Renaultin pakettiautoja varikolla on ollut ennenkin ja ne ovat toimineet moitteettomasti.

Vantaan kaupungille luovutetut miehistöohjaamolla olevat autot olivat tyypiltään Renault Master 125.35 DC L2 -versioita, joiden kokonaismassa on 3,5 tonnia. Kuuden hengen miehistöohjaamolla ja 3 682 mm akselivälillä olevien Masterien lavat olivat Pajakulman valmistamat ja asentamat kevyet Roadliner-alumiinilavat. Lavojen sisäpituudet olivat 2 380 mm ja leveydet 2 100 mm. Avattavat yksiosaiset alumiinilaidat olivat 400 mm korkeat. Lavan lisävarusteisiin kuului kaupungin viheralueyksikön käytössä tarvittavat pitkäntavaran telineet edessä ja takana ja työvalot sekä lapioteline.

Moottoreiksi oli valittu kolmesta teholuokasta keskimmäinen, 125-hevosvoimainen, 2,3-litrainen ja 310 Nm vääntävä Euro 5 dCi-dieselmoottori 6-portaisella, vaihtamisoppaalla varustetulla manuaalivaihteistolla ja etuvedolla. Erikoisominaisuutena moottorissa oli automaattinen pysäytys viiden minuutin tyhjäkäynnin jälkeen, kun pysäköintijarru on kytkettynä eikä ulosotto ole päällä.

Auton lisävarusteisiin kuuluivat: 4 kW Webasto, vetokoukku pistokkeineen, lohkolämmitin ja pistoke sisätilalämmittimelle, valmius kattovalokilvelle, nastarenkaat, peruutushälytin, sammutin ja ensiapulaukku.

www.renault-trucks.fi

 

Miika Nyrö

 

 

 

Lue seuraavaksi