Uutiset

Autot

Uusi Volkswagen Touareg

Uudistunut Volkswagen Touareg saapuu Suomeen vielä loppuvuoden aikana. Hienovaraisesti, mutta selkeästi uusitun etu- ja takaosan muotoilun kerrotaan olevan uusimman Volkswagen-muotokielen mukainen. Keulan terävät linjat, uusi ajovalodesign sekä selkeämmät vaakalamellit antavat autolle entistä vahvemman ilmeen. Touaregin palkittuja ajo-ominaisuuksia on kehitetty, ja se tuntuu entistä tarkempana ohjauksena ja parantuneena jousitusmukavuutena.

Volkswagen Touareg on aina varustettu jatkuvatoimisella 4MOTION-nelivedolla ja edistyksellisellä 8-vaihteisella Tiptronic-automaattivaihteistolla, johon on lisätty kulutusta laskeva rullaustoiminto. Moottorivalikoima muodostuu kahdesta 3,0 V6 TDI -mallista, joiden tehot ovat 150 kW (204 hv) ja 193 kW (262 hv). Molempien moottorien polttoaineenkulutus on laskenut ja yhdistetty EU-kulutus on nyt 6,6 l / 100 km. Lisäksi jälkimmäisen teho on kasvanut 13 kW (17 hv). Moottorit täyttävät EU6-pakokaasunormin.

Vakiomalli on varustettu teräsjousin, joita on uudistuksen yhteydessä mukavuusoptimoitu. Parhaiten Touaregin ylellinen matkustusmukavuus tulee esille valitsemalla ilmajousitus, joka sisältää automaattisen korkeudensäädön, aktiivisen iskunvaimennuksensäädön sekä kuormaamista helpottavan lastausasennon. Volkswagen Touaregin maastoajo-ominaisuudet ovat kaikissa versioissa vaikuttavat. Maastokykyisin versio kantaa nimeä 4MOTION Terrain Tech. Se sisältää edestä 15 ja takaa 10 mm korotetun alustan, tasauspyörästön lukituksen taka-akselille sekä alennusvaihteiston.

Uudistuneen Volkswagen Touaregin ulkonäkö viimeistellään kahdella kattavalla ulkonäköpaketilla, jotka ovat Chrome & Style -paketti ja R-Line-paketti. Ensimmäinen korostaa auton korkealuokkaisuutta ja eleganttia muotoa, jälkimmäisellä saadaan aikaan voimakkaan urheilullinen tyyli, josta siitäkään ei puutu ylellisyyttä.

Uusiutumisen yhteydessä Touaregin vakiovarustelua on päivitetty aiempaa kattavammaksi. Vakiovarusteluun kuuluvat mm. Vienna-nahkaverhoilu, 14-suuntaan sähköllä säätyvät mukavuusistuimet edessä, kuljettajan istuimessa muistitoiminto, ajotilanteen mukaan säätyvät dynaamiset Bi-Xenon-ajovalot ja led-päiväajovalot, kaukovalojärjestelmä Dynamic Light Assist, pysäköintitutka Park Pilot edessä ja takana sekä monitörmäysjarrutustoiminto, joka alkaa törmäyksen jälkeen jarruttaa automaattisesti seuraavien törmäysten estämiseksi.

Uudistuneen Volkswagen Touaregin ennakkomyynti on alkanut, hinnat alkavat 85 339,58 eurosta. Ensimmäiset autot saapuvat asiakkaille tammi-helmikuussa 2015.

Lue seuraavaksi