Uutiset

Autot

Uudistuksia Toyota Hiaceen

Hiace on vakiinnuttanut paikkansa maamme suosituimpana pakettiautona. Viimeisten 30 vuoden aikana malli on sijoittunut 29 kertaa rekisteröintitilastojen ykköseksi luotettavuutensa ja laajan mallistonsa ansiosta. Tammi-lokakuussa 2008 Hiacen markkinaosuus ns. tonniluokassa oli 23,1 %. Uudistukset parantavat mallin kilpailukykyä selkeästi.

Sisätiloihin mukavuutta ja ulkonäköön tyylikkyyttä

Useat Hiacen muutoksista parantavat ohjaamon viihtyisyyttä, mm. ilmastointi kuuluu nyt vakiovarusteisiin. Mukavuutta luovat henkilöautomaiset, verhoillut ovipaneelit ergonomisine ikkunannostimineen. Sisätilojen ilmeen viimeistelevät uusittu, hieman aiempaa tummempi istuinverhoilu (pl. GL Executive -malli) sekä entistä kookkaampi ja selkeämpi nopeusmittari kromilistoineen.

Toiminnallisuutta parantavat LED-tyyppiset mittarivalot, käsijarrun muistutusääni sekä sisävalo myös tavaratilan takaosassa.

Äänieristystä on parannettu tuntuvasti lisäämällä eristyspaneeleita auton moottoritilan alle, rintapeltiin, etulokasuojiin ja konepeltiin. Tavaratilan väliseinä eristää melua entistä tehokkaammin. Kojetaulun ja korin välissä on nyt äänien johtamista vähentävää tiivistemateriaalia.

Lisäksi ohjaamon lattiamaton alla oleva äänieriste vaihdettiin tehokkaampaan ThinsulateTM-materiaaliin. Samaa materiaalia käytetään nyt myös etuoviaukkojen askelmissa.

Ulkoisia muutoksia ovat kromatut jäähdyttimen säleikkö ja takarekisterikilven yläpuolinen lista. Pyöränkapselien design on uusi samoin kuin metallinhohtoinen musta ulkoväri.

GL Executive -tehdasbussi

Hiace-mallistoa täydentää uusi nelivetoinen GL Executive -pienoisbussi, joka korvaa Suomen mallistossa aiemmin olleen vastaavan takavetomallin. Se on tyylikäs kahdeksanpaikkainen vaihtoehto, jonka hyvä etenemiskyky ja 1 200 litran tavaratila varmistavat mukavan matkanteon Suomen vaativissa ajo-oloissa.

Parhaiten varustellun, tehdasvalmisteisen Toyota-bussin varustukseen kuuluvat esimerkiksi korinväriset puskurit ja ovenkahvat, liukuikkunat ja nukkamatto matkustamossa, valaistu sivuoven askelma, taittuva etuistuinten välinen pöytä sekä tavaratilan kannellinen säilytyslokero.

Hiace-pakettiautomalliston hinnat alkavat 28 930 eurosta. Edullisimman pienoisbussin hinta on 38 500 euroa. Uutuuden asiakastoimitukset alkavat vuodenvaihteessa.

Lue seuraavaksi