Uutiset

Autot

Työsuhdeautojen TOP 10 -merkit Suomessa 2015

Vuonna 2015 Suomen halutuimmaksi työsuhdeautoksi nousi Volkswagen ALD Automotiven, NF Fleetin ja Easy KM:n hankintatilastojen mukaan. Seuraavat halutuimmat työsuhdeautomerkit olivat Volkswagenin jälkeen Skoda ja Ford. Kolmikko BMW, Audi ja Volvo olivat sijoilla 4-6 ennen Mercedes-Benziä ja Opelia. Kärkikymmenikön viimeiset sijat menivät Nissanille ja Toyotalle. Suosituimmat työsuhdeautomallit olivat Skoda Octavia, Volkswagen Passat ja Volkswagen Golf.

Hankintatilastot perustuvat samaan Axus Finland -konserniin kuuluvien ALD Automotiven, NF Fleet Oy:n ja Easy KM:n leasingrekisteröintitietoihin Suomessa. ALD Automotive, NF Fleet ja Easy KM muodostavat yhdessä Suomen suurimman huoltoleasingalan asiantuntijayrityksen. Yhteensä hallinnoitava autokanta on Suomessa noin 24 000.

”Halutuimmiksi työsuhdeautoiksi nousevat samat merkit, joita myydään Suomessa yleensäkin eniten. Vuonna 2015 tyypillinen työsuhdeauto oli keskiluokan eli c-segmentin tai ylemmän keskiluokan eli d-segmentin dieselkäyttöinen vähäpäästöinen farmariauto. Farmareita valitaan käytännöllisiksi koko perheen autoiksi. Bensamoottoria suositaan pienissä auton kokoluokissa. Mitä suurempi on auton kokoluokka, sitä yleisempää on diesel”, sanoo ALD Automotiven toimitusjohtaja Pekka Kivinen.

”Työsuhdeautojen varustelu on tänä päivänä kattavaa, mutta ei pröystäilevää. Useassa työsuhdeautossa on tänä päivänä usein automaattivaihteisto, xenon-valot ja polttoainetoiminen lämmitin. Arvokkaimmissa autoissa nelivedon suosio on suuri. Markkinat ovat hyvin keskittyneet ja kymmenen suosituinta merkkiä kattavat 92 prosenttia kokonaisostoista ja kymmenen suosituinta mallia kattavat 47 prosenttia ALD-konsernin autoista. Mielikuva suhteettoman arvokkaista työsuhdeautoista ei pidä paikkaansa, kun tarkastellaan suosituimpia malleja”, Kivinen täsmentää.

Autokaupalle ennustetaan eri lähteiden mukaan kasvuvuotta. Autoalan Keskusliitto ja Trafi uskovat, että vuonna 2016 uusia henkilöautoja ensirekisteröidään 110 000. Uusia henkilöautoja rekisteröitiin viime vuonna 108 812 ja vuonna 2014 106 237. ALD Automotive uskoo huoltoleasingin kokonaismarkkinoiden kasvavan autoalan kokonaismarkkinoita enemmän. Leasingissä yritykset näkevät mahdollisuuden vapauttaa omaa pääomaa oman ydinliiketoiminnan kehittämiseen ja kokonaiskustannusten ennakoimiseen. Leasing tarjoaa hyvän vaihtoehdon ennakoida ja seurata ajoihin liittyviä kuluja läpinäkyvästi. Uudet vähäpäästöiset ja vaihtoehtoisia käyttövoimia käyttävät ajoneuvot ovat myös monille yrityksille imagotekijä.

”Leasing-alan yhtenä markkinoiden trendinä nähdään yhä yleistyvät vaihtoehtoiset käyttövoimat. Vaihtoehtoina ovat esimerkiksi kaasu- tai sähköauto tai hybridi kuten bensa-, diesel- ja sähköyhdistelmä. Hybridit ovat kasvattaneet entisestään suosiotaan. Esimerkiksi kannassamme olevista Toyota Auriksista jopa 90 prosenttia on hybridejä. Maakaasuautojen osuus kannassamme on kasvanut. Vaihtoehtoehtoiset polttoainekäyttöiset autot yleistyvät, kun tarjonta lisääntyy hybridi-, sähkö- ja kaasuautomalleissa. Lisäksi vahvistetut autoveron alennukset tukevat vähäpäästöisiä vaihtoehtoisia polttoaineita entisestään. Vuonna 2016 liikkuvuuspalveluiden kuten yhteiskäyttöautojen kysyntä tulee kasvamaan. Myös huoltoleasingpalvelut kuluttajille lisääntyvät samassa tahdissa kuten muualla Euroopassakin. Meillä on mielenkiintoisia uutisia kerrottavana alkuvuonna 2016”, Kivinen jatkaa.

Suosituimmat yritysautomerkit Suomessa 2015, ALD Automotive, NF Fleet ja Easy KM (sijoitus suluissa vuonna 2014)
1. (2.) VOLKSWAGEN
2. (1.) SKODA
3. (6.) FORD
4. (4.) BMW
5. (3.) AUDI
6. (5.) VOLVO
7. (7.) MERCEDES-BENZ
8. (9.) OPEL
9. (10.) NISSAN
10. (8.) TOYOTA

Suosituimmat henkilöautomallit Suomessa 2015, ALD Automotive, NF Fleet ja Easy KM
1. (1.) SKODA OCTAVIA
2. (7.) VOLKSWAGEN PASSAT
3. (2.) VOLKSWAGEN GOLF
4. (6.) BMW 5-SARJA
5. (4.) AUDI A3
6. (12.) FORD MONDEO
7. (3.) BMW 3-SARJA
8. (5.) VOLVO V60
9. (8.) AUDI A4
10. (9.) SKODA SUPERB
Lähde: ALD Automotive, NF Fleet, Easy KM Suomi ensirekisteröinnit 1−12/2015

Lue seuraavaksi